slide show

Beslutsångest DELUXE

Nej men hej beslutsångest! Efter att ha varit på lägenhetsvisning i söndags har min hjärna snurrat konstant. Jag kom fram till att höghus inte riktigt var min grej men att bostäderna vid Björket som håller på att byggas nu mer är min grej. 
Det är ju lite mer radhuskänsla över dessa, jag är i så fall intresserad av en med uteplats. Jag vet dock verkligen inte vad jag ska göra. En 3a kostar runt 10 000 i hyra + att kostnader för varmvatten och uppvärmning av lägenhet tillkommer, utöver vanlig elräkning. Detta är en väldigt dyr hyra, framför allt för att vara i Hässleholm och alla jag pratar med blir chockade över priset. 
 
Om jag ska flytta vill jag verkligen flytta till något som är helt nybyggt, vilket detta är. Bestämmer jag mig för en sådan här lägenhet kommer jag inte ens kunna spara 500 kr i månaden, till skillnad från flera tusen som jag kan spara nu när jag bor hemma. Jag kommer inte ha pengar att shoppa för och jag kommer inte kunna resa på det sättet jag gjort, och ni vet ju att resa är mitt liv. Å andra sidan skulle jag verkligen vilja flytta hemifrån, det hade varit så kul att ha något eget, med en uteplats också. Jag tror att det hade varit så bra för min personliga utveckling. Budgeten kommer dock bli hur tajt som helst. Ena sekunden är jag helt säker på att jag vill skriva under kontrakt och nästa sekund är jag helt säker på att jag inte vill flytta. Herregud, jag har aldrig i hela mitt liv haft sådan här beslutsångest. AHHHHH. Hjälp mig? Råd någon? Please. Kommentarer

Oj 10 papp är verkligen mycket för en person att betala 😕 bor man ihop med någon så funkar det ju.
Kanske kan du fortsätta leta och se om du hittar en fräsch lägenhet till bättre pris? Lägenheter kan ju vara fina även om de inte är helt nya 🙂
Eller hitta nåt utanför stan, du har ju bil så du kan pendla till jobbet!

Svar: Ja, 10 tusen är verkligen mycket. Som du skriver, är man 2 är det mycket lättare. Ångesten är fortfarande enoooorm... I och med att jag redan jobbar 15 km från stan så är det ändå en bit.
Carro

» Lina

Det första jag skulle fråga mig själv om jag var du är om du verkligen behöver just en 3a. Det kan vara ganska stora skillnader i pris mellan en 2a och 3a, och eftersom du är själv (?) räcker en 2a gott och väl. :)

Sen skulle jag nog ge förslag att gå över dina kostnader... 10 000kr/mån är dyrt för en person (absolut) men hur kommer du bara kunna spara 500kr? Se över andra utgifter.

Spännande att flytta hemifrån :) Tror det blir jättebra oavsett hur du gör.

Svar: Ja, jag är själv men en 2a känns litet. Nu bor vi i en 4a så tror jag hade haft otroligt svårt att gå från en 4a till en 2a. Jag har inte en särskilt hög lön och bara för mitt billån betalar jag 1900 kr per månad och försäkring 1100 kr per månad så räkningarna sticker snabbt uppåt.
Carro

» Enna

Verkar vara fina hus😊 Hoppas det löser sig!

Svar: Tack, hoppas jag också! :)
Carro

Åh vilket jobbigt dilemma. Jag kände samma när jag flyttade hemifrån men valde att bo litet med låg hyra för att därmed komma hemifrån men ändå lyckas spara.
Men samtidigt, man ska ju trivas i sitt hem med och inte tycka det är jobbigt för att det känns litet.

Svar: Ja det är ju det också. Dels ska man ju trivas med storleken och dels med själva lägenheten och det krockar ofta med hög hyra... Hur stort bor du nu?
Carro


Kom ihåg


Trackback