slide show

Operationen gjord!!

Nu är jag äntligen hemma från sjukhuset! Måste verkligen börja inlägget med att tacka all personal på CSK i Kristianstad för att de tog så väl hand om mig. Redan i måndags fick jag träffa tjejen som skulle operera mig. Hon var så himla snäll och förståelse så det kändes bra redan då. 
 
Det började i alla fall med att jag skulle vara på sjukhuset klockan 10 igår. Mamma följde mig till avdelningen men där fick vi säga hejdå till varandra. Jag fick direkt byta om till sjukhusets kläder och sedan fick jag en säng där jag skulle ligga. Jag delade rum med tre andra personer vilket inte var så kul men det gick okej. Efter att jag hade bytt om la jag mig i sängen och tog det lugnt en stund. Jag passade på att dricka sista gångerna för jag visste att det är kört med dryck sedan. Sköterska kom in och jag fick en infart i armen där jag skulle få sockerlösning pga diabetesen. De kopplade upp dropp. Jag var ju så orolig för blodsockret inför operationen men på något magiskt sätt höll det sig perfekt!! Så, så tacksam för att min diabetes för en gångs skull ville samarbeta med mig. Sedan låg jag där och lyssnade på musik och kollade mobilen. Fick en massa lyckohälsningar inför operationen av både nära och kära men också av kollegor, det kändes så fint. 
(null)

 
Plötsligt kommer sköterskan in och säger att min operation har blivit framflyttad så jag ska opereras 12.45 istället för 13.55. Då blev jag äckligt nervös och ringde mamma direkt. Jag försökte mentalt ställa in mig på att detta klarar jag. Sköterskan kom och hämtade mig runt 12.30 och då skulle man kissa precis innan. Sekunden då hon tog tag i min säng och började rulla ut mig ur rummet kände jag att nu finns det ingen återvändo, nu gäller det bara att vara stark. Sedan gick allt fort. Plötsligt stod sängen inne i operationsrummet och där var åtta personal som tog hand om mig. Fick ännu en infart men denna gången i handen. Det var ingen trevlig upplevelse med en nål i handen men ingenting man inte klarar. De satte även EKG på mig och satte mig under uppsikt med diabetesen. Jag fick ge koden till min mobil så att de hade tillgång till att kolla mitt blodsocker under operationens gång. Sedan fick jag lugnande medicin och skulle andas genom en mask. Samtidigt sa narkosläkaren till mig att jag nu får narkos via blodet och att jag ska blunda när jag börjar känna mig sömnig. Jag minns inte ens när jag somnade, utan jag kommer ihåg att jag blundade och nästa minne är två timmar senare då jag vaknar upp i en annan sal, på uppvaket. Jag var helt groggy och lost efter narkosen. Kunde inte hålla ögonen öppna så sov till och från i cirka 1 timme innan jag sakta återfick medvetandet. Det är helt sjukt hur fantastiskt narkos är. Att man bara blir helt utslagen och inte minns något alls. Hade det inte varit för smärtan så hade jag inte ens vetat att jag genomgått en operation. Första tanken när jag slog upp ögonen var att jag överlevde operationen!! Jag blev helt överväldigad av tacksamhet och var nära på att börja gråta. 
  (null)
Här har jag precis vaknat upp efter narkosen. 

Morfinen verkade fortfarande så jag hade inte jätteont precis efter operationen, kändes som när man har jobbigt halsont. Fick en piggelin men var så öm i halsen så det tog 45 min att äta upp toppen på glassen och sedan gick det inte mer. Efter några timmar fick jag flyttas tillbaka till avdelningen och där väntade mamma på mig. Fina mamma som blev helt tårögd när hon såg mig!! Jag kunde inte alls prata så jag fick skriva till henne på sms och hon svarade muntligt. Kunde i alla fall hålla henne i handen. Efter en stund blev jag väldigt trött och då åkte mamma hem. Jag började få mer och mer ont i takt med att narkosen gick ur kroppen. Jag fick smärtlindring via blodet men de ville också att jag skulle svälja en Oxynorm. Vid detta laget hade jag inte ätit på 26 timmar och inte druckit på 15 timmar. Jag mådde SKIT!!! Att svälja Oxyn var bland det mest smärtsamma jag gjort. Kändes som att jag skulle dö. Både på kvällen innan jag skulle sova och 5 på morgonen fick jag smärtstillande i blodet.  (null)

(null)
Här mådde jag riktigt dåligt. Var väldigt snurrig efter narkosen, när jag gick på toa snurrade hela världen under mina fötter. Var också likblek! Har nog aldrig sett mig så blek. 

Idag kl 11.30 fick jag åka hem. Sedan dess har jag ätit två skedar kräm, en liten skopa vaniljglass och en liten bit piggelin. Dödshungrig 💀💀
(null)
Smärtan på sjukhuset har ändå varit hanterbar. Hade sagt att den efter operationen var 3/10 och när den var som värt på sjukhuset var det 6/10. Nu har det absolut gått upp till 7 eller 8/10 beroende på hur mycket mer den kommer stiga. Det gör vidrigt ont varje gång jag sväljer vilket leder till att jag varken äter eller dricker och då mår jag ännu sämre. Just nu känns det som rakblad i halsen, jag bävar inför varje gång jag ska svälja. Jag har hört att dag 3 och 4 är hemska. Jag bara undrar hur ont jag kommer ha imorgon och hur ska man klara det. Jag skulle vilja kolla i halsen för att se hur det ser ut men vågar inte riktigt för är rädd att jag ska kräkas. Såg en video på Tiktok när en tjej hade lagt upp och det såg jävligt vidrigt ut. 
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback