slide show

Låt oss snacka el

Ni som bor i lägenhet, har ni varmhyra eller kallhyra? När jag bodde hemma hade vi varmhyra och jag behövde aldrig tänka på varken varmvatten eller uppvärmning av lägenhet. I min lägenhet har jag nu kallhyra och jag förstår att folk springer så fort de får höra att en eventuell lägenhet de ska hyra har kallhyra för det är jäkligt dyrt. Utöver vanlig hushållsel måste jag betala för allt varmvatten jag använder oavsett om det är diskmaskin, dusch eller tvätt och utöver det också uppvärmning av lägenheten vilket är jättedyrt. 
 
I februari använde jag 669 kWh och fakturan hamnade på 1166 kr och då hade jag bara bott här två veckor under den månaden... Jag hade då också fått 250 kr i rabatt.
 
I mars använde jag 486 kWh och fakturan hamnade på 1001 kr.
 
Nu i april har jag hittills använt 294 kWh men det är ju ett par dagar kvar. 
 
Jag har verkligen sänkt värmen i lägenheten till den graden att jag alltid fryser här hemma men jag kan liksom inte betala hur mycket som helst för el, det är orimligt. Det är fortfarande fruktansvärt kallt på nätterna så jag gissar på att det drar himla mycket varje natt. Igår använde jag drygt 16 kWh och då var jag nästan inte hemma på hela dagen men jag tvätta håret. Om ni har Eon kan man ladda ner deras app och följa exakt hur många kWh man använder varje dag och vid vilken tidpunkt. 
 
Någon som vill dela med sig av era elpriser och erfarenheter? Jag bor i en 3a på 75 kvm.Kommentarer
» petra

Prata med hyresvärden? Dem får byta elbolag haha, ingen aning vad vi har i kilowatt pris vi bor i hus och har solpaneler så vi tjänar en del på elen i stället:) men under denna vinter då solen lyste med sin frånvaro vart den inte billig kan jag lova, så jäkla dyrt med el och dyrare lär det bli med åren, kram

Svar: Jag kan byta elbolag själv men det skiljer bara något öre mellan olika bolag så det lär inte ge något :( Så tråkigt att elen är så himla dyr!
Carro

OJ det var dyrt med elen, hoppas förbrukningen går ner fort! :)

Svar: Hoppas jag med!! Hoppet ligger nu under de kommande sommarmånaderna haha:)
Carro

åh vad fin du är!!

Svar: Tack fina!
Carro

» Hilma

Åh det där är så himla svårt tycker jag, kan typ ingenting om sånt <3 kram!

Svar: Så dyrt och svårt haha! Kram
Carro

» Sussi

Vi bor i hus. Tycker elen är alldeles för dyr året om..

Svar: Håller med! :( Hus måste vara ännu dyrare...
Carro

Så tråkigt att elen är så dyr! Inte roligt om du ska behöva frysa hemma, då kanske det ändå är en merkostnad som är värt att ta? Det kommer troligtvis bli billigare under sommarmånaderna iallafall! Jag förstår att det känns tråkigt att betala det, men tänk på att hemmet också är den plats där du ska kunna återhämta dig <33

Svar: Jag hoppas det blir billigare under sommaren för detta är superdyrt :( <3
Carro


Kom ihåg


Trackback