slide show

Death Valley

Nästa stopp på vår USA roadtrip, efter Vallet of fire, var Dead Valley där den största delen ligger i Kalifornien och den andra delen i Nevada. Death Valley är världens varmaste plats, med 56,7 uppmätta grater. Medeltemperaturen i Death Valley ligger på 47 grader och det är USA:s torraste plats, nederbörden är mindre än 50 mm per år, där kan vi verkligen snacka öken! Death Valley är en ökendal med kompakta sanddyner som sträcker sig så långt ögat kan nå. Det var otroligt häftigt att se! 
 
Death Valleys temperatur var det det sjukaste jag varit med om. Det var 48 grader när vi var där och det går inte att beskriva hur det är att vara ute i 48 graders värme. När vi gick ut från bilen slog värmen emot oss som en käftsmäll, det gick knappt att andas. Vattenflaskans innehåll blev varmt på ungefär 2 sekunder. Det var så varmt att en av tjejernas skor smälte på asfalten. Det sjukaste av allt var dock blåsten, det blåste lite men blåsten var brännhet, blåst brukar ju svalka lite right? Men denna blåsten kändes som om den brände sönder ansiktet. Jag har aldrig upplevt så varma vindpustar haha!
Makalöst! Ni ser människan på bilden? Simon ser ut som en liten myra, så enormt stora var dessa sanddynor. Mycket häftigt!
Wow!!
Jag orkade vara här i ungefär 10-15 minuter innan jag kände att det går bara inte mer, jag kommer ihåg att det kändes som om jag snart skulle svimma av värmen så jag flydde tillbaka till bilen och satte på ACn på högsta. 
Haha man kan verkligen se hur mycket jag lider av värmen på denna bilden och hur röd jag är i ansiktet... Om man är vid god hälsa rekommenderar jag absolut att åka till Death Valley! Man måste dock vara beredd på att värmen är sjuk, jag vet att min mamma aldrig hade klarat det för hon fixar inte sådan värme. Har man hjärtproblem, har lätt för att svimma eller liknande så rekommenderar jag inte att åka hit för hälsan kommer först. 
Makalöst häftigt och jag är glad att jag har upplevt Death Valley :-)Kommentarer
» lisa

Fantastiska bilder. Vilken upplevelse det måste ha varit :)

Svar: Det var det!! :)
Carro

» Annie

Magiska bilder!! :)

Svar: Tack :D
Carro

Vilken häftig plats ni besökte och vad jobbigt att det var så himla varmt. Kramis <3

Svar: Verkligen häftig men alldeles för varmt ja :P
Carro

» Carro

Wow det skulle jag vilja uppleva! 🥰

Svar: Så coolt! :)
Carro

» ullie

det är så jätte fint där verkligen vilka vidder

Svar: Eller hur :D häftigt!
Carro

» ullie

glömde säga
ja gör såna ljus dt är roligt o mysigt att göra en själv.
ja har både gett bort och sålt en skoj grej att få och ge bort

Svar: Åh, jag vill verkligen börja! Var köpte du allt material?
Carro

Vilken otroligt fin plats. Jag hade nog också flytt in i bilen ganska fort, har svårt för så höga temperaturer

Svar: Ja, detta var verkligen på en helt annan nivå...
Carro


Kom ihåg


Trackback