slide show

Mitt jobb som bröllopskoordinator

(null)
Jag lovade att berätta mer om mitt jobb som bröllopskoordinator. Förra året gick jag utbildningen Great Weddings Academy som Johanna Kajson, som är Sveriges mest kända bröllopskoordinator håller i. Utbildningen är dyr, drygt 20 000 kr men väldigt rolig och bra. Jag blev klar med den på ett par månader och blev då diplomerad bröllopskoordinator. 
 
Jobbet som bröllopskoordinator är min sidosyssla, lärarjobbet är mitt heltidsjobb och så jobbar jag som bröllopskoordinator vid sidan av. Ganska direkt efter att jag blev diplomerad startade jag en enskild firma och idag är jag alltså ägare till den enskilda firman Weddingbycarro
(null)
Här är min alldeles egna logga, älskar den <3 
 
Jag fick en fråga här på bloggen om hur jag marknadsför mig och om jag har en hemsida. Let’s be honest, det är riktigt svårt att slå igenom som egenföretagare. Det är ju inte direkt så att kunderna står på kö. Jag marknadsförde mig på alla olika sätt jag kom på men trots det ekade mejlkorgen tomt de första månaderna, jag var så uppgiven. 
 
(null)
Jag finns på Instagram under weddingbycarro men Instagram har än så länge inte direkt gett något resultat. 
 
Jag har också en sida på Facebook, Wedding by Carro och via Facebook har jag fått en av mina första kunder, återkommer till det strax. 
(null)
 
Utöver detta har jag också en hemsida, 
https://weddingbycarro.wixsite.com/weddingbycarro?fbclid=IwAR2FFUnULh8fDagPxtENeWXYcpID-EHV1dTCwUXUXBIznwUdaF-7Da6hZNA
Klicka på länken för att komma till den. 
(null)
Via hemsidan fick jag min allra första kund. 
 
Jag försökte som sagt att nå ut till så många människor det bara gick men att anställa en bröllopskoordinator i Sverige är fortfarande ganska ovanligt, i USA är det hur stort som helst. Det är ganska typiskt svenskar, man vill ha allt men inte betala för det. Många väljer att ta hjälp av familjemedlemmar och liknande under bröllopsdagen och ångrar sig därefter för det visade sig vara mycket mer jobb än de trodde från början. 
 
(null)
De första månaderna som diplomerad bröllopskoordinator var alltså ganska tröga men så en dag i somras plingade det till i inkorgen och jag hade fått min allra första förfrågan. Jag var glad! Tjejen som skrev till mig är hur trevlig som helst och hon bestämde sig snabbt för att anställa mig som bröllopskoordinator på deras stora dag. Bröllopet kommer att vara på Stallgården i augusti och de ska ha 130 gäster, maffig start va! Det ska bli otroligt kul att vara koordinator under deras bröllopsdag. 
 
För ett par veckor sedan fick jag ett meddelande på Facebook av en tjej som ville veta mer om mina tjänster. Jag träffade ju henne och hennes blivande man på ett möte och de bestämde sig för att anställa mig. Deras bröllop är också i augusti, en vecka efter det första bröllopet. Så himla roligt! Detta blir ett mindre bröllop, 40 gäster. 
 
Bröllopskoordinator är ett annat ord för bröllopsfixare och kort och gott så går mitt jobb ut på att koordinera hela bröllopsdagen till perfektion. Varje minut ska vara planerad och allt måste flyta på. Jag kan skriva mer om vad det egentligen är jag ska göra, vilka uppgifter jag har om ni är intresserade? Skriv gärna vad ni skulle vilja veta! 
 
(null)
Ett av mina mål för 2020 är att få minst tre bokningar som bröllopskoordinator. Det känns som ett bra mål. Jag har i år fått en bokning så 1/3 av målet är uppfyllt. Nu ska jag bara fundera ut hur jag ska gå tillväga för att nå resterande del av målet. 
 
Drömmen om att jobba med något inom bröllop har funnits i huvudet länge men det har bara varit, ja en dröm. Jag är så glad att jag faktiskt tog steget till att börja förverkliga min dröm. Ofta stannar det mesta för oss människor i just drömstadiet i och med att det inte är helt enkelt att förverkliga drömmar och omvandla dem till verklighet. Kommentarer
» Carro

Men så roligt! 😍

Svar: Jaa, det är verkligen spännande! :D
Carro

Åh gud vad kul!!

Svar: Ja, det känns som en spännande värld! :D
Carro

Härligt o kul förstår jag, men om du skulle få mkt att göra skulle du sluta med ditt lärar yrke då?

Svar: Nej, det hade jag inte velat göra. Tycker det är för roligt så vill ha det kvar! :)
Carro

Men oj vad spännande och hoppas att dina drömmar går i uppfyllelse! <3 Kramis

Svar: Ja, det är verkligen spännande! Och väldigt nervöst...:) Tack snälla <3
Carro

» Lisa

Vad spännande. Duktig du är :) Tycker inte utbildningen var så dyr. När min dotter utbildade sig till Makeupartist/stylist kostade kursen 75 000:-. Kram

Svar: OJ!! 75 var ju sjukt dyrt!! Jag som tyckte denna var superdyr haha.
Carro

Åh gud vilken dröm och så himla roligt jobb kan jag tänka mig!! Ihh lycka till nu <3

Svar: Jag hoppas att jag kommer tycka det är kul! Längtar till augusti då jag får köra igång men samtidigt känns det så nervöst...<3
Carro

Jag har jobbat för många bröllop och tycker dom flesta verkar skit tråkiga, haha. Önskar dej varmt lycka till och är säker på att det är roligare som kordinator=)

Svar: Hahah! Svenska bröllop verkar faktiskt vara ganska tråkiga... Jag har bara varit på polska bröllop faktiskt och de är hur roliga som helst! Alldeles för mycket tal och annat tråkigt under svenska bröllop haha...
Carro

Skoja inte, för många och för LÅNGA tal

Svar: JAA! Så tråkigt haha...
Carro


Kom ihåg


Trackback