slide show

Warszawa

Nu är jag hemma från Warszawa, vi lämnade hotellet vid 10 idag. Har verkligen haft riktigt bra dagar i Polens huvudstad. Trots att mamma är från Polen har jag aldrig besökt huvudstaden, vi åker ju alltid till Szczecin. 

Jag tycker om Warszawa! Shoppingen är g r y m, hade lätt kunnat spendera typ 20 tusen där på en dag.. Köpcentret Arkadia är ett av de största i Europa och erbjuder verkligen riktigt bra shopping, både budget och märkeskläder. Gamla stan i Warszawa är mysig, typiskt turiststråk. Restauranger och caféer finns i mängder och de håller öppet lääänge så man behöver aldrig gå hungrig. I och med att det är huvudstaden är det ganska dyrt, tyckte både taxi och mat var dyrt generellt, ändå okej priser för oss svenskar men bor man i Polen och har ett "vanlig" jobb som t.ex. receptionist på ett hotell eller butiksbiträde får man ut cirka 4000-5000 i lön i månaden, jag förstår verkligen inte hur människorna klarar sig på den lönen i en dyr huvudstad! 
(null)
Finns även en del sevärdheter såklart. Här är pałats nauki i kultury. Ett palats där man kan åka upp på 30e våningen och se en väldigt fin utsikt. Det finns även museum, teater och liknande i palatset. 

Sevärdheter och museum finns det gått om, för den som är intresserad. 

Människorna i Warszawa var överlag trevliga och trots att det är en stor huvudstad kände man inte av trängseln på samma sätt som i andra huvudstäder utan det var ganska mycket space ändå, starkt plus! Jag rekommenderar verkligen att besöka Warszawa. Tar cirka 1 timme att flyga dit från Sverige, man hann knappt göra något under flygturen hehe. Jag kommer lätt att åka tillbaka till Warszawa, då framför allt för att äta gott och shoppa. Kände att mycket mer shoppingpengar hade behövts. Med vänlig hälsning, shopaholicen Caroline. 
(null)

(null)

(null)
Första dagen tog vi taxi till köpcentret Złote tarasy. Fin utsikt utanför! Själva centret var bra utbud av affärer men man kände sig lite som på en tågstation i och med att stationen ligger prexis mitt emot så där var en massa människor med resväskor och väldigt crowded. Även en del skummisar, framför allt på kvällen. 
(null)

(null)
Vi shoppade några timmar och jag köpte världens sötaste byxdress?!
(null)

(null)

(null)
Sedan fikade vi på Pijalnia Czekolady och jag behöver nog inte säga mycket mer än; kolla menyn?! Varför finns inte sådana fik i Sverige? Det är för mig ett mysterium, överlag finns det mest sjukt tråkiga caféer i Sverige med samma fika vart man än går.. hur kul är Espresso House efter några gånger liksom? 
Jag tog tre olika sorters varm choklad och belgisk våffla med florsocker och chokladsås, den var magiskt god och jag rekommenderar verkligen att fika här. 
(null)

(null)
Köpte ett par byxor inne på Pink. Så fina men så dyra. 
(null)
Lagom till stängningsdags kände jag mig klar med shoppandet. 
(null)

(null)
Det blev middag på Hard Rock Café vilket jag älskar. Supergod hamburgare! 

Detta var alltså första dagen i Warszawa, himla bra dag. 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback