slide show

Nykterist

Kunde tänka mig att dagens Aftonbladet skulle se ut såhär

99 av 100 alkoholrelaterade problem. Jag är så sjukt glad att jag inte dricker. Kan med 99% säkerhet säga att jag var den enda på Harrys som inte hade druckit en droppe alkohol. Igår blev jag bjuden på olika drinkar, shots osv men sa alltid nej. Det är svårt att stå upp grupptrycket och förklara gång på gång varför man inte dricker men jag är stolt över mig själv. Såg idag på insta att folk lagt upp bild med en hink bredvid sig, seriöst människor? Är det något att skryta om? Att man blivit så full så man ligger och spyr halva natten? Pinsamt..

Trots att jag inte drack hade jag himla kul igår. Dansade, skrattade, släppte loss. Och idag mår jag bättre än många andra. Jag har inget emot när folk dricker med måtta för det är upp till var och en, om folk har roligare med alkohol så kör på! Jag tycker det är kul att kolla på haha. Men alkohol kan så lätt övergå till mer än måttliga mängder och kan förstöra liv osv. Folk som dricker en eller två drinkar, absolut! Det skulle jag kanske också gjort om jag inte hade problem med migrän. Men det viktiga är att man kan säga stopp. Att vara fulla som svin är big nono! 

Nej jag är stolt nykterist, jag accepterar ert val så acceptera mitt. Fick en kommentar på ask "varför lever du ett så tråkigt liv?!" Där personen syftade på att jag inte dricker. Det var den dummaste kommentaren jag läst på länge, haha så patetiskt. Skrev ett svar och sen hade personen inget mer att säga om det. Så varför skriva så från första början? Om du läser detta så kan du få reda på att det var en riktigt patetisk kommentar gumman :) du har troligen rätt svårt att hålla en vit helg du. Synd om dig. 


Dock känner jag mig som "odd man out" ibland, känns som om jag inte passar in bland cigaretter & alkohol. Finns det någon där ute som är som jag? känns inte som det.

Hej på er förresten! Sjukt trött, vaknade kl halv 2. 



Kommentarer

Det här inlägget var riktigt bra och stämmer så bra in på hur jag valt att leva mitt liv. Jag bestämde mig när jag var 16 år att jag skulle bli nykterist, ser ingen mening alls med alkohol och jag klarar mig så bra utan det. Man kan ha superroligt ändå! :D Jag måste säga att det är starkt gjort av dig att stå för ett nej, det är inte alla som klarar det! <3 Jag kör på samma grej och är också stolt över mitt val. Go girl!
:D


Kom ihåg






Trackback