slide show

Mini Q/A

Jag har fått några läsarfrågor som jag tänkte besvara. 
 
Hur mycket kostade Kenzo? 
Jag betalade 15 tusen för sötnosen! 
 
När ska du hämta din hund? 
Jag ska försöka hämta honom redan den 13e, då är han 8 veckor gammal. 
 
Hur mycket har du gått ner i vikt sammanlagt? 
Jag har gått ner 18,9 kg sammanlagt. Det känns toppen! Målet är runt 25 kg, vill fortfarande ha kvar mina kurvor och framför allt min rumpa. 
 
Går du på någon speciell diet? 
Nej det gör jag inte. Jag utesluter inte någonting men har absolut minskat på antal sötsaker men äter fortfarande lite choklad de flesta dagarna i veckan. Dock äter jag mycket mindre portioner. Jag kan vara superhungrig och det känns som om jag skulle kunna äta en häst men när jag börjar äta blir jag mätt fort. 
 
Hur mycket kostar Ozempic eller får du på recept? 
Jag får Ozempic på recept men annars kostar det ett par tusen. 
 
Har du några biverkningar av Ozempic? 
Iband får jag extremt ont i magen, och då menar jag extremt. Det känns som knivar i magen och då måste jag gå på toa snabbt. Oftast släpper det efter det men ibland kan det sitta i ett tag. Det är dock inte på vardaglig basis! 
 
Kan du äta allt? 
Ja men efter fet mat får jag oftare ont i magen. Efter en kycklingtallrik med pommes från en lokal pizzeria får jag så ont att jag vill dö. Har provat tre gånger och aldrig igen för det är inte värt smärtan. I övrigt kan jag äta allt. 
 
Skulle vara intressant med uppdatering om din migrän. Är migränen oförändrad eller har det blivit bättre/sämre? Tar du fortfarande botox? Om ja, har det fortfarande samma effekt eller hjälper det mindre och mindre för varje dos du tar? Har du fått öka mängden botox för att få samma effekt som innan?
Tack för frågan! Jag skulle säga att den är ganska oförändrad. Jämfört med universitetstiden kommer de mest hemska anfallen kanske liiite sämre men det är nog för att jag inte åker tåg längre, någonsin. Jag tar fortfarande botox var 11e vecka och jag får maxdosen och har fått det ett bra tag så går inte att öka mer. Jag skulle nog säga att den ger likadan effekt hela tiden. Det är ju gift som sprutas in och sedan går det ur kroppen successivt under de 11 veckorna tills det är dags för nästa. Har absolut värre attacker i slutet efter cirka 9 veckor när botoxen inte värkar lika bra längre. Tar också en spruta som heter Ajovy en gång i månaden. Förr förra månaden var jag 1,5 vecka sen med denna för hade glömt den helt. Fick en sådan fruktansvärd attack, värsta på länge. Så den har absolut också effekt. Tar dock fortfarande för mycket migränmedicin. Nu efter operationen har migränen varit mer hanterbar vissa dagar, har inte behövt ta lika mycket medicin men det är för att jag tar en massa andra smärtstillande tabletter som då även minskar migränen. Kommentarer

Kom ihåg


Trackback