slide show

Mobilberoende

Jag har märkt att jag är fruktansvärd beroende av min mobil - och då tillhör jag ändå inte den värsta skaran.

Så fort jag har tråkigt landar helt plötsligt mobilen i händerna. När jag ska plugga har jag mobilen bredvid mig och varje gång den plingar till med snap, ask, sms eller liknande får den uppmärksamhet istället för plugget. Pratade med en lärare som sa att det tar mellan 15-20 minuter för hjärnan att återgå till koncentrationen efter att ha blivit avbruten av mobil eller annan teknologi, hur sjukt? När jag är utomlands längtar jag till närmaste wifi, när jag är ute och äter med familj så rör sig fingrarna mot mobilen hela tiden. När mamma pratar med mig hummar jag ofta till svar men har egentligen ingen aning om vad hon sa till mig - för att jag koncentrerar mig på mobilen. 

Jag vet att jag är långt ifrån ensam om detta. De flesta i min ålder och yngre är fruktansvärt beroende av sina mobiltelefoner. Vissa av dagens elever kan inte ens vara utan i 5 min, galet.

Mamma klagar på mig varje dag och det blir ofta bråk just kring min mobil. 

Jag bestämde mig för att ladda ner en app som räknar 1. Antalet gånger man låst upp skärmen under en dag 2. Antalet minuter/timmar man spenderat på mobilen. 

När jag jobbar kollar jag nästan inte alls mobilen - för att jag har inte tid men däremot när jag kommer hem. Shit. 4 timmar blev det i torsdags och idag? 8 timmar!!!!!!! 8 timmar av mina vakna 12? Hur sjukt är egentligen inte det? Jag får ångest. Tänk vad jag hade hunnit med på 8 timmar? 

Problemet är att vi inte riktigt är medvetna om hur mycket tid som vi spenderar med mobilen i handen. Vår tidsuppfattning brister på den punkten. 
Här har vi beviset svart på vitt. Låst upp den 67 gånger och i närheten av 8 timmar!! 

Jag tycker ni alla borde ladda ner denna app. Sen kan vi jämföra vårt beroende. Kommentarer

Kom ihåg


Trackback