slide show

Informationsöverflödet

Kollade nyss på en dokumentär angående mobiltelefoner. HÄR kan ni se den!

Där det som killarna sa att en av dem sitter och smsar och svarar på mejl under hela tiden de äter lunch tillsammans är ju bara tråkigt. En gång såg jag två killar på chicco som fikade och under hela tiden sa de inte ett enda ord till varandra! De satt bara och smsade, kollade facebook eller vad de nu gjorde under hela tiden. Då är det ju lika bra att fika själv med sin mobil som sällskap.

Jag är väl själv rätt så beroende av min iphone. Vet inte hur många gånger jag kollar den per dag men det blir ju en heel del. Har svårt att lägga den ifrån mig men om jag äter ute eller hemma för del delen med mamma får hon seriöst sinne om jag sitter med mobilen. Men det är väl rätt bra tror jag, jag tycker faktiskt inte att man ska använda mobilen när man är ute och äter med tex kompisarna eller sådär. Som när vi var på KFC i Prag, där fanns wi-fi och då tog vi alla upp våra mobiler och började surfa, inklusive mig. Egentligen borde man ju inte men det är svårt att låta bli.

Om ni inte orkar se på hela så kan ni i alla fall göra testet, spola från till 22.30!

Datorer och mobiltelefoner är en underbar uppfinning, om man använder de med måtta.
I skolan går det inte en enda lektion utan att folk smsar, kollar fb, spelar spel eller annat. Egentligen borde det ju inte vara så. Själv försöker jag att inte använda mobilen under lektionerna, oftast går det men ibland när lektionerna blir allt för tråkiga faller man lätt dit. Sms paus som de pratar om i dokumentären ska jag köra på när jag blir lärare!

Att den sociala förmågan försvinner kan jag väl hålla med om och det är synd.
Men å andra sidan, vem av oss kan leva utan vår älskade laptop och telfon räcker upp en hand. Nej ingen, tänkte väl det.

Men se dokumentären, den är intressant!



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback