slide show

Mer Q/A kring lägenheten

Jag fick lite fler frågor kring lägenheten som jag tänkte svara på. Undrar ni något mer, bara skriv i kommentarerna! Jag tycker det är så kul att svara på :-) 
 
Har din mamma också fått lägenhet där? 
Ja, det har hon. Det fanns två lediga bredvid varandra eller två lediga en bit ifrån varandra. Jag kommer ha världens bästa granne, bo granne med sin bästa vän?? Mamma är mitt allt ♥ Vi kommer också ha en dubbelt så stor uteplats så jag kan snylta lite av hennes uteplats hehe. 
 
Har du en matbudget? / Kommer du ha råd med mat? 
Nej, jag har ingen matbudget än så länge. Jag tänker att jag inte kommer lägga jättemycket pengar på mat, inte mer än vad jag gör nu när jag bor hemma då jag betalar en del av maten även här. 
 
Hur känner du för att shoppa mindre? 
Det känns inte jättekul med det känns ändå hanterbart. Jag har så himla mycket kläder, accessoarer och allt annat jag vill ha så jag känner inte att behovet av att shoppa är jättestort. Jag shoppar mest när jag är utomlands, jag shoppar inte särskilt mycket en vanlig månad hemma i Sverige. Dock måste jag shoppa när jag åker till Polen, det kan jag inte tänka mig att vara utan, men det löser sig nog på något sätt. 
 
Kan du prioritera bort resandet? 
NEJ! Det enkla svaret på den frågan är nej, det kan jag inte. Att resa är det som gör mig lycklig ända in in själen och jag kan faktiskt inte tänka mig en sommar utan resor. Jag kan tänka mig att dra in på andra resor under året, har ju ibland rest under påsk/höst eller jullovet och de kan jag klara mig utan några år men sommarresorna, nej det går inte. Det är egentligen endast just det här som gjort att jag tvekat angående lägenheten för jag sparar ändå ca 6000 kr i månaden till resor i nuläget och jag kommer inte ens kunna spara 1000 kr när jag flyttar, då hyran är så dyr. Jag vet inte exakt hur jag ska lösa detta än, igår var jag inne på Arbetsförmedlingens hemsida för att se om där finns något extrajobb. Min förhoppning är att dra in lite från bröllopsjobben men det är svårt då jag inte har mycket tid att lägga på att utveckla min verksamhet för att jag jobbar heltid som lärare och då räcker inte tiden till. Resa kommer jag att fortsätta göra, på ett eller annat sätt. Det lär ju inte bli så dyra resor som Dubai och New York t.ex. på ett bra tag men mina Medelhavsresor är ett måste. 
 
Har du sparat till möbler? 
Jag har en viss summa på mitt sparkonto till möbler och resten kommer jag att behöva ta från mitt resekonto, från pengarna jag sparar till Aruba. 
 
Kan du tänka dig att flytta till en 2a sen? 
Nej, jag kan inte tänka mig att bo mindre än i en 3a. 
 
Kan du tänka dig köpa begagnade möbler? 
Mitt bankkonto hade gillat om jag svarade ja men svaret är nej. Jag äger inget second hand alls och det är tyvärr inte min grej. 
 
Kommer du renovera något i lägenheten? 
Då den är helt nybyggd så nej. Det jag dock vill göra är att byta ut köksluckorna mot lite "lyxigare" då de som finns där från Ballingslöv kök är väldigt basic vilket jag tycker är lite tråkigt. Jag vill också flytta ut den platsbyggda garderoben som finns i arbetsrummet för jag vill sätta upp mina egna garderober där. Sedan tar jag nog bort dörren som finns det rummet också så att det blir en öppen walk in closet, likt den jag har nu. Då det är hyres får man inte göra någon renovering direkt, förutom att ta bort grejer men då måste man sätta tillbaka de igen innan man flyttar ut. 
 
Kommer du att ta med dig möbler hemifrån? 
Jag kommer ta med mig mina garderober som finns i min walk in closet och en sittbänk i sammet som jag också har där. Sedan kanske jag tar med mig mitt skrivbord, skohylla, några tavlor och tre speglar. I övrigt ska jag köpa nytt. Min säng är för liten, har en enkel så vill köpa dubbelsäng istället. 
Såhär ser området ut just nu, en stor byggarbetsplats. Det ska bli så spännande att se området växa fram, att vara med från start. Min kompis är ingenjör så jag bollar ofta tankar med honom, han har hjälpt mig att utläsa alla ritningar osv. 
Här ska jag och mami bo. Mammas lägenhet är där första pilen är och min är nästa. Ni ser ju hur bred uteplatsen kommer bli när vi lägger samman båda. Det kommer att vara gräs framför stenplattorna också. 
Kommentarer

Så spännande och att ha sin mor och bästa vän till granne.
Trevlig helg <3

Svar: Det ska bli väldigt roligt <3
Carro

» Lisa

Vad fint ni kommer få :)

Kram

Svar: Jag hoppas det! :)
Carro

vad underbart att bo granne med sin mamma :D

Svar: Verkligen dröm :D
Carro

» Carro

Så spännande att följa 😍

Svar: Vad kul att du tycker det! <3
Carro

» Enna

Men sååå kul att din mamma också ska bo där💛

Svar: Jaa, det känns superkul <3
Carro


Kom ihåg


Trackback