slide show

För då minns jag kärleken // Sjutton år och skitsnygg

Läste ut "För då minns jag kärleken" av Charlotte Alfvin igår, verkligen jättebra bok!
 
Ohh no, hade nyss skrivit en lång och fin recension så råkar jag radera allt, men AHHHH. Försöker igen då.
 
En hemsk, rörande och otroligt sorlig berättelse. Boken handlar om Lotta och hennes Jacob som åkte till Thailand efter jul 2004 för att koppla av, de var med om tsunamin och Jacob kom aldrig hem igen, han dog i deras paradis. Detta är en sann berättelse där Lotta berättar om allt det hemska hon upplevde under flodvågen och hur hon gick från att överleva till att faktiskt börja leva igen. Den berörde mig otroligt och under vissa stunder rann tårarna. Tsunamin måste ha varit ett hemskt trauma att gå igenom, så många oskyldiga människor som gick bort.. Trots det hemska lyckades Lotta finna ljuset i livet en gång till och jag hoppas att hon en dag blir 100% lycklig igen. Lotta dog nästan själv och var efteråt tvungen att opereras dagligen under 5 veckors tid.
 
Efter att ha läst denna bok fick det mig att tänka på hur bra vi faktiskt har det här i livet, att vi lever och mår bra. "Vi vet inte hur länge vi har varandra och det kostar inget att sträcka ut en hand" SANT! Varför lägga ner dyrbar tid av sitt liv på att vara sura på varandra? Det ska jag ha i minnet.

Läs den! Ni kommer inte att bli besvikna.
 
När jag ändå är igång kan jag lika gärna även tips om denna boken som jag läste ut under 2 dagar på stranden i Turkiet. Jag har läst Emma Granholms tre andra böcker med och alla är lika bra, denna var inget undantag.
Felix var på semester i 2 veckor och efter att han kom hem är allt förändrat. Alla hans kompisar och tom hans tjej Alexa beter sig konstigt och snart märker han att det är pga den mystiska killen Zäta som helt plötsligt dykt upp i deras stad. Vem är Zäta egentligen och vad vill han Felixs kompisar? Felix som alltid varit det snyggatse och populäraste killen känner sig plötsligt hotad. Hur ska han lösa allt detta?

Läs denna med!
 Kommentarer

kul med boktips :)


Kom ihåg


Trackback