slide show

Tips till alla girls

Här kommer ett tips till alla tjejer! Detta räddad min sommar för ett par år sedan och även i år, jag syftar på tabletter som skjuter fram mensen upp till två veckor. 

Utlandsresa bokad och helt plötsligt kommer man på att mensen ska komma just då, vilken mardröm! Jag vet inte hur ni har det men jag har det fruktansvärt med min mens, en hel vecka och jag har sådana galna menssmärtor och kramp, det gör äckligt ont och jag blir utslagen i två dagar varje månad innan smärtan börjar släppa lite och blir mer hanterbar. 
(null)
Jag hade aldrig kunnat åka på solsemester och haft mens, då hade jag fått ligga i sängen på hotellet hela veckan för jag kan inte ens stå upp. Googlade för ett par år sedan och hittade då Primolut Nor som jag fick utskrivna av läkaren när jag sa att jag ska på semester och vill skjuta upp mensen. Man tar en tablett på morgonen och en på kvällen och börjar ta dessa 4-5 dagar innan beräknad mens. Därefter fortsätter man ta tabletterna hela veckan man är på semester. Efter att man slutar med tabletterna kommer mensen 1-3 dagar efter och så är det som vanligt igen, bara att mensen har skjutits upp en vecka. Jag tog den sista tabletten på kvällen i fredags och fick mens tre dagar senare. 

Som med alla andra läkemedel finns det biverkningar och det varierar från person till person men de biverkningar jag får är att jag får lite mensvärk under tiden jag tar tabletterna, flera gånger får jag så ont att jag är helt säker på att mensen kommit men det är alltid falskt alarm och smärtan går över efter en stund. Den värsta biverkningen är när mensen väl kommer för mensvärken blir så intensiv och smärtan är omänsklig. Man får alltså värre mensvärk är vanligt, för en del är detta kanske inte ett problem men för kvinnor som redan har väldigt ont blir detta ett helvete, är verkligen rädd för smärtan varje gång. Dock värt än att få mens under resan och förstöra hela resan. 

Visste ni att det fanns sådana här tabletter? 
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback