slide show

New York, 9/11 museum

Efter att vi hade gått runt och tittat på 9/11 memorial var vi redo för 9/11 museum. Det ligger precis bredvid memorialen. 
Jag hade förköpt biljetter hemifrån vilket var väldigt bra, man gick förbi kön så det är ju alltid skönt!
Jag fotade inte jättemycket inne på museet, dels för att där var ganska mörkt men också för att man inte fick fota på alla ställen. På bilderna ser ni resterna av Ladder 3, som var en av de första brandbilarna som körde in och där fronten blev totalförstörd. Verkligen all heder till alla brandmän som satte sina liv till under 9/11! 
 
Det som gjorde absolut störst intryck på mig inne på museet var ett stort rum där alla väggar täcktes av fotografier på alla offren som miste sig liv den 11 september. Det blev så himla verkligt, det gjorde verkligen ont i hjärtat. Bilder på små barn, mammor, pappor, bröder, systrar, brandmän... 
Denna bild lånade jag från Google i och med att man inte fick fotografera där inne men såhär såg det ut. Rysningar! 
 
Museet är stort och man går i olika gångar för att då se på saker kopplade till 9/11. Där fanns också tv apparater med klipp från dagen och inspelade telefonsamtal med folk som grät. 
 
Jag rekommenderar absolut en tur till 9/11 museum om man är i New York. Dock gjorde 9/11 memorial ännu starkare intryck på mig för det blev så himla verkligt och "mäktigt" att se men museet var absolut också bra, hade dock kanske lite högre förväntningar, tyckte ibland att man gick lite långt utan att få se något som gjorde ett ordentligt avtryck. 
 
Idag är det förresten 9/11. 18 år sedan, så sjukt.Kommentarer
» Lena

Den där väggen måste ha varit känslosamt att kolla på. Var på Titanic utställning där dem gjort liknanade, då stod det namn och ålder på dem som gick bort och jag skojar inte när jag stod och grät mitt i det rummet. Så mycket spädbarn, barn och vuxna som gick under.

Svar: Ja visst blir det påtagligt på ett helt annat plan, helt fruktansvärt...
Carro

Så berörd jag blir av dessa bilder, så sorgesamt och ledsamt. Så många människor som förlorade livet till ett fasansfullt dåd :(

Svar: Ja men verkligen, det är så hemskt:(
Carro


Kom ihåg


Trackback