slide show

Låt oss prata

Nu har jag jobbat i affären fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag 😮‍💨 Blev lite mer än tänkt för skulle egentligen inte jobbat måndag men röd dag så OB hela dagen, bra pengar! Nu är jag ledig tre dagar, onsdag till fredag och sedan ska jag jobba helgen igen. Jag ska verkligen försöka njuta av mina tre lediga dagar nu. 
(null)
Imorgon ska jag och mamma nog till Väla. Kommer inte ihåg när jag senast var där, så det ska bli jättekul. Har dock egentligen inte pengar till det men det löser sig. 

Igårkväll kom E till mig. Hur mysigt som helst. Imorse ville jag inte släppa hem honom 😮‍💨 Vi har det alltid lika trevligt och mysigt. Det skönaste är att jag känner mig så bekväm i hans sällskap. Jag kan vara mig själv till hundra procent och han gör att jag känner mig fin. Jag har ju jättestora komplex över min kropp men han får mig alltid att känna att jag duger precis som jag är vilket är jättefint. Att ligga i hans famn är bland det mysigaste jag vet. 

I förra veckan var jag hos barnmorska och pratade kring olika preventivmedel. Jag har provat p piller en gång förutom men åt de typ två dagar, mådde skit efter och i övrigt har jag aldrig använt några hormonella preparat. Jag träffade en trevlig barnmorska och vi kom fram till att p spruta nog passar mig bäst. Jag ville inte ha några tabletter och inte heller varken spiral eller stav. Sagt och gjort, förra onsdagen fick jag sprutan. Det finns väl egentligen tre anledningar till att jag bestämde mig för ett preventivmedel. Den första och viktigaste är att jag verkligen hoppas på att bli av med mensen helt. Det hade varit drömmarnas dröm. Jag har ju så sjukt mycket problem med mensvärk. Jag måste styra hela mitt liv utifrån mensen. Jag kan inte planera in saker osv för smärtorna är omänskliga. Många blir av med mensen helt efter p spruta så jag ber innerligt att jag kommer vara en av de 🙏🏼 Det lär visa sig inom de närmaste dagarna. Den andra anledningen är att jag såklart inte vill bli gravid. Det är ju min största mardröm och jag hade gjort abort direkt. Sprutan ger 99% skydd vilket känns tryggt. Den tredje anledningen är att det absolut ökar spontaniteten och är mer nice än att använda skydd. Nu är jag väldigt öppen här men jag tänker att det är så viktigt att lyfta sådana här saker. Det är så viktigt att som förälder våga prata med sina barn om sex och skydd. Jag tyckte det var jobbigt att prata om med mamma tidigare men nu känns det fullt normalt och jag är så tacksam över att vi nu kan prata om exakt allt. Jag trodde att mamma var mycket mer pryd haha så har aldrig pratat om sådana här saker med henne men nu känns det hur naturligt som helst. Det som är viktigt att komma ihåg är att oavsett vilket preventivmedel man använder så skyddar det ju inte mot könssjukdomar utan endast graviditet. 

Helst skulle jag inte vilja få i mig några hormoner alls men nu blev det så. Jag är dock livrädd för att gå upp i vikt vilket jag redan gjort. Det är en vanlig biverkning men jag får verkligen inte. Har gått ner en hel del i vikt under det senaste året och vill verkligen inte gå upp igen. Använder ni något preventivmedel? Vilket då? Kommentarer
» Lina

Använde p-piller när jag var runt 17-18 (är i din ålder nu) och precis träffat min (nu) man. Mådde så dåligt av dom, ingenting kändes kul längre och HERREGUD vad ömma mina bröst var. Tappade även sexlusten helt. Sen dess har vi kört på kondom. Är glad att min man gått med på det alla år så jag slipper stoppa i mig hormoner, men jag mådde verkligen piss så det var väl det minsta han kunde göra 😂

Spännande med p-spruta. Har missat det helt. Hur ofta tar man den?

Svar: Ja hormoner har verkligen en massa biverkningar vilket suger. Det är ju inte kul varken att tappa sexlusten eller livslusten för den delen. Vad skönt att han går med på det. Jag tycker det förstör spontaniteten lite, att behöva ta fram kondom och hela processen 🥲 Man tar den var tredje månad hos barnmorska.
Carro


Kom ihåg


Trackback