slide show

Trinity College Dublin

Här kommer bilder från vår andra dag i Dublin. Första dagen shoppade vi men andra dagen turistade vi. Äkta turister med hop on hop off buss och första stoppet för dagen var Trinity College som är Irlands äldsta college där b.l.a författaren Jonathan Swift har gått, andra kända personer som studerat där är Oscar Wilde och James Joyce. Trinity College gjorde verkligen intryck hos mig, wow vilket ställe! Så himla vackert universitet. Går ju inte ens att jämföra med Campus universitet i Helsingborg som jag gick på - Trinity College är liksom 99,9% finare. Alla studenter var klädda i en speciell dräkt, såg ut som något ur Harry Potter typ haha :)
Detta var det första man såg när man kom in på området, hur fint? 
Äkta turist med kartan såklart.
Vi gick runt på collegeområdet en lång stund, en massa fin grönska runt omkring också.
Trinity College grundades av drottning Elizabeth I, henne har man ju hört talas om ett antal gånger, år 1592. Campuset upptar 19 hektar (!!) och har cirka 15 000 studenter. Trinity College är ett av världens mest prestigefyllda universitet och det syntes. Går man ut med hyffsade betyg får man direkt en rad jobberbjudande, säger ju en hel del om prestigenivån. 
 
På Trinity College finns världens äldsta bevarade bok, Book of Kells - i deras bibliotek. Dock var kön in till väldigt lång så varken jag eller mamma kände för att stå och vänta i den eftersom vädret inte var på topp, får kanske bli nästa gång!
 
Tycker absolut att Trinity College är värt att besöka om man är i Dublin, en av mina favorit-sevärdheter där. Någon som imponerar otroligt mycket på mig är just utbildning. En person som har en universitetesutbildning är någon att se upp till. Tycker rent av det är bullshit att hålla på att lyfta fram att framgångsrika personer har lyckats utan utbildning, ja men hur många gör egentligen det? Det lurar bara en massa att tro att jag behöver ingen utbildning, jag klarar mig ändå. Har man genomgått en universitetsutbildning är man målmedveten och grymt studieinriktad. Jag är otroligt glad att jag fortsatte och slutförde min utbildning, trots en massa hinder på vägen. Kunskap är makt och min utbildning kan ingen ta ifrån mig! Därför tyckte jag det var grymt att se Trinity College. 
 Kommentarer

fint :)

Svar: håller med:)
Carro

Men åhh vad fint!! =)

Svar: ja visst är det fint :)
Carro

» Elin

men så härliga bilder!!

Svar: tack!! :)
Carro

Så härliga bilder och det ser verkligen ut som ett häftigt universitet!☺ Håller med om att utbildning är viktigt!

Svar: visst gör det :) ja superviktigt! ha en trevlig valborg!
Carro

Så fina bilder :) alltid kul att se saker :)

Svar: ja verkligen :)
Carro

» Katta

Så himla fint! :)

Svar: visst är det! :)
Carro


Kom ihåg


Trackback