slide show

JAG HAR TAGIT EXAMEN!!

Från och med idag kommer fredag den 13e vara min favoritdag och inte otursdag! Jag vet inte riktigt hur jag ska få ner det här i text, jag är så glad och lycklig. Jag har aldrig i mitt liv känt mig så fri som jag gör idag.
 
I natt kunde jag verkligen inte somna, klockan 03.30 låg jag fortfarande i sängen klarvaken. Gissar på en omedveten stress inför opponeringen, var verkligen helt galet nervös men det kunde inte gått bättre! Opponerade på Ronnies arbete och det gick jättebra, alla frågor som jag fick kände jag att jag svarade grymt på och kunde bemöta alla. När examinatorn prata om mitt examensarbete kände jag att han var positiv, fick känslan av att han tyckte jag hade gjort ett bra jobb vilket är sjukt svårt. Vet ni vad han säger till mig? Att jag får VG = HÖGSTA MÖJLIGA BETYG PÅ UNIVERSITETET på mitt EXAMENSARBETE?!?!?! Alltså förstår ni hur sjukt detta är?! Det är något jag har strävat efter under 4,5 år och ett VG på universitetet är grymt svårt att få och ett VG på examensarbetet som avslutar hela utbildningen? Det är typ omöjligt, jag har sett det som en omöjlighet fram till idag. Att få höra så positiva ord från både handledare och examinator som jag fick höra gör mig oerhört glad. Wow!
 
Jag är så jäkla stolt över mig själv. Att jag har skrivit vartenda ord på 67 sidor själv och att jag är nöjd med varje sida. Jag har kämpat och slitet som ett djur på fältet. Jag har suttit uppe halva nätterna. Jag har varvat skrik med uppgivelse och en massa gråt. Jag har velat ge upp 1 miljon gånger under de senaste månaderna men jag är helt enkelt inte en person som ger upp. Det bästa av allt? Allt hårt slit lönade sig! Att jag fick VG på examensarbetet är ett kvitto på hur mycket jag har utvecklats under de här åren. Ett kvitto på att jag faktiskt är grymt duktig. Jag har världens sämsta självförtroende, tror aldrig på mig själv men nu gör jag det. JAG är riktigt duktig ju och så stolt att jag nästan spricker. När examinatorn sa det till mig gick det inte riktigt in. Det var först i hissen på väg ner till mamma som satt och väntade på mig som jag insåg att jag har fått VG och att jag nu är klar med mina studier. Jag tänkte först lura mamma och säga att det inte gick bra (inte för att hon hade trott mig men..) men det gick ju bara inte, kunde inte hålla inne glädjen. Det absolut roligaste var nog att se mammas reaktion. Mamma har alltid backat mig men jag har aldrig sett henne så stolt över mig som idag, det värmde mitt hjärta. Att göra mamma stolt är prio nummer 1 - alltid.
Jag kommer ihåg när jag laddade ner en countdown app och det stod att det är drygt 700 dagar kvar till examen, idag stod det 0 dagar kvar! Helt ofattbart, helt overkligt. Det är bara personer som pluggat på universitet/högskola som fattar grejen, vad stort det här är. Mitt liv har bestått av post-it lappar de senaste månaderna. Satte upp lappar på dörren med countdown, från 50 dagar och ner. 100 olika lappar med 100 olika saker att göra i arbetet har också satts upp. 
 
Efter 4,5 års universitetsstudier är jag nu KLAR, EXAMINERAD OCH LEGITIMERAD HÖGSTADIELÄRARE! Jag gjorde det!!!!!! Fyfan vad jag är stolt över mig själv.
Alltså älskade mamma. Jag förstår på riktigt inte hur hon har kunnat stå ut med mig de senaste månaderna. Jag har varit en vandrande bomb, fått rejäla utbrott var och varannan dag, tagit ut alla bekymmer på mamma, bråkat och varit allmänt jobbig människa. Jag har gråtit, jag har skrikit, jag har varit nära på att ge upp. Då har alltid mamma varit där och stöttar och lyft mig när jag varit på väg att falla. Jag kommer att stötta dig hela livet. Åh mamma, världens finaste mamma. Mamma som satt uppe med mig till 05.20 och läste varje ord i mitt arbete fastän vi skulle upp till jobbet 1 timme senare. Guldvärd.

Förutom det fina smset från mamma har jag fått otroligt många grattis hälsningar på sociala medier. Här från en av mina finaste vänner som existerar på jorden, jag älskar dig. ♥ Tack tack alla ni som grattat! Ni är bäst :)Kommentarer
» Sarah

Så kul för dej o grattis :)

Svar: Tack snälla! :)
Carro


Kom ihåg


Trackback