slide show

Does money make you happy?

Jag tänkte börja det här inlägget med detta citatet. 

Det finns två sidor av detta. Det är klart att pengar inte är allt, man kan inte köpa hälsa för pengar. Man kan inte köpa lycka. Man kan köpa hus men inte trygghet, sex men inte kärlek, sjukvård men inte hälsa. Har man ingen att dela lyckan med, har man ingen familj eller någon man älskar så finns det ju ingen mening med pengarna. Hälsan är självklart det viktigaste i livet. 

Fast å andra sidan, vem tror egentligen på det där med att pengar inte gör en lyckligare? Jag gråter hellre i en Mercedes än i en gammal Volvo. Hänger ni med? Den som säger att pengar inte gör en lycklig vet nog inte vad de ska göra av pengarna. Det är klart att pengar öppnar upp nya möjligheter, man kan göra vad man själv känner för, resa och upptäcka nya platser. Man behöver inte räkna vartenda krona och ligga vaken om nätterna och fundera på hur man ska kunna betala räkningarna. 

Jag erkänner, jag älskar pengar. Jag älskar resa och shoppa. Det är mina två absoluta favoritintressen. Jag fullkomligt älskar att upptäcka nya platser och att åka till riktigt exklusiva resmål utanför Europa lockar som tusan. Jag älskar att handla märkeskläder och märkesväskor för flera tusen. Min största dröm efter att bli av med diabates+migrän & att familjen ska vara frisk är att bli rik. Ja jag gillar materiella saker, jag ska inte ljuga. Jag blir glad av att handla, den där känslan när man håller den där nya dyra väskan eller tröjan i handen, den är oslagbar. Dock är det ju ingen långvarig lycka, redan nästa dag känner man sig mindre glad. Materiella saker gör dig glad för stunden.

Jag älskar mitt yrke så himla mycket, att jobba som lärare är bland det absolut roligaste jag vet. Jag känner aldrig att jag inte vill gå till jobbet, att jag inte trivs. Jag jobbar gärna långa dagar för det är så kul men lönen, den kommer aldrig göra mig rik. Jag kommer få ut ca 20-21 000 som färdigutbildad lärare. Det är en riktigt dålig lön, det är ingen lön som kommer göra mig rik. Jag vill resa och upptäcka så många nya ställen. Jag vill ha en Audi. Jag vill bo i ett lyxigt hus. Jag vill kunna resa flera gånger om året och handla märkeskläder och väskor varje månad. Hur ska det gå till? Det kommer jag aldrig kunna göra på en lärarlön och det ger mig ångest. 

Jag pratade med en kompis vars mamma är VD och tjänar omkring 70 000 i månaden efter skatt. Det är nästan 4 månadslöner för mig. Jag får ångest att jag inte kommer tjäna så mycket, att jag inte kommer kunna göra det jag tycker är allra roligast i livet pga att jag inte kommer ha pengar till det. Jag vill inte leva ett liv där jag aldrig kommer få resa till de platser jag vill. Jag vill inte leva ett liv där jag måste räkna vartenda krona för att se hur mycket jag kan spendera så att det räcker till räkningar. Jag vill inte. Jag vill ha pengar, jag vill vara fri och kunna göra vad jag vill. Den enda lösningen är ju att jag gifter mig med någon som är rik. Finns det någon singel Vd där ute någonstans? Jag är ledig.
När jag kollar på Hollywoodfruar och ser hur de lever där eller på Million dollar listing och ser hur äckligt mycket pengar vissa människor har blir jag bara så 😢😭😪😥😰😩😫😱😠😤😖😆😟😮😐😑🙀😿😹😡😳😔😌😒😞😣😶Kommentarer
» N

Önsketänkande att ha så mycket pengar att man kan shoppa hur mycket som helst :/

Svar: verkligen :( pengar underlättar livet!
Carro

Visst spelar lönen roll, men bara man klarar sig att betala hyran, köpa mat och spara lite så tycker jag man klarar sig. Jag utbildar mig till undersköterska och komma inte tjäna så mycket sen, kan tänka mig att det blir mellan 17-20 tusen efter skatt men jag tycker det är viktigare att man trivs med jobbet och kollegorna än lönen för jag skulle aldrig klara av att sitta i ett kontor och jobba med samma sak varje dag och då tjäna mera. Då jobbar jag hellre exempel på en vårdavdelning men tjäna lite mindre men får göra olika saker varje dag. Ha det bra 😃

Svar: håller med dig helt! jag tjänar inte så mycket på mitt jobb men älskar verkligen det - vilket faktiskt är viktigare! :D
LittleMissSunshiiiine


Kom ihåg


Trackback