slide show

Lägenhets Q&A

Här kommer svaren på alla frågor jag fick till lägenhets Q&A:en. Om ni har fler frågor så är det bara att skriva så gör jag fler liknande inlägg. ♥
 
Hur blev walk in "closeten"?
I inlägget lite längre ner har jag lagt upp bilder på hela WICen ♥
 
Vart någonstans är det du bor?
I nybyggda hyresrätter i Hässleholm, Skåne. 
 
Hur stor är lägenheten?
Det är en 3a på 75 kvadrat.
 
Vad är din favoritdel med din lägenhet och har du någon favorit när det kommer till inredning?
Hmm, jag måste nog säga vardagsrummet då det är där jag spenderar mest tid i och jag älskar min soffa. Mitt sovrum är jag också väldigt nöjd med. När det kommer till inredning är jag besatt av ansikten haha... 
 
Vill se bilder på ALLT i lägenheten!
Kul!! Det kommer 😃
 
Kan du inte visa bilder på din mammas lägenhet med?
Jag frågade henne och svaret är ja, när allt är klart i hennes lägenhet. 
 
Var får du inspiration till inredning ifrån?
Jag har faktiskt nästan inte alls kollat på några inspirationsbilder utan jag visste att jag vill ha en modern och ljus stil med inslag av sammet och trä. Jag började med att bestämma mig för vilka stora möbler jag skulle köpa (säng, matbord, matstolar och soffa) och sedan har jag utgått från det och köpt saker jag tror kommer passa och framför allt köpt sådant jag gillar och tycker är snyggt. Jag är väldigt nöjd med hur jag fått till det. 
 
Vad lagar du för typ av mat nu när du flyttat hemifrån?
Jag hatar laga mat, det är verkligen bland det värsta jag vet haha...  Jag har köpt en airfryer, så det blir en del kycklingfilé från den. I övrigt håller jag det ganska enkelt och jag lagar mest basic vardagsmat. Jag önskar att jag tyckte det var kul att laga mat men nej tyvärr. 
 
Några möbler som inte är på plats än?
Ja. En stor matta till vardagsrummet, kanske någon liten bokhylla, ett sidobord, en lampa till hallen, övrig belysning för det är så mörkt i min lägenhet och en taklampa till sovrummet. Ja det var nog det! Sedan lite småsaker, annars har jag allt annat tror jag :-) 
 
Vilken stil skulle du säga att du har på inredningen?
Ljus och modern stil men inte steril. Jag hade nog sagt att den är kvinnlig men classy, jag gillar verkligen inte "tacky" detaljer om man säger så. Kommer man hem till mig märkt det nog att det är en tjej som gillar inredning som bor här. 
 
Bästa och sämsta köpet? 
Bästa är lätt min soffa, älskar den så mycket!! Sämsta är en del... Jag köpre tyvärr en hel del saker som visar sig inte passa in här och det känns surt. Allra värst måste nog ändå vara alla 12 likadana hyllor jag köpte på IKEA, inte en enda passar och de är helt omöjliga att sälja. 
 
Har du haft besök hemma hos dig än och i så fall hur många personer? 
Ja det har jag. Jag har utöver min familj haft 6 personer över sammanlagt. 
 
Kanske en titt in i badrumskåpet? 
Blir lugn i hela kroppen av en sådan här ordning haha...:-)
 
Äter du och din mamma ihop fortfarande lite då och då?
Ja absolut. Fredag, lördag och söndag brukar vi äta middag tillsammans. Jag blir ju för tusan deppig av att sitta själv hemma varje kväll. Under veckordagarna äter vi tillsammans någon dag men för det mesta fixar jag mat på egen hand. Jag är för trött för att gå över till mamma och mamma orkar inte gå över till mig haha...:-) 
 
Vad var det allra första du köpte till den nya lägenheten?
Allra första beställningen var nog från Ikea och innehåll tvålpump, tallrikar och sådana småsaker. När det gäller möbler så var stolarna till matbordet det första, jag visste precis vilka jag ville ha och på samma ställe köpte jag en avlastningsbänk. 

Vilket rum var du mest taggad på att få inreda först?
Sovrummet och vardagsrummet, är jättenöjd med båda. 

Vilket rum spenderar du mest tid i?
Lätt vardagsrummet. 
 
Vad ska man tänka på när man flyttar hemifrån för första gången? Var det något som var särskilt krångligt att fixa som du inte hade en aning om innan?
Att allting är mycket, mycket dyrare än vad man tror. Just nu kan jag inte spara någonting alls men min hyra är ju också extremt hög. Misstaget jag gjorde var att jag köpte möbler och inredning innan jag hade flyttat in och en del visade sig inte passa in här så det tycker jag man ska akta sig för. Ingenting har varit särskilt krångligt, men jag har inte monterat en enda möbel på egen hand utan betalat hantverkare för att göra det. Det jobbigaste i hela processen har varit hela flytten i kombination med heltidsjobb så jag rekommenderar verkligen att ta ledigt från jobbet ett par dagar, jag ångrar att jag inte gjorde det för tyvärr har det satt rejäla står i mitt mående nu. 

Tror du att du kommer ha det mer städat hemma nu när det är bara din lägenhet?
JA!! Jag hade ingen aning om att jag var såhär pedant haha... Nej men varje liten sak har sin plats i lägenheten och jag hade aldrig låtit någon annan städa min lägenhet då jag vet exakt hur jag vill ha det. Däremot är jag rätt stökig av mig och slänger ibland kläder på golvet och slänger saker lite här och där men sedan samlar jag snabbt ihop allting igen och lägger på sin rätta plats. Jag blir lugn i kroppen när här är rent och städat. Jag har köpt en sladdlös dammsugare (dröm) så jag brukar dammsuga flera gånger i veckan, så fort det är lite smutsigt åker dammsugaren fram. 
 
Vad har du för planer för uteplatsen nu när det snart är vår? 
Jag har aldrig haft en uteplats eller trädgård så jag vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig men jag vet att jag vill ha ett stort parasoll, en grill, en skön solstol, något litet bord och stolar som man kan sitta på när man ska läsa eller liknande. Blommor och sånt är verkligen inte min grej så jag kommer absolut inte odla eller liknande. 
 
Är det som du har tänkt dig att bo själv? Finns det något som inte blivit som du hoppats på?
Både jag och nej. Det känns jätteroligt att ha något som är mitt. Jag älskar att jag får välja all inredning själv, att det bara är mina saker här och att jag får bestämma allt själv. Det är absolut större frihet att bo själv och det är jättekul att kunna bjuda över vänner. Dock trodde jag väl kanske att det skulle hända oftare, att jag skulle ha folk över men det beror väl till viss del på corona. Jag vet att jag behöver bli bättre på att ta tag i den biten att skriva till någon och bara hey, vill du komma över? Det har i alla fall känts jättekul de gångerna jag haft besök. Det jag inte var beredd på var den extremt starka känslan av ensamhet. Jag känner mig på riktigt som den mest ensamma personen i hela världen, framför allt på kvällarna. Det är en jättekonstig känsla jag har svårt att få grepp om. Jag tycker även det känns obehagligt att vara ensam när det är mörkt ute, allt känns så läskigt då haha... Jag behöver också jobba mer än någonsin på att få in rutiner och sätta gränser för mig själv. Ni som vet en del om mig vet ju att jag har extremt svårt att sätta gränser när det kommer till hur mycket jag jobbar, och nu kontrollerar ingen mig vilket innebär att jag egentligen hade kunnat jobba dygnets alla vakna timmar. Detta är ju precis där jag inte får hamna igen. Jag har också svårt att få in sovrutiner för jag har väldigt svårt med att ta mig upp från soffan, fixa mig i ordning inför läggdags och sova vilket leder till att jag sover alldeles för få timmar. Hemma tvingade mamma upp mig och nu ligger också den saken på mig. Jag hade väl trott och hoppats på att något magiskt skulle hända med mitt mående, bara för att jag flyttade hemifrån till något eget men så blev det verkligen inte. Snarare tvärtom, nu har jag all tid i världen att få upp en massa jobbiga tankar i huvudet och ångesten blir mer påtaglig. Jag behöver prata med min KBT terapeut typ nuuu för jag vet inte hur jag ska hantera alla dessa nya känslor. Kort sagt, mitt mående är verkligen inte bra, ensamheten är svår att hantera, min utbrändhet gör sig ständigt påmind och fuckar upp mitt mående. Dock mådde jag inte heller bättre när jag bodde hemma. 
 
Måste man teckna elavtal själv när man hyr lägenhet eller ingår elen i hyran så att säga?
Jag tror inte det är vanligt att el ingår i hyra, jag känner i alla fall ingen som har det så. Man behöver teckna ett eget elavtal. Om ni ska flytta till hyreslägenhet, se till att flytta till en lägenhet där det är varmhyra och inte kallhyra... Jag har kallhyra vilket innebär att det inte bara är vanlig hushållsel som ska betalas utan även uppvärmning av lägenheten och uppvärmning av vatten vilket är detta som är det absolut dyraste. Jag har nyss fått en sjuk elräkning...
 
Hur känns det att ha ditt egna hem? :)
Det känns bra men samtidigt väldigt konstigt och ensamt. Jag gillar att ha något jag vet är mitt, där jag bestämmer helt hur det ska inredas och helt och håller hur jag vill ha det. Jag älskar att hålla ordning i mitt hem och pyssla med saker som har med hemmet att göra. Det är skoj att kunna bjuda över vänner, även om det inte hänt speciellt ofta ännu. Å andra sidan känns det väldigt konstigt att bo ensam. De flesta som flyttat in här på området bor två stycken och jag förstår varför så många väljer att flytta ihop med någon för det är en konstig känsla att bo ensam. Jag vaknar själv, jag går och lägger mig själv. Framför allt kvällarna tycker jag känns jobbiga, allt är enklare när det är ljust men när det blir mörkt känns det extra ensamt. Jag har bott med min mamma i 27 år och inte varit ensam i en enda dag så det är klart att det är en extremt stor omställning. Jag har aldrig känt mig så ensam som jag gör nu, buhu :( Min mamma och jag bor ju dock grannar vilket känns jätteskönt. 
 
Hur är det att bo vägg i vägg med mamma?
Det är jättebra! Jag kunde inte önskat mig en bättre granne haha. Det känns tryggt när det gäller migränen och framför allt diabetesen, att mamma bara är meter ifrån om något allvarligt mot förmodan skulle hända. I övrigt älskar jag ju att umgås med mamma och vi träffas ofta, en sådan liten sak som att kolla på våra favoritprogram någon kväll och äta något gott till. Det var sådant vi gjorde varje dag innan och det känns roligt att vi kan fortsätta med det när vi känner för det. Jag var lite orolig över att mamma skulle ha svårt att ge mig mitt space och att jag skulle känna att vi bor för nära men så har det inte alls varit. Mamma är verkligen inte en sådan som springer mellan våra lägenheter utan måste hon inte gå utanför dörren så gör hon helst inte det haha. Det är ju min lägenhet så jag bestämmer fullt ut vem jag vill bjuda hem till mig och vad jag vill göra. Jag har satt upp regeln att mamma alltid ska ringa till mig innan hon kommer vilket fungerar bra. Jag får gå in till henne när jag vill säger hon men det får hon inte till mig, haha! Kommentarer
» Annie

Så fint du har! :)

Svar: Tack!:)
Carro

Åh, så fint ⭐️

Svar: Tack! :)
Carro

» Sussi

Jag har också en airfryer och använder den rätt så flitigt. Smidigt att bo granne med mamma :)
Sv. jag har köpt haren på en blomsteraffär i gallerian Gränby Centrum här i Uppsala :)

Svar: Vad brukar du oftast tillaga i din airfryer? :) Jaa, älskar det! Åh okej, den var superfin.
Carro

» petra

så kul att läsa svaren och så många frågor du fick så kul, kram

Svar: Ja, superkul :D
Carro

Åh så kul att läsa!!

Svar: :D
Carro

men roligt o läsa .
hAR DU PRÖVAT STOLARNA PÅ FB LOPPISAR? DET ÄR OFTA DÄR ALLA HANDLAR NUMERA O BLOCKET MEN TOM TRADERA SÅ LYCKA TILL VÄNNEN DU HAR SÅ FINT

Svar: Jaa, jag har annonserat överallt men ingen napp :( tack! <3
Carro

Så mysigt med en liten frågestund om lägenheten, du har det så fint! :)

Svar: Tack snälla! :)
Carro

» Malin

Åh så kul att få läsa och wow för din walk in closet!!!! Kram ❤️

Svar: Hihi tack! <3
Carro

Vilka härliga frågor och svar! 🥰

Svar: Kul :D
Carro

» lisa

Vad roligt att läsa dina svar :) Kram

Svar: Kram <3
Carro

» Alice

Så mysigt att du är granne med din mamma, hihi! <3

Svar: Jaa, älskar det hihi <3
Carro

så roligt att få ta del av :D

Svar: Kul! :D
Carro

» Ida

Så roligt att få läsa dina svar!! Så snyggt det blev med walk-in closet! Har själv en och det är så skönt! :D

Svar: Tack så mycket :) ja men visst är det underbart!!
Carro

» Hilma

Alltså din walk in closet är sååå fin :D

Svar: Tack vännen! <3
Carro

Alltså så himla kul att läsa! Men fattar att det känns ensamt när du aldrig bott själv innan, speciellt i dessa tider när man inte ens ska umgås med andra liksom :( Men skönt att du har din mamma nära och att det funkar bra :) Och alltså 75 kvadrat?? Det är ju helt galet stort! Vi flyttade liksom från 29kvm till 45kvm och visste knappt vad vi skulle göra med all yta ;)

Svar: Ja men det känns verkligen såå ensamt haha... Hahha oj!! Jag hade lätt kunnat bo i en 4a :-P
Carro

Så kul att läsa <3

Svar: <3
Carro


Kom ihåg


Trackback