slide show

New York plans

Om en vecka (en vecka!!!!) befinner jag mig i New York! Resan jag sett fram emot i över ett helt år är bara nu en vecka bort. Jag är orimligt taggad, tror inte jag kommer förstå det helt förrän jag sitter på planet ner mot JKF. 
 
Planeringsfreak som jag är har jag planerat alla våra sju dagar i New York. I och med att jag inte varit där tidigare kanske något kommer att ändras när jag väl är där men detta är planerna hittills. 
Dag 1
Vi lär vara rejält jetlaggade och trötta men tanken är att utnyttja så stor del av dagen vi orkar. Jag har planerat in shopping och sightseeing. Planen är att ta oss mot Union Square där mycket shopping ligger. Börja på Century 21 som är en stor outlet med en massa märkeskläder och sedan ta oss vidare till Nordstrom Rack, DSW och Burlington
 
Därefter ska vi se Ground zero, de två bassängerna till minne av alla som miste sitt liv i 9/11 och jag har också bokat biljetter till 9/11 museét. Jag tror det kommer bli ett väldigt jobbigt besök men jag ser verkligen fram emot det, att lära mig mer om terrorattackerna och skänka en tanke till alla som miste sitt liv. Om vi orkar avslutar vi dagen vid Brooklyn Bridge, om inte så åker vi dit någon av de andra dagarna för BB ska jag stå på! Antar att det inte kommer vara problematiskt att hitta restauranger i NY, älskar maten i USA!
 
Dag 2 
Efter att vi ätit frukost ska vi bege oss mot busstationen för att ta bussen till Woodbury outleten som ligger ca en timme från New York. Det är en galet stor outlet som är uppbyggd som en stad, varje affär har alltså ett eget litet hus som ni ser på bilden. Priserna ska vara bra mycket lägre än i affärerna inne i NY, hoppas på en massa bra fynd. Tanken är att vi ska stanna där hela dagen. 
 
Vi bor ett par hundra meter från Times Square så tanken är att vi ska besöka TS på kvällen. Tänk att få se neonupplysta TS, precis som man gjort på film så många gånger förut. Det finns en hel del shopping på Times Square så det kommer bli en äkta shoppingdag hehe.
 
Dag 3
Denna dag pausar vi från shoppingen, kommer nog bli ganska skönt efter två intensiva dagar. Dags för Gossip GIrl tour! Jag är så himla taggad för detta, Gossip Girl är på riktigt mitt liv och nu kommer jag att få besöka samma platser som Blair, Chuck, Serena och Nate varit på <3 Bussen tar oss runt till en massa locations där GG gänget filmat scener runt om i New York. Vi kommer bland annat besöka The Empire Hotel, Grand Central station där Serena anländer i första avsnittet och Central Park
 
På kvällen ska vi på musikal på Broadway, alltså?! Vi ska se Jersey Boys, kommer bli en upplevelse. 
 
Dag 4
Jag kan inte bestämma mig mellan att besöka Top of the Rock eller Empire State Building. Jag har hört att TOTR har bättre utsikt men ESB är liksom legendariskt, ett besök där känns som ett måste. Därför tänkte jag att vi tar Top of the Rock under dagen och Empire State Building precis innan solnedgång så att vi då kan se NY på kvällen också. Mellan dessa två byggnader har jag planerat in shopping på Bloomingdale´s och en tur till Soho
 
Dag 5 
Lite oklar dag men jag vill besöka Macy´s, Barney´s, Upper West Side och 5th Avanue. Shopping står med andra ord på schemat. Vet inte riktigt vad vi mer ska hitta på denna dag, vi stoppar lite här och där när vi känner för det. 
 
Dag 6 
Den här dagen ska vi åka båt för att se Frihetsgudinnan. Varken jag eller mamma är speciellt sugna på att lägga galet mycket pengar för att gå upp i Frihetsgudinnan men det är klart att jag vill se henne, därför låter en båttur som en mycket trevlig plan. Resten av dagen är oplanerad, är det något vi inte hunnit med så tar vi det denna dagen. 
 
Dag 7 
På kvällen åker vi hem till Sverige igen, nej så sorgligt. Vi vill hålla oss ganska nära hotellet den här dagen så något runt Times Square lär det bli. 
 
Har jag missat något man absolut inte får missa att besöka i New York? Hit me i så fall! 
 Kommentarer

Hoppas att det lever upp till dina förväntningar :)

Svar: Det gjorde det, mestadels i alla fall :)
Carro

» Lena

Åh avis att du ska på Broadway och Jersey Boys är väldigt bra med riktigt bra musik! Såg den så många gånger när den gick här i Stockholm. Ser ut som en toppenresa så roligt!

Svar: Det var en helt fantastisk musikal!! Så värt :)
Carro


Kom ihåg


Trackback