slide show

Boktips - Ett stulet liv

Tänkte tipsa er om den här boken. Ett stulet liv.
 
Den är helt fantastisk bra och så hemsk samtidigt! Det är en sann historia och jag brukar inte tycka om såna här böcker man jag blev fast direkt. Den handlar om Jaycee Dugard som berättar om sitt liv som kidnappad och sedan hur det kändes när hon väl blev fri. Jaycee blev kidnappad när hon bara var 11 år gammal, på väg till skolan, av paret Nancy och Phillip som verkligen är så sjuka människor! Jag blev så arg när jag läste, hur kan någon vara så hemsk och utsätta ett barn sådär?! Boken väckte verkligen känslor.
 
Berättelsen tar upp allt ifrån hur Jaycee ligger med handbojor i ett mörkt rum till hur Phillip utnyttjar henne sexuellt under dessa 18 år. I fångenskap födde hon två döttrar, som hon sedan kom att älska mer än något annat. Våldtäkterna upprepas allt oftare men mellanåt är Phillip oftast ganska snäll mot henne vilket leder till att hon blir beroende av honom. Han intalar henne att här är hon trygg och att hela världen utanför är hemsk, och det är ganska lätt att intala ett 11 årigt barn det.
 
Hur kunde Jaycee vara borta i 18 år? Huset där hon var kidnappad i låg ändå inte så isolerat så jag undrar hur någon inte kunde märka det? Och hur hemsk måste det inte ha varit för hennes mor, som under 18 års tid inte vet om hennes älskade dotter är vid liv eller död?
 
Till slut blev hon fri och både Nancy och Phillip sitter nu inne i livstids fängelse. Mer än rätt!! Äckliga pedofil.
 
Nej detta är en otroligt känslofylld berättelse som jag verkligen rekommenderar er att läsa. Om ni inte orkar eller vill det så kan ni i alla fall googla på Jaycee Dugard och läsa lite om hennes fall.
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback