slide show

Shipwreck beach

En dag på Zakhyntos åkte vi till den berömda stranden Shipwreck beach. Den är verkligen ansiktet utåt för ön Zakhyntos och är världsberömd. Det kommer en miljon turister till stranden varje år. Jag såg så fram emot denna dagen och jag kan säga att jag inte blev besviken. 

Det är ett par saker som är speciellt med denna strand. För det första består botten av mineraler vilket gör att vattnet är oerhört blått, det är verkligen Karibien aktigt. För det andra kan man endast komma till stranden med båt då det inte finns några andra öppningar än från vattnet. För det tredje står ett enormt skepp på tystanden vilket gör stranden extremt häftig. Guiden berättade att pirater smugglat bland annat droger och tobak men blev jagade och lämnade skeppet. På något sätt har skeppet sedan kommit upp på stranden och stått där i hundratals år. 
(null)

(null)
Man hoppar på en båt i hamnen som tar en till Shipwreck beach. Det tar cirka 30 minuter att åka ut och det var a hell of a ride. Det kändes som jag var på Liseberg, jäklar vad det guppade. Jag som älskar karuseller och fart tyckte det var riktigt kul men jag kan tänka mig att visa blir rejält åksjuka. 
(null)

(null)
Alltså?? Kan vi prata om hur blått vattnet är 🥺 Som ni ser var stranden helt tom, vår båt var den första som anlände. Jag tyckte det var helt magiskt då jag sett på bilder att stranden är fullsmockad. Vi hoppade av båten och möttes av det här: 
(null)
De massiva bergsväggararna i kontrast till det klarblåa vattnet var verkligen bland det vackraste jag sett i hela mitt liv. 
(null)

(null)
Hur häftigt är inte skeppet ändå? 
(null)

(null)
Vi passade på att ta en massa bilder innan stranden fylldes av massiva turistskaror. 
(null)
(null)
Detta är min nya favoritbild <3
(null)

(null)

(null)
Efter en stund hoppade jag ner i vattnet. Jag har på riktigt inte känt mig så lycklig jag jag gjorde i denna stund på extremt, extremt länge. Jag hade ingen migrän (det händer aldrig), jag var på ett av världens vackraste ställen och badade i det klaraste vatten jag skådat, samtidigt som jag tittade uppåt där bergsväggarna övergick till klarblå himmel. I den stunden kände jag mig så lycklig och fri. Fasen vad livet är fint ibland. 
(null)

(null)
Men snälla!! 
(null)
Hälsningar från en lycklig tjej 💗Kommentarer
» hanna

Men alltså wow vad fint det var, gud längtar så mycket tills jag kan åka utomlands igen!!

Svar: Verkligen så härligt!
Carro

wow vad vackert och häftigt!

Svar: Jaa :D
Carro

Det ser verkligen vackert ut, med det blåa vattnet och den tomma stranden. Jag är lite lätt avundsjuk, även om det är ett eget beslut att inte resa såklart. Det ser ändå så underbart ut :)

Svar: Jag har bara jobbat i en vecka, får väl se hur det känns om ytterligare en :) Men om jag är trött då så tänker jag inte finna mig i det.

Svar: Det var helt fantastiskt! Ja, jag försöker finna mig i tröttheten trots att det inte är helt lätt alla gånger.
Carro

Åh wow så fint, vilket otroligt vackert vatten 😍

Svar: Magiskt fint!
Carro


Kom ihåg


Trackback