slide show

II world war museum

En dag i Gdansk åkte vi till II world war museum. Det är ett nytt, interaktivt museum som öppnade för bara något år sedan. Jag hade höga förväntningar och det var fint, absolut. Dock var jag ju i Auschwitz förra året och ingenting kommer slå det besöket historiemässigt. Det är något som jag kommer att bära med mig för resten av livet. Jag är väldigt intresserad av förintelsen men det var bara en väldigt liten del av muséet som handlade om just förintelsen vilket drog ner betyget enligt mig. Jag är inte så intresserad av kriget i sig utan det är just förintelsen som jag tycker är extremt intressant (och fruktansvärd) att hela tiden lära mig mer om.
(null)
 Väldigt snygg byggnad! 
(null)

(null)
Dessa rummen tyckte jag var väldigt häftiga. De var uppbyggda som en stad innan krigets början. Det kändes verkligen som att transportera sig till år 1939 och gå runt i anrika butiker. 
(null)
(null)
(null)
(null)
Det fanns även sådana här rum som visade boenden för judar. 
(null)

(null)

(null)
Alltid lika hjärtskärande med alla resväskor som togs ifrån judarna. Att de blev lovade att få tillbaka väskan, med sina kära ägodelar, men aldrig återsåg den igen gör ont i hjärtat. 
(null)
Bilder på en del av alla oskyldiga offer. 
(null)
Det sträckte sig till Hiroshima och det fanns även ett sådant rum. 

Detta var enligt mig museets höjdpunkter. 



Kommentarer
» hanna

Jag vill också åka och se sånt här museum, häftigt och hemskt på samma gång, att se vad människorna verkligen gick igenom!

Svar: Ja men verkligen, man blir berörd!
Carro

Oj! Det här museet skulle jag verkligen vilja besöka om jag någon gång är i närheten. Tack för att du delar

Svar: Ja men gör verkligen det om du får chansen, det var ett intressant museum :)
Carro


Kom ihåg






Trackback