slide show

+ - w´ Dublin

Tänkte köra en liten + och - om Dublin.
 
+ I Dublin bor det verkligen sjukt trevliga människor, jag har inte i något land stött på så många trevliga och hjälpsamma personer som där. Taxichaufförerna var så pratglada, personalen på hotellet var supersnälla och alla som jobbade på restaurangerna var hur trevliga som helst. Gick jag vilse i stan var irländarna inte sena med att visa vägen. Älskar!!
 
+ Taxi är billigt. Jämfört med Stockholm så är taxi i Dublin superbilligt. 
 
Inte ens 3 timmar med flyg från Sverige!
 
+ Dublin är en relativt liten huvudstad vilket innebär att man redan efter 1-2 dagar kan orientera sig ganska bra för man börjar känna igen platser. Många sevärdheter ligger på gångavstånd.
 
+ Dundrum, verkligen bästa shoppingcentret i Dublin - rekommenderas!
 
+ Pubarna! Alltså åhh, detta är verkligen det som gör hela Dublin. I Dublin finns det ca 4000 pubar och jag kan inte beskriva med ord hur mysigt det är! Varken jag eller mamma dricker men bara det att man kan gå in på vilken pub som helst, ställa sig och lyssna på livemusik och gå ut igen. Sista kvällen gick vi till 3 pubar som låg nära varandra och inte på ett enda ställe var vi "tvungna" att beställa alkohol.
 
St Stephen´s Green som är en park mitt i centrum, otroligt mysig! 
 
Guinness Storehouse. En gigantisk ölfabrik/ölmuseum där de framställer Guinness öl som säljs i miljoner varje dag, så populär! Jag smakade och enligt mig smakade det skit men jag hatar öl haha. Antagligen är det gott om man gillar öl eftersom att det säljs i sjuka summor.
 
Trinity Collage. Irlands äldsta universitet där b.la. Jonathan Swift som skrivit Gullivers resor har gått, coolt som tusan! Ett måste!
 
St Patrick´s Cathedral, en otroligt vacker katedral med allt vad det innebär. Även detta ett måste!
 
 
- Brown Thomas, ett mycket exklusivt varuhus som gjorde mig besviken. KENZO utbudet var dåligt, Balenciaga väskorna var jättefula och en besvikelse över lag helt enkelt.
 
- Grafton Street (som Ed Sheeran sjunger om i en av sina låtar ♥), kan jämföras med de dyrare delarna av Oxford Street i London men blev jättebesviken. Dåligt utbud av Ralph Lauren och liknande. Ledsen tjej.
 
- Byggen. Detta är ju inget som blir bestående i Dublin men just nu bygger de verkligen överallt. Utsikten från hotellet var på byggnadsarbeten och överallt i stan var det uppgrävt, de ska bygga en tunnelbana i Dublin men det var riktigt fult och tråkigt.
 
- För lite mysiga caféér. Mycket Starbucks och sånt tråkigt shit. Jag vill fika på mysiga irländska café och inte på något Starbucks som finns överallt i världen..
 
- Restaurangerna. Ganska svårt att hitta snygga, moderna, mysiga och inbjudande restauranger. Mycket enkla hak och pubar. Vi ville gärna äta på något lite mer exklusivt ställe men det var inte det lättaste att hitta ska jag säga er. Vet att detta är ett plus hos många, inte hos oss dock.
 
- En gammal stad vilket verkligen syns på alla hus och byggnader. Husen är gjorda av röd tegelsten för typ 300 år sedan.. Haha nej men byggnaderna är verkligen gamla och även detta tycker många är charmigt medan jag och mamma är sådana som imponeras av allt modernt vilket inte var det lättaste att hitta i Dublin.
 
Nästa gång jag ska till Dublin (jaa jag vill tillbaka!) så måste jag verkligen besöka Cliffs of Moher. Det ligger cirka 3 timmar från Dublin med buss men ser så breathtaking ut!
W O W. Vi kände att vi inte hann med det denna gången så detta är en anledning att återvända!
 
Jag rekommenderar verkligen Dublin för en weekend eller så, ångrar absolut inte att jag åkte dit :)Kommentarer

Bra inlägg, håller med om att det är grymt mycket trevliga människor i den staden!☺

Svar: jaa verkligen! så gästvänliga :)
Carro

Men åh vad underbart det låter!! Har faktiskt inte varit där, men borde verkligen besöka det någon gång =) Kram

Svar: ja det tycker jag verkligen! supermys :)
Carro

Fint inlägg om kär stad!

Svar: jaa ! <3
Carro

Trodde Dublin var typ en intetsägande och tråkig stad men nu fick jag ytterligare en plats att lägga till på listan över städer jag vill besöka... Vet inte om jag ska tacka dig eller skälla ut dig för att mina pengar aldrig någonsin kommer täcka hela listan ;)

Svar: hahah skrattade gott när jag läste din kommentar ;) du har också en lista som jag märker jag, finns ju så himla många ställen man vill besöka! men tycker absolut att du ska lägga till Dublin på din lista, ångrar inte resan :Dkram!
Carro


Kom ihåg


Trackback