slide show

Utvärdering nyårslöften

Jag kollar tillbaka på mitt inlägg med nyårslöften där jag skrev "2020 var ett skitår och det känns inte som om 2021 kan bli värre". Värre blev det väl inte men det blev inte heller något toppenår alltså... 
 
År 2021 har verkligen haft toppar och dalar men absolut fler dalar än toppar. Mitt kassa mående spökar fortfarande och låter mig inte leva det livet jag egentligen vill. Vi börjar med att utvärdera målen jag hade satt upp för detta år, så får vi se om jag lyckades uppnå dem eller inte. Jag tror egentligen inte någon annan är speciellt intresserad av detta haha men det är ett viktigt inlägg att skriva för mig själv då jag reflekterar som allra bäst i skrift. 
 
RÖTT = uppfyllde ej målet
GRÖNT = uppfyllde målet 
BLÅTT = halv, mellan ja och nej
 
Sova mer 
Minst 7-8 timmars sömn per natt och gå och lägga mig tidigare. 
Såhär gick det:
NEJ! Alltså Carro, Carro... Jag vet att detta är så viktigt för mig men ändå så går det inte. Jag har fått så lite sömn och typ gått och lagt mig senare än någonsin nu när jag bor själv och ingen tjatar på mig att gå och lägga mig?? Det har inte gått en enda vecka där jag fått 7-8 timmars sömn varje natt. Detta är verkligen ett mål jag klickar copy paste på rakt av. 
 
Fortsätta läsa mycket
Jag vill inte sätta upp antal böcker för det gör mig stressad men verkligen ta mig tiden till att läsa och koppla av. 
Såhär gick det:
Halvt?? Tyvärr tar mobilen upp alleles för mycket tid, tid som jag hellre hade lagt på annat men jag kommer liksom inte dit. Detta är också ett mål som ska fortsätta hänga med till 2022. 
 
Minska skärmtiden på mobilen och börja lägga ifrån mig mobilen
Det här känns jätteviktigt. Jag har alltid mobilen bredvid mig, dygnets alla vakna timmar. Jag är beroende av Snapchat och kollar 24/7 om jag fått notiser, framför allt av en person vilket gör mig stressad och ger mig ångest. Jag snittar 8-10 timmars skärmtid på mobilen varje dag, det är en stor katastrof. Jag vill börja med att lägga undan mobilen så att jag inte hela tiden kollar på den. Jag vill kunna befinna mig i ett annat rum en halvtimme, timme, utan att känna att jag måste kolla mobilen. 
Såhär gick det:
Verkligen halvt på denna också, om ens det. Det har funnits perioder under året där jag faktiskt raderat appar, stängt av notiser och liknande men på något sätt hamnar jag alltid tillbaka där jag började. Jag har abolut inte minskat min skärmtid så som jag vill. Jag snittar dock inte 10 timmar längre. Det har funnits dagar där jag varit nere på typ 5 timmar men mobilen stressar fortfarande mig och jag har till och med svårt att fokusera på en bok en längre stund utan att ständigt kolla mobilen. Detta problem har jag dock bara när jag är hemma och inte har något att göra. På jobbet hinner jag inte alls kolla mobilen och det är jag fine med. Jag använder inte heller mobilen nämnvärt när jag äter med mamma t.ex. eller umgås med kompisar. Jag vill dock kunna vara ensam hemma och göra annat än att bara fasta vid mobilen i flera timmar. Ännu ett mål som copy pastas rakt in i 2022.
 
Känna mig hemma i min lägenhet
I februari ska jag flytta och jag hoppas verkligen att jag kommer att känna mig hemma, att det kommer bli en plats jag älskar att spendera tid på. Jag vill ordna i lägenheten så att den känns jag, och kunna njuta av det. 
Såhär gick det: 
Jo men det här måste jag faktiskt grönmarkera! *Stolt*. De sista åren mådde jag riktigt dåligt i mitt och mammas hem. Det blev till slut en plats förknippad med depression och utbrändhet. En plats där jag inte orkade något på och jag mådde skit. Flytten gjorde mig gott. Jag trivs i min lägenhet. Jag kämpar fortfarande med känslor av ensamhet och jag älskar absolut inte att bo ensam men jag trivs. Lägenheten känns verkligen jag och det har varit otroligt kul att inreda den precis som jag vill, det har gett mig mycket glädje under det gångna året.
 
Aktivera mig hemma
Att flytta hoppas jag kommer bli som en nystart för mig. Jag har inte mått bra de senaste åren och jag tror och hoppas att flytten kan hjälpa mig med det. Jag vill inte ligga på soffan hela dagarna utan jag vill göra meningsfulla saker hemma. Hemmaträning, läsa böcker, lyssna på musik, tända ljus, inreda... Öka mitt välmående hemma helt enkelt genom att orka göra saker, för just nu går stora delar åt dagen till att ligga på soffan för att jag inte orkar något annat. 
Såhär gick det: 
Jag får väl ändå grönmarkera det här känner jag, trots att det inte är till 100% uppfyllt men absolut har jag aktiverat mig hemma. Jag vill dock fortsätta hålla i det och aktivera mig ännu mer men jag är ändå på god väg. 
 
Njuta av min uteplats 
Jag kommer för första gången i mitt liv ha en uteplats och jag vill njuta av den. Jag vill köpa en grill och njuta av grillkvällar med kompisar och familj. Jag vill lämna mobilen inomhus och sätta mig med en bra bok efter jobbet när det blir varmare och bara njuta. 
Såhär gick det: 
Likt det förra så grönmarkerar jag trots att det inte är 100 än. Jag har absolut njutit av min uteplats men kan göra det mer, mycket mer. 

Bjud över vänner hem till mig, träffa kompisar mer och vara öppen för relationer av olika slag
Så fort jag får vaccin mot corona vill jag börja träffa kompisar mer igen, jag saknar det. Jag hoppas på att kunna återuppta kontakten med någon gammal vän, träffa mina nuvarande vänner mer och bjuda över folk hem till mig. Jag vill också vara öppen för relationer av olika slag.
Såhär gick det:
Detta får jag göra blått för det har gått sådär. Ingen katastrof men inte heller så som jag skulle vilja. Jag har absolut haft kompisar över i lägenheten men jag behöver ungås med vänner mer än jag gör nu för att må bra. Ett mål som absolut ska med till 2022.
 
Känna genuin glädje igen
Pga mitt mående och utbrändhet är det inte ofta jag känner mig genuint glad. Under 2020 var det fler bra dagar än 2019 men långt ifrån tillräckligt. Jag vill fortsätta jobba mot att bli mitt gamla jag igen. 
Såhär gick det: 
Jag jobbar på det men är inte där än. Fler bra dagar än 2020 men inte tillräckligt. Jag mår inte bra än. 
 
Fortsätta sätta gränser, jobba mindre och vara nöjd med det jag presterar. Allting behöver inte vara perfekt, bra räcker ibland
Som jag har skrivit tidigare har jag blivit bättre på det här 2020 men jag är inte nöjd ännu och detta känns som ett av de viktigaste målen för mitt välmående. Augusti till början av oktober tycker jag ändå att jag lyckades ganska bra, jag drog inte med mig mycket jobb hem och jag jobbade absolut inte lika mycket som tidigare år. Mina 10 timmars förtroendetid räckte aldrig, jag jobbar alltid mer än det men ibland landade det på 15 istället för 45 som tidigare år. Oktober till december blev det för mycket igen, det var stressigt och jag hade galet mycket att göra på jobbet. Nu känner jag dock av på ett helt annat sätt än tidigare när det blir för mycket och jag behöver lyssna på kroppen ännu mer. 
Såhär gick det: 
Relativt bra i perioder, jättedåligt i perioder. Innan betygsättning och under utvecklingssamtalstiden har det varit sjukt tufft. Jag vet dock att jag inte tål stress och det är entanke som finns med i bakhuvudet hela tiden. Jag vet ju vad det är som får mig att må dåligt men ibland går det inte att undvika. 
 
Hålla ordning på skrivbordet på jobbet
Jag har nog en släng av jag-kan-inte-hålla-ordning-diagnosen för det är helt galet vad stökigt mitt skrivbord är på jobbet. Stackars mina kollegor och framför allt kollegan som sitter mitt emot mig... Jag har en massa pärmar, mappar osv men det går ändå inte. Det räcker med stress en dag mellan lektionerna och så ser det ut varje tisdag, torsdag och fredag - och sedan är det kört. Det värsta är dock att jag blir extremt stressad när jag sedan inte kan hitta ett specifikt papper eller liknande. Det är ett måste att börja få ordning, och hålla ordning på skrivbordet. 
Såhär gick det: 
Ehm ja, det gick ju åt helvete. Jag är sääämst. Stackars mina kollegor som får bevittna detta kaos dag in och dag ut. Jag måste verkligen få detta till att fungera, både för min skull men också för mina kollegors. 
 
Hålla ordning i min lägenhet
Lite samma här. Jag älskar att ha det organiserat hemma, känner ett lugn i hela kroppen men det håller tyvärr bara i sig i max någon dag innan jag börjat stöka runt igen. Jag har det aldrig smutsigt för hålla rent är superviktigt men stökigt och det vill jag försöka undvika i min lägenhet. Mamma tror inte jag kommer lyckas heheh...
Såhär gick det:
Njae, inte jättebra haha men ändå helt okej! Det känns som om jag går och plockar mest hela tiden. Jag har varit jätteduktig på att hålla rent men inte på att inte ha det stökigt. Det blir ju stökigt 24/7? Jag är sämst på att hålla ordning utan släger saker runt mig överallt. Jag vill ha en lägenhet som alltid är organiserad, så att folk skulle kunna komma hit när som helst och jag aldrig behöver "skämmas" för att det är stökigt. Jag börjar från 1a januari! 
 
Njuta mer och lämna kameran på hotellrummet utan att få ångest över det och känna att jag behöver fotografera allt
Jag fortsätter kämpa på den här fronten men det är svårt. 
Såhär gick det:
Bra, väldigt bra! 
 
Känna att livet känns roligt och meningsfullt igen
Det är ett stort mål, väldigt stort. Jag tror dock det kommer lite automatiskt när jag börjar må bättre. Jag är fullt medveten om att detta inte är något som sker över en natt men jag längtar verkligen efter den här känslan. Den finns där, jag vet det men jag har inte känt av den på länge. 
Såhär gick det: 
Ett fåtal gånger ja men absolut inte tillräckligt för att ens markera blått. Copy paste in i 2022! 
 
Återhämtning måste få vara a och o detta året och genomsyra hela 2021. Det är det enda sätter jag förhoppningsvis kommer kunna börja må bättre genom
Någon närmare förklaring tror jag inte behövs. 
Såhär gick det:
Jag jobbar på det, men är inte där ännu.
 
Vaccinera mig mot covid-19
Jag kommer att ta vaccinet så fort jag bara får och förhoppningsvis kommer livet så smått att börja återgå till det normala. 
Såhär gick det: 
Vaccinerad är jag men livet har absolut inte återgått till det normala. Kommer det någonsin göra det igen...?
 
 
Sedan hade jag också ett par mål som jag ville hålla privat, väldigt viktiga mål men som jag inte känner att jag vill dela med mig av såhär offentligt. Jag hade 10 privata mål. 
Av dessa 10 ser det ut såhär: 
NEJ - 6 st
JA - 1 st
HALVT - 3 st
 
Ehh ja, det där gick ju inte så bra... Vi kan ju dra slutsatsen att jag är absolut sämst på att uppnå mina mål som jag satt upp? Det är ändå inte orealistiska mål liksom men ändå så går det inte. Vad gör jag för fel...?
 
Jag ska fixa ett nytt inlägg med nya mål sen :-)Kommentarer

Bra att utvärdera och reflektera <3 Hoppas 2022 blir ett bättre år <3

Svar: Älskar att reflektera <3
Carro

Ja man måste ligga i hårt om man skall hålla sina löften ..jag har en del med ....har du sett Emily in Paris? säsong 2 jag började har sett 2 sååå bra! GOTT NYTT ÅR

Svar: Ja men man måste verkligen det... JAA älskar Emily!! Kollade klart på säsong 2 under två dagar
Carro

» Ajli

Jag ser fram emot att läsa dina nya mål, jag tycker att det är roligt!

Svar: Kul :D
Carro


Kom ihåg


Trackback