slide show

VÄRLDSFÖRÄLDER

Kämpar på med plugget, usch det är riktigt svårt.
 
Tog paus för att kolla på humorgalan i 2 timmar. Eric Saade skulle uppträda med sin nya singel. För ett tag sedan åkte han till Columbia i samband med UNICEF, för att spela in ett inslag i kåkstaden där som sedan visades upp på kvällens gala. 
Världens finaste idol, det finns verkligen ingen som är finare. Kolla blicken han lilla killen ger honom, en blick fylld av hopp.
 
Galan berörde mig otroligt mycket, framför allt de olika inslagen från Afrika, Columbia och Philippinerna. Det är barn som har berövats hela sin barndom. Det var en flicka som hade förlorat sina 5 syskon och mamma i naturkatastrofen som skedde i Philippinerna för inte så länge sedan. En kille i Afrika hade förlorat båda sina föräldrar, nu fick han som 15 åring agera både mamma och pappa åt sina småsyskon. Och i Columbia, där rekryteras barn och ungdomar till gorillan, de lär sig att hantera vapen så att de kan döda. De lever bland våld och skräck varje dag, och framför allt i ovisshet. Det är en kamp mellan liv och död. 
 
Barn är undernärda, de får inte den maten och sjukvården som behövs. Varje dag är en kamp mot överlevnad. Det gjorde ont i hjärtat av att se på inslagen, verkligen. Barn ska inte behöva gå igenom sånt här, barn ska få vara barn och inte gå igenom såna här trauman. De har nästan ingenting men uppskattar ändå livet mer än vad vi gör. De blir glada för minsta lilla, det var fint att se.
Idag blev jag världsförälder. Man skänker 100 kr varje månad till UNICEF. 100 kr betyder för oss att man kanske hoppar över det där chokladet eller den där tröjan man hade tänkt att köpa. För oss är 100 kr inte så mycket men för UNICEF kan 100 kr rädda liv. Ikväll blev det 32 000 som blev nya världsföräldrar. Det betyder 3 200 000, ja 3,2 miljoner kr till UNICEF varje månad. Det räddar liv.
 
Bli världsförälder du med, smsa UNICEF till 72401 så är du med och räddar liv.
Här är Erics nya musikvideo. Det är så fint att se honom leka med barnen. Så fint att han har gjort denna resa. Kolla på den, gör det.



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback