slide show

New York, middag på The Capital Grille

Alltså detta är ju en lite rolig historia... Efter att vi var klara med 9/11 museet gick vi runt lite på stan, vi hamnade i något jättemärkligt köpcentrum som typ inte ens var ett köpcentrum egentligen, eller det var det men det var sjukt stort men en massa olika gångar så vi gick vilse direkt. Vi ville bara hitta en bra restaurang där vi kunde sätta oss ner och äta för både jag och mamma var jättehungriga och då blir vi båda så irriterande haha! Blir ni också det? Hur som helst så hittade vi 1) inget bra matställe 2) utgången, alltså HUR KOMMER MAN UT?? Detta köpcentrum heter Westfield Word Trade Center, rekommenderas inte haha... 
 
Hur som helst, till slut lyckades vi äntligen komma ut därifrån men fortfarande lika hungriga. Vi gick runt och letade efter en ordentlig restaurang i en evighet men hittade fasen ingenting. Kan vi förresten prata om det, att det är SÅ svårt att hitta restauranger i New York?! Helt ologiskt egentligen för NY är så stort och visst ja, det finns matställen typ överallt men diners, ni vet ställen som serverar typ typisk amerikansk snabbmat där man sitter på kalla, bruna, obekväma bänkar. Det fanns en mängd sådana ställen och pizzerier så långt ögat kunde nå men det var inte det vi var ute efter. 
 
Jag tog mod till mig och stoppade en affärsman på gatan och bad honom tipsa om en bra restaurang i närheten ASAP. Han sa att vi ska gå till The Capital Grille, ett väldigt bra steakhouse så det gjorde vi. Efter att ha frågat tio människor till om vägen dit, försökt med GPS på mobilen som hela tiden tappade internet och få se mamma få utbrott på mig mitt på NYC gator hahah så hittade vi äntligen till The Capital Grille. Vi kände bara, skitsamma vad detta är för ställe, GE OSS MAT. 
Redan när vi satte oss till bords anade jag att detta skulle bli en väldigt dyr historia, vi hade liksom inte ens sett menyn eller priser utan de visade bara oss till ett bord och tog drinkbeställningen och gav oss vatten. När vi väl fick in menyn satte jag nästan drickan i halsen för det var en jävligt dyr restaurang som affärsmannen hade tipsat om oss hahah... En gång kan vi unna oss en dyr middag tänkte vi och stannade kvar, hade ju varit väldigt märkligt att bara resa sig och gå därifrån. 
På menyn såg jag wagyu biff! OMG. Åt det när vi var i Singapore men då var det tunna slice för detta är ett av de dyraste kötten som finns. Biffen kostade 1050 kr! Gråter... Men jag har verkligen alltid velat prova på detta kött så jag beställde faktiskt wagyu biffen. Första, andra och tredje tuggan var magisk! Köttet var så mört och oerhört vällagat men så sjukt mäktigt. Efter ett par tuggor kände jag bara nej, nej, nej jag kommer aldrig att ens lyckas äta upp hälften. Jag hade ätit typ en tiondel och kände bara nooo, ni vet när maten typ växer i munnen :( Jag har detta problem ibland, maten kan vara hur god som helst och jag kan vara jättehungrig men sen får jag bara inte ner maten. Så var det när vi åt grillbuffé i Åhus i augusti, var hur hungrig som helst men kunde inte äta. Stackars biff och stackars pengar, men nu har jag i alla fall provat och jag kommer inte att beställa wagyu biff igen, även om det var ett jäkligt gott kött men jisses, alldeles för dyrt. 
Mamma åt kyckling (smakade och den var jättegod!) och sedan beställde vi också en varsin efterrätt. 
 
The Capital Grille visade sig vara en utmärkt restaurang men mycket vällagad mat! Dock är det en väldigt dyr restaurang, vår nota gick på över 2000 kr... Restaurangen ligger i financial district, inte konstigt att det var så dyrt. Har man lust att äta en god men dyr middag så kan jag absolut rekommendera detta ställe. Jag och mamma hade i alla fall en riktigt trevlig kväll med en massa skratt. <3 Kommentarer

Åh så gott!!

Svar: Jaa verkligen!
Carro

Ser gudomligt ut, tur att kvällen slutade i skratt även om det kostade;)

Svar: Så var det hehe ;)
Carro

mysigt att du är så mkt med din mamma :) jag o min yngsta är oxå mkt nära :) kram å fin fredag

Svar: Ja! Älskar att spendera tid med mamma :) det är så mysigt!
Carro


Kom ihåg


Trackback