slide show

Tillbaka till vardagen

Då var det söndag och imorgon är det den 10 augusti vilket betyder att semestern är slut och jobbet och vardagen börjar igen. Jag förstår verkligen inte var denna sommaren har tagit vägen?! Det kan omöjligtvis ha gått 8 veckor sedan jag sa hejdå till eleverna. Sommaren brukar gå fort men såhär fort har det aldrig tidigare gått, det känns nästan läskigt.

Jag jobbade ju dock de två första veckorna på lovskolan så har haft två veckors kortare semester än mina kollegor, vilket känns. Sedan var jag i Polen en vecka och i Grekland två veckor så där har vi fem veckor bara sådär. Jag har endast spenderat tre veckor ledig tid här i Sverige och det är ju inte alls mycket. 
(null)
Har jag haft en bra sommar? Jo men det tycker jag! Veckorna i Grekland var höjdpunkten, helt fantastiska 14 dagar som jag kommer att leva på länge. Det var en helt magisk resa. Förutom det har jag haft mycket rolig kvalitetstid med mamma, sena kvällar på uteplatsen då det ju är första sommaren jag har trädgård, har shoppat mycket och ni vet att det är ett av mina största intressen, har spenderat tid med familjen, varit på stranden, ätit god mat och haft roliga dagar med vänner. 
(null)
Hur har jag mått den här sommaren då? Ni som följer bloggen vet att jag mått kasst de senaste åren, utbränd, låg energi och jag har inte varit mig själv. Denna sommaren har ändå varit okej. Jag tror jag ändå kan säga att det varit den bästa av tre somrar när det gäller mitt mående. Sommaren för två år sedan satt jag liksom och grät på restaurang när jag och mamma var ute och åt för jag orkade inte mer.  Jag kämpar fortfarande med orken och så fort jag har gjort något som krävt mer energi en dag är jag helt slut nästa. Jag har legat många timmar på soffan och varit extremt trött men jag har också orkat ta mig upp mer och göra vardagliga saker jag egentligen tycker är jobbiga. Jag har kunnat skratta och vara genuint glad en del gånger vilket känns skönt, det kunde jag inte en enda gång för två somrar sedan. 

I juni avslutade jag mina två års långa KBT samtal med min terapeut. Jag har så mycket att tacka honom för. Utan honom vet jag inte var jag hade varit i livet, jag vet i alla fall att jag hade kraschat rakt in i väggen. Nu hann det aldrig gå så långt utan det stannade "bara" vid utbrändhet. Nu gäller det för mig att stå på egna ben utan hans råd. Det känns konstigt, väldigt konstigt. Jag tror dock att jag kan fixa det, det känns ändå hoppfullt. Jag vet  dock att den största utmaningen inte ligger i att fixa det när jag är ledig utan det ligger i att kombinera jobb och välmående. Jag försöker gå in med en annan inställning detta läsår, att mitt välmående är extremt viktigt och att jag måste tänka på mig själv och på min hälsa. Jag vet att jag inte får stressa, min terapeut jämförde det med att vara allergisk mot stress. Min hjärna stänger liksom av vid stress, jag fungerar inte då. Jag vill kunna komma hem från jobbet och känna att jag har energi kvar, det har jag inte känt de senaste åren och det är oroväckande. Energin finns inte där. Jag följde med mamma till Maxi för att handla för någon vecka sedan. Efter 40 minuter i affären kände jag mig totalt nedbruten, det tog alla mina krafter och jag ville bara gråta av total orkeslöshet. Detta var en varningssignal att jag inte är där än. Jag vet dock att det räcker att jag mår lite bättre på jobbet under en veckas tid för att jag ska tänka att jag klarar hur mycket som helst. Sedan kör jag på lite extra och så är jag där igen, nere på botten. 
(null)
Jag ska försöka ändra mycket i mitt liv, men främst på jobbfronten denna höst. 

Jag kommer nu att ställa några frågor till mig själv som jag kommer att besvara i december, när det har gått ett läsår. 

Hur mår jag? 
Har jag lyckats att inte jobba över en massa timmar utan gå hem i normal tid? 
Jag jag energi över när jag kommer hem från jobbet? 
Orkar jag hitta på saker på min fritid? 
Har jag lyckats hålla bättre ordning på mitt skrivbord så att jag inte lever i ständigt kaos på jobbet? 
Har mitt minne blivit bättre? 
Har jag i stora drag lyckats undvika att stressiga situationer uppstår, som jag ändå inte kan göra något åt? 
Har jag fått tillräckligt med sömn? 

Detta är några av de mål jag alltså ska jobba mot denna höst. Det första börjar idag, att försöka vända tillbaka dygnet och faktiskt få tillräckligt med sömn. Jag vet inte hur ni har lyckats under sommaren men många nätter har jag gått och lagt mig mellan 02 och 03. Det är verkligen inte bra och nu måste jag vända tillbaka på dygnet. Imorgon börjar jag 08.30 och hade behövt sova senast klockan 00. Lycka till Carro :-)  

Imorgon kommer hjärnan ha svårt att ställa om sig till jobb men jag ska försöka ta en sak i taget, börja lugnt och inte stressa upp mig själv. Eleverna börjar inte förrän nästa måndag. Kommentarer

Men gud va mysigt du haft det, en annan har ynka 3 veckor varav 2 kommer bli i Parga Grekland :) ser så fram emot det efter inte rest på så lång tid ....sköna bilder du bjuder på :) ha det gott

Evas blogg

Svar: Underbart <3
Carro

» Frida

Tycker också att denna sommar har gått helt galet fort. Förhoppningsvis så kommer det lite mer värme igen innan Augusti är över :)

Svar: Galet fort!!
Carro


Kom ihåg


Trackback