slide show

Polen

Imorgon åker jag till Polen, alltså va? Hur kan tiden gå så fort. Denna sommaren är ganska sjuk när det gäller resor, är utomlands drygt 4 veckor och knappt hemma något alls mellan resorna. 

Vi är i Polen 7 hela dagar och så 2 dagars resa fram och tillbaka. Ska bli så kul, har saknat Polen jättemycket, det är som mitt andra hem ju. Shoppa, fika, äta god mat och det viktigaste; träffa älskade morfar, saknat honom så. Tyvärr har hans demens blivit så mycket värre, det kan tydligen gå en hel dag där han inte säger ett ord. Han glömmer väldigt mycket, t.ex. att vi bor i Sverige. Det hemskaste med att bara träffa morfar en gång per år är att jag aldrig vet om det är sista gången jag ser honom, det gör så ont i hjärtat varje gång. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
I år ska vi för första gången någonsin inte bo hos morfar och hans fru utan jag och mamma har hyrt en lägenhet i Szczecin via airbnb, har någon av er använt sig av den tjänsten? Det är en väldigt modern och fräsch lägenhet på 11e våningen, ser väldigt fin ut på bild! 

Det kommer kännas konstigt att inte bo hemma hos morfar, vi har liksom alltid gjort det. Anledningarna till att vi har valt att bo i lägenhet är många. Dels pga min migrän, jag sover väldigt dåligt hemma hos morfar för sängen är så galet obekväm, vi får knappt plats och det är väldigt dålig luft så jag vaknar med både ryggont och migrän varje dag. Morfar och hans fru går också och lägger sig väldigt tidigt, redan innan vi kommer hem från våra shoppingrundor och det blir väldigt jobbiga kvällar för vi måste vara tysta och typ viska vilket blir väldigt jobbigt i längden. Sen är det jobbigt för dem att ha oss där också tror jag för de är vana vid att leva helt annorlunda än vi så alla blir rätt irriterade på varandra efter ett tag så vi bestämde oss för att prova detta. De har också en sköterska som kommer hem till dem ett par timmar i veckan och då känns det sådär att vara hemma. 

Vi kommer att åka till morfar nästan varje dag, dricka kaffe och fika på morgonen och sen hänga med dem någon kväll och hela söndagen då vi ska äta middag. Hoppas det blir bra! 

Kommentarer
» Frida

Ja riktigt härligt :)
Åh vad kul med Polen. Jag reser mycket själv men har aldrig varit i Polen, det står däremot på min lista då jag har hört så mycket bra om det! Du får dela massor med bilder.

Förstår att det känns jobbigt som du skriver om din morfar. Man får ta vara extra mycket på tiden tillsammans då <3

Jag använder jätteofta AirBnb. Tycker det är perfekt och oftast billigare än hotell. Ni ser ut att ha hittat en riktigt fin lägenhet :)

Svar: Mamma är polsk så Polen är mitt andra hem, älskar det <3Ja, Airbnb funkar ju faktiskt bra!
Carro

Åh vad mysigt att hälsa på honom <3

Svar: Verkligen <3
Carro


Kom ihåg


Trackback