slide show

BESLUTSÅNGEST x tusen

Help a girl out!!! Jag har VÄRLDENS STÖRSTA BESLUTSÅNGEST. Idag när jag är på jobbet får jag ett samtal av K-fastigheter som säger att de har en ledig marklägenhet på området som har varit min dröm under flera års tid. Jag har så gärna velat bo där. Detta kunde inte komma midre lägligt, då jag ju redan skrivit under kontrakt på den nybyggda lägenheten jag ska flytta in i februari. 
 
Jag och mamma var på visning ikväll och jag är verkligen så lost. Jag vet inte vad jag vill. Jag vet inte ens om det går att dra sig ur kontraktet men i och med att det är samma hyresvärd så kanske det hade gått. Lägenheten jag skrivit på kontrakt är ju helt nybyggd, den här är från 2013 men det är verkligen som ett hus med en helt egen ganska stor trädgård och uteplats. Det är en 4a och den jag ska flytta in i är en 3a. Priset ligger på ungefär samma. Jag har skrivit en lista med för-och nackdelar men jag blir inte alls något klokare. Detta är mitt drömområde men samtidigt har jag redan ställt in mig på att flytta till min lägenhet och den känns hemma. Dock är detta en chans på tusen, dessa husen blir nästan aldrig lediga för det är knappt någon som flyttar från det området. 
 
Om jag inte tar huset kommer jag ångra mig, om jag inte flyttar till den nybyggda lägenheten kommer jag ångra mig. JAG VET INGENTING. 
Såhär ser huset ut, det är verkligen jättefint och precis i min smak. Stör mig dock på att det inte är nybyggt. Kommentarer

Åh så kul :)

Svar: Ja! :D
Carro

Har du planer som omfattar de närmaste 5 eller 10 åren? Planerar du att ha familj så kan en 4 vara en bra lösning men så länge barnet eller barnen är små så räcker det med en 3a. Hur viktigt är det att ha en stor trädgård? Kommer du ta hand om den? Hur viktigt är det att ha nära till din mamma? Kommer du ha nytta av alla 4 rum? Utsikten- var är den bättre? Trafik/buller? Barn som skriker o springer runt? Vill du ha grannar ovanför eller vill du ha lugn o ro?

Svar: Nope, inga planer på barn så den aspekten behöver jag inte alls beakta. Ja, det var svåra frågor. Jag har dock bestämt mig för att behålla lägenheten. Mycket som var väldigt positivt i "huset" men det är inte nybyggt och det är det som efter att ha tänkt en massa väger tyngst för mig nu. Om de bygger likadana i framtiden så flyttar jag direkt :)
Carro

» Frida

Fråga om det finns möjlighet att byta. Går det inte så behöver du ju inte fundera mer på det. Men om det går så får du överväga vilken lägenhet du vill ha. En fördel med lägenheter som inte är helt nybyggda är ju att du vet att allt fungerar och att det inte blivit något "byggfel" :)

Jag brukar även tänka bort pengar när jag ska välja. Jag brukar tänka typ: Om jag hade fått något av detta helt gratis, vad hade jag valt?

Hoppas du kommer fram till en lösning som du blir nöjd med :)

Svar: Jag har bestämt mig för att ta lägenheten ändå och vänta på något nybyggt "hus" istället:)
Carro

Är det samma pris så och ett rum mer för samma summa o det var din dröm utan tvekan prata med dom o säg att du vill ha den i stället absolut go girl this is your chance :)

Evas blogg

Svar: Jag har bestämt mig för att ta lägenheten ändå och vänta på något nybyggt "hus" istället:)
Carro


Kom ihåg


Trackback