slide show

Sopot

Nu är det bara två veckor kvar till höstlovet. Om jag längtar? Svar: jaa! Jag och mamma ska ju till Gdansk. Man har ju hört om Gdynia - Sopot - Gdansk som ligger nära varandra. Jag är ju halvpolsk men har aldrig varit i någon av dessa tre städer. Jag har varit i Szczecin (mitt andra hem), Kraków (älskade!) och Warszawa (häftigt men inte favoritstaden). Nu kommer jag kunna checka av ytterlogare tre polska städer. 
 
Vi kommer att bo i Gdansk men åka på en dagstur till Sopot och Gdynia tänker jag mig.
Gågatan Monte Cassino är ju ett måste. Den verkar vara fylld av affärer, caféer och restauranger.
Krzywy domek, snea huset. Nej huset är inte photoshopat utan det ser tydligen ut såhär. Det måste jag ju se med egna ögon :-) 
Sopot pier, en av de längsta strändbryggorna i Europa. Tydligen måste man betala inträde för att komma ut hit. Nu kommer det ju vara ganska kallt när vi är där och jag har aldrig varit vid havet i november men det lär bli mysigt. 
 
Detta är planerna för Sopot. Det verkar som om dessa tre sakerna är Sopots höjdpunkter. Har någon av er varit i Sopot? Hit me up med tips i så fall.Kommentarer
» Emma

Åh har aldrig varit i sopor. Dock Warszawa, gdansk och krakow. Det va kallt i gdansk när vi va där i januari men ändå rätmysigt. Dock fastna jag nog för krakow mermen bör nog åka dit ner än en gång, då man ej han se allt på någon vecka.

Svar: Jag gillade verkligen också Krakow mest! Mycket mer än Gdansk faktiskt.
Carro

wow vilket häftigt hus!!

Svar: Ja men eller hur, det var coolt :D
Carro

Hoppas att ni får en riktigt trevlig vistelse i Gdansk med omnejd. Jag har inte varit i Polen.
Kram

Svar: Gillar verkligen Polen! :)
Carro


Kom ihåg


Trackback