slide show

En höstig lista

Vad är dina mål i höst? 
Mina mål är att fortsätta ta hand om mig själv och det innebär att jag ska fortsätta hålla fast vi att faktiskt gå hem från jobbet när jag slutar (det har inte fungerar jättebra de senaste två veckorna oopps!) och att göra saker som inte har med jobb att göra, helt enkelt sysselsätta mig med sådant som ger mig återhämntning. Mitt höstmål är också att packa lite varje vecka, inför flytten för jag är så rädd för den där tsunamieffekten jag hört ofta kommer i samband med flytt. Mina två sista mål hänger ihop, att använda mobilen mycket mindre och att få in mer läsning i vardagen. Jag kan ibland snitta 8 timmar per dag på mobilen, när jag är ledig, vilket är så sjukt onödigt. Jag vet ju om det men det är som ett beroende. Jag vill kunna lägga ifrån mig mobilen utan att bli stressad och istället fokusera på t.ex. att läsa. Under sommaren, främst utomlands, läser jag alltid så himla mycket. Sedan kommer hösten, jobbet drar igång och helt plötsligt tappar jag bort läsningen lite. Det känns som fyra rimliga mål. 
 
Vad ser du mest fram emot? 
Att flytta, det känns så skönt med en nystart. Det är ju dock inte förrän i februari. Jag ser också fram emot julen, det är ju också vinter hehe men i höst har jag inget så direkt som jag ser fram emot. 
 
Känner du dig klar med sommaren? 
Ja, det gör jag faktiskt. Jag älskar sommaren när den väl är här men när jobbet börjar i augusti lämnar jag alltid sommaren bakom mig. I år kändes det lättare är annars, pga corona för sommaren för inte som vanligt. 
 
Hur såg din höst ut för ett år sedan? 
Jag jobbade väldigt mycket, på samma ställe som nu men jag mådde väldigt dåligt. Jag var utbränd och deprimerad. Jag mår bättre nu än för ett år sedan men jag mår fortfarande inte bra, långt ifrån. Det är i alla fall en ljusare höst än för ett år sedan. 
 
Hur såg din höst ut för fem år sedan? 
Oj, 2015. Jag måste gå tillbaka i arkivet och kolla. Jag var inne på mitt tredje år på universitetet där jag pluggade till lärare. Jag trivdes inte alls i skolan, jag hatade verkligen allt som hade med universitetet att göra men det var enda sättet att bli lärare på. Jag hade en massa tentor för fem år sedan och så jobbade jag väldigt mycket som vikarier på olika skolor, det var verkligen höjdpunkten för jag tyckte det var så kul. Det var jobbet som fick mig att klara av studierna. 
 
Vad var bäst och sämst med sommaren? 
Bäst var veckan i Spanien och Grekland, sämst var att morfar gick bort. Jag kan fortfarande inte komma över det, jag känner mig tom. 
Igår var det tre månader sedan den värsta dagen i mitt liv, dagen då morfar tog sitt sista andetag. Mitt liv känns inte längre komplett, det är en bit av mitt hjärta som saknas och det gör fortfarande så ont. 
 
Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst? 
Filmer och böcker.
 
Vad blir ditt bäst använda plagg i höst? 
Troligtvis mina svarta byxor med utsvängda ben, älskar de så mycket så att jag har fem likadana par haha...



Kommentarer
» ullie

åh beklagar så hemskt verkligen
det är så jobbigt att förlora någon som betyder mycket <3

Svar: Det är verkligen det tuffaste som finns...<3
Carro

Beklagar sorgen om din mobil morfar och vilken fin bild på er! <3 Kramis

Svar: Tack! <3 kram
Carro

» Carro

Här följde de restriktionerna på bion så var inga problem. Vi har 20 i salongen och alla väl utspridda. Härliga höstmål! 😍

Svar: Det låter ju kanon :D det är ju så mysigt att gå på bio!!
Carro

» Lisa

Härlig lista :)
Jag känner mig inte färdig med sommaren men du har rätt i att den inte varit som vanligt på grund av corona.

Kram

Svar: Sommaren hade gärna kunnat få vara lite längre hehe. Kram
Carro

Va tråkigt med din morfar men du har ju haft två underbara resor! :)

Svar: Ja <3
Carro


Kom ihåg






Trackback