slide show

LISEBERG

Lisebergresan med klassen gick verkligen över förväntan. Jag var rädd att det skulle regna i och med att alla prognoser visade det men det kom inte en droppe på hela dagen! Vi var alla så glada över detta. Jag var rädd att jag skulle vakna med migränattack, det har hänt vid de minst lägliga tillfällena innan men jag klarade mig på vanlig migränmedicin och hade bara lite ont. Blodsockret var tyvärr katastrof men det går liksom att leva med en dag eller två. Jag laddade upp med ryggmedicin så det var hanterbart på Liseberg och även illamåendet höll sig borta, förutom när vi åkte snurr snurr karuseller, då mådde vi alla rätt illa. Det som gick absolut bäst var det jag var mest nervös över, att ha ansvar för 21 ungdomar. Det gick dock hur bra som helst! Klassen skötte sig verkligen exemplariskt. De var så extremt duktiga och uppvisade ett riktigt bra beteende. På bussen, inne på Liseberg, på hotellet, på hotellfrukosten och på bussen tillbaka. Jag är riktigt stolt över dem :-) Det var inte en enda elev som fick en tillsägelse en enda gång. Vilka kanon elever jag har! Vi hade det mycket trevligt. De fick väldigt mycket frihet på Liseberg, de fick gå själva och bestämma själva vad de ville göra på Liseberg. Vi hade sms kontakt och en samling när det var dags för mat men vissa stod i kö då så det var svårt att samla alla. Men de skickade ständigt life updates :-)  Jag gick med ett par elever från klassen hela dagen, som också älskade att åka och sedan träffade man på flera under dagens gång som hängde på. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Personligen älskar jag Liseberg! Jag älskar allt som har med karuseller och framför allt bergochdalbanor att göra. Jag åker allt. Dock vet jag inte hur många gånger jag fått höra "va, gillar du karuseller Carro? Det trodde aldrig jag". Varför hahah? Det är typ den vanligaste fördomen folk har om mig. Jag tycker tvärt om att ingenting på Liseberg är varken tillräckligt snabbt eller läskigt. Jag hade gärna haft snabbare och läskigare karuseller och bergochdalbanor. 
(null)
Hela gänget. Det var ett fint avslut på tre fina år med 9b <3 
(null)

(null)

(null)
Vi bodde på Gothia Tower. Jag har aldrig bott där tidigare. Det positiva är att det ligger precis mitt emot Liseberg men ungefär där slutar de positiva sakerna. Det är absolut ett överskattat hotell. Det är väldigt stort och alltid många gäster men personalen verkar aldrig förberedd på det. Inte särskilt bra service och kön till frukosten var sjuk, aldirg sett något liknande. Jag har bott på många hotell, både i Sverige och runt om i världen men de har att jobba på gällande servicedelen. Det var hur som helst extremt skönt att sova över en natt efter en heldag på Liseberg, man är helt slut då. 
(null)

(null)
Jag hade bokat bord på Heaven 23 som är hotellets restaurang på 23e våningen klockan 22. Upplevelsen? Njae alltså. Extremt overpriced och servicen var ännu en gång allt annat än på topp. Popcornen med lite parmesan kostade liksom 65 kr, what? Och köttet sa jag att jag ville ha medium well men ett par bitar var helt blodiga, och det var 345 kr. Sjukt ovärt tyvärr. Jag ville beställa efterrätt och servitören sa att han skulle komma tillbak strax, han kom tillbaka lagom till att köket stängde och då var det för sent att beställa. Ehm tack :-) Gothia Tower är alltså ett bra alternativ om man vill ha extremt nära till Liseberg men det är inget hotell jag hade valt att bo på om inte Liseberg varit anledningen till resan. 

På morgonen efter frukost tog vi oss till bussen som körde oss tillbaka till Skåne. Ett väldigt trött men glatt gäng nöjda med våra två dagar. Verkligen en fin klassresa och jag är stolt över att vara lärare, i alla fall i fem dagar till, åt dessa härliga ungdomar. Kommentarer

Kom ihåg


Trackback