slide show

Önskeinlägg resor

Kan du tipsa om bra hotell i Grekland, Cypern och Spanien? Vill verkligen dit på studentresa men hittar verkligen inget bra. Vart brukar du boka dina resor? Allt är så dyrt. Brukar du ta all inclusive eller äter ni ute? Vad är billigare? Hoppas på bra tips!
 
Klart jag ska försöka tipsa dig! Jag har varit i alla ovanstående; Grekland, Cypern och Spanien och det är tre riktigt bra resmål som jag aldrig tröttnar på. När jag och mamma reser utomlands är vi ganska kräsna, eller ja kanske framför allt jag. Vi vill helst ha ett modernt hotell med snygg inredning, havsutsikt, det ska ligga nära stranden och stranden ska bestå av finkornig sand, gärna så vit som möjligt och ju mer turkost vatten desto bättre. Detta kostar tyvärr en hel del. Resorna jag bokar snittar cirka 20 000 kr per vecka och då ingår flyg, hotell, frukost och havsutsikt.
 
Vart brukar jag boka mina resor?
Ving är enligt mig det allra bästa. Ving har dock ganska så dyra resor men vi är alltid nöjda. Fritidsresor kan jag också rekommendera, ska till Spanien i sommar med Tui som Fritidsresor numera heter och resan till Dubai bokades med dem. Apollo är enligt mig det sämsta av dessa 3. Tui är relativt "billigt". Jag vet att solresor finns och även Momondo där man kan boka flyg och hotell men har inga erfarenheter av det. Sista minuten är ett hett tips om du är ute efter billiga resor. Ett jättebra annat tips är booking.com som verkligen har ett stort utbud av hotell och ibland kan man fynda! Ofta sänker de sina priser med 10-30% så man får holla utkik. Bokade med booking.com till b.la. London och var supernöjd. Här ingår inte flyg utan det är endast hotell men det kan man ju komplettera med att boka flyg separat.
 
All inclusive eller ej?
Personligen gillar jag inte all inclusive. Frukost är ett måste, det är riktigt värt men jag vill prova på olika restauranger utanför hotellområdet. Vi har haft all inclusive en gång och det var första och sista gången gällande charterresor för jag tycker mer det är som en matsal, bullrigt och inte jättegott. Finns dock all inclusive där man får välja rätter från meny och det är ju roligare! All inclusive blir dock billigare än att äta ute så vill man ha det billigaste alternativet och inte är jättekräsen gällande mat så kör på all inclusive!
 
Grekland, Grekland - älskade Grekland! Här har jag mitt favorithotell, Makrigialos på Kreta. Det är ett otroligt fint hotell med så vacker miljö. En lugn fiskeby dock så inget party party.
Hotellet heter Ocean Beach club och här har jag varit 2 gånger, ska dit en 3e gång i sommar. All inclusive här innebär att man väljer rätter från menyn. Bokat från ving, cirka 20 000 för 2 personer på en vecka med havsutsikt och frukost.
 
Förutom de här två gångerna i Grekland var jag i Grekland när jag var liten men kommer tyvärr inte ihåg var. Det här hotellet verkar superfint! Här har du andra hotell i Grekland. 
 
Rekommenderar verkligen Grekland, underbara land.
 
Spanien är ju en annan storfavorit. Jag har varit i Alcudia två gånger, i Cala Dor en gång och ska till Cala Millor i sommar. I Alcudia så bodde vi på Sunwing resort en gång, som ligger precis vid den finaste delen av Alcudiastranden. Sjukt fin strand! Bokas på ving här. I Alcudia finns det en hel del partymöjligheter.
Stranden precis nedanför Sunwing.
Här är några bilder från min allra första resa till Spanien.
Alltså på riktigt, hur jävla stel bild haha?! Detta var 2008.
Låt oss ta en minut till att pray for min lilla rosa/vita Puma väska som jag var så himla stolt över. Mamma varför lät du mig gå med den?!
Älskar Alcudia! 
Cala Dor där vi var i somras, verkligen galet fint vatten!! En av de absolut vackraste platserna jag sett i mitt liv. Läs mer om hotellet här. Första gången vi var i Spanien bodde vi på detta hotell från apollo.
 
Cypern var sjuuuukt fint och jag har längtat tillbaka sedan jag åkte därifrån. Rekommenderar att bo vid Nissi Beach då det är en av de vackraste stränderna i Europa. Ayia Napa där vi var i Cypern är verkligen ett partyställe! Ungdomar som festar överallt, härlig stämning.
Detta var 2009, mobba inte :-) Bodde på det här hotellet på Cypern. 
 
Hoppas du fick svar på dina frågor, ställ annars fler!Kommentarer
» Johan

Många fina tips där... :)
Blir ju lite sugen alltså ;)

SV: Ja det var riktigt kul faktiskt! var lite nervös innan, men det gick över ganska snabbt :)

Svar: blir också sugen på att resa dit igen ;)
Carro


Kom ihåg


Trackback