slide show

Saker jag kommer att ta med mig

Om jag ångrar att jag träffade honom? Nej det gör jag nog faktiskt inte. Jag borde nog nästan tacka honom, för han visade mig exakt allting som jag inte vill ha i ett förhållande. Jag försöker tänka att detta var en erfarenhet och jag försöker nu istället tänka och reflektera kring vad jag lärt mig av detta, och det är en hel del för det var så mycket som inte var bra, och som jag inte vill ska upprepas. 
 
Helst av allt skulle jag vilja träffa någon jag känner att jag kan lita på till 100%, det måste ju vara drömmen? Finns det ens sådana personer? Någon som till och med kan umgås med sina tjejkompisar utan att jag behöver vara orolig över att det kommer hända något mellan dem men helt ärligt vet jag inte om det finns sådana killar. Idag är det tyvärr hur enkelt som helst att vara otrogen, utan att ens partnern behöver få reda på det och det är faktiskt sorgligt. Det hade dock varit drömmen att träffa någon där jag känner att jag inte ens behöver vara orolig för jag vet till 100 att han är lojal men det är kanske önsketänkande? Jag förstår egentligen inte hur svårt det kan vara. Om jag dejtar någon jag verkligen tycker om eller ännu värre, blir tillsammans med någon så hade jag aldrig någonsin kunnat tänka mig att göra något med en annan kille, aldrig. Är det verkligen så svårt att hålla sig borta från andra då? Tydligen.
 
Det jag lärt mig och tar med mig är i alla fall: 
 
♥ Jag har lärt mig att det faktiskt inte var så farligt att träffa någon från Tinder. Jag har ju verkligen haft en blockad kring detta tidigare och helt enkelt inte vågat. Jag måste ju på riktigt ha Sveriges sämsta självförtroende och jag har varit så rädd att om jag träffar en kille från Tinder eller liknande så kommer han bli besviken så fort han ser mig. Detta gav mig mersmak och självförtroende. Det var absolut trevligt att träffa en kille på detta sätt, trots att det sedan visade sig att detta inte var någon bra kille men i alla fall. Jag känner att jag nog faktiskt kommer våga göra om det.
 
Jag har lärt mig att jag inte vill vara den tjejen som hela tiden kollar Snapkartan eller snappoängen. Jag vill inte vara en sådan tjej som fastnar så pass mycket för någon att jag mår dåligt när personen inte svarar mig. Helt ärligt, snappoäng och kartan är sjukt toxic och jag önskar att jag inte brydde mig överhuvud taget. Jag vill inte kolla mobilen 24/7 för att se om han svarat eller varit inne. Nej nej nej. Till slut mår man ju verkligen psykiskt dåligt av detta. Jag vill prata med en person som jag vet kommer svara mig, oavsett om han är med sina kompisar eller inte. Jag vill inte behöva vara rädd att bli lämnad på open eller liknande, jag orkar inte sådant trams. Vill du prata så prata, vill du inte så säg det. Ingen grabb ska få slösa min tid på det sättet mer.
 
♥ Jag har lärt mig att jag inte fixar träffa någon som har en nära relation till sitt ex. Helt ärligt, ett ex är ett ex pga en anledning och jag tycker inte det är okej att ha en nära relation till sitt ex. Att träffa sitt ex är faktiskt inte okej och att sova över med sitt ex behöver vi inte ens snacka om. Nej, jag är done med killar som är "vänner" med sitt ex. Detta kommer vara en av de första frågorna jag ställer om jag börjar snacka med någon ny för detta är inte ett okej beteende.
 
♥ Jag har lärt mig att jag vill ha någon som prioriterar mig. Jag vill känna mig som en prioritet och inte som ett sistahandsval. Jag vill aldrig mer behöva be någon om de vill träffa mig utan det borde vara en självklarhet om man tycker om varandra. Jag fick gång på gång fråga om han ville ses och när det väl hände var det som om jag borde vara tacksam över att han äntligen ville träffa mig. Nej på riktigt, fuck det. Jag är värd så mycket bättre, jag är värd någon som faktiskt prioriterar mig. Har man tid att gång på gång träffa vänner men inte träffa mig så säger det faktiskt rätt mycket. Jag kommer aldrig mer i hela mitt liv lägga tid på en kille som inte prioriterar mig.
 
♥ Jag har lärt mig att handlingar väger tyngre än ord. Killar är experter på att skriva fina saker och jag är dum nog att falla för det. Skriva fint kan alla göra men det är handlingarna som är värda något. Tomma ord är egentligen inte värda ett skit. Skriv inte att du vill träffas eller ses om du ändå inte tänker göra något åt saken. På riktigt, fuck dig i så fall. Jag är så över killar som bara skriver men inte vill ses, slösa inte min dyrbara tid i så fall. Jag är inte längre intresserad av att skriva med någon om det inte kommer leda till något.
 
♥ Jag har lärt mig att aldrig mer låna pengar till någon kille. Det är en sådan sjukt stor red flag men inte ens det kunde jag se. Jag blir arg på mig själv att jag lånade honom pengar gång på gång. Jag kommer aldrig mer göra det. Jag är ingen bankomat. 
 
Jag har lärt mig att en badboy är spännande men det är inget hållbart i längden. Finns det för många red flags kommer han inte att ändra sig, oavsett om jag någonstans har hopp om att saker kommer förändras. Jag faller väldigt lätt för badboys trots att jag vet att jag bara kommer bli sårad. Nej, inga mer badboys för min del. 
 
♥ Jag har lärt mig att om en kille ställer in planer gång på gång så kommer jag droppa honom. Jag gjorde inte det denna gång för jag trodde hela tiden att han skulle förändras men seriöst, om man verkligen tycker om någon så ställer man inte in utan tar alla chanser i världen att träffa personen. Det är precis det jag vill ha, fuck allt annat.
 
Jag har lärt mig att jag fixar inte att ha någon som väljer att blocka istället för att prata ut. Om någon i framtiden väljer att blocka, då är han fan inte värd min tid. Att blocka någon känns så old, vem gör ens det 2022? Jag kan inte vara med någon som inte ens kan prata ut om saker utan väljer den enkla vägen istället. Att prata är väl det minsta man kan begära? 
 
♥ Jag har lärt mig att jag behöver någon som skriver mer än "Hur mår du" och "Vad gör du" men egentligen inte ens bryr sig om svaret. Jag behöver någon jag kan ha en vettig konversation med, någon som faktiskt bryr sig om det jag har att säga och om hur jag mår och inte bara frågor för att fråga. 
 
♥ Jag har lärt mig att jag inte fixar att vara med någon som vänder allt mot mig trots att det är han som har gjort fel. Det var precis det han gjorde. Han gjorde fel men ändå lyckades han vända det mot mig, som om det vore jag som hade gjort fel. Nej tack. 
 
♥ Jag har lärt mig att jag inte fixar att vara med någon som plötsligt bli kall eller off, det är inte heller något jag vill ska upprepas. Har du tappat känslor? Säg det. Behöver du tid? Säg det. Prata med mig. Börja inte leka kall helt plötsligt, mitt övertänkande fixar inte det. Sedan blev du plötsligt ditt varma jag igen. Bestäm dig. Jag orkar inte sådant här velande fler gånger som det var under de två månaderna vi träffades. Jag måste veta var vi står och jag behöver ha en person som förstår att jag behöver veta och att jag behöver ha lite plan och ordning och reda i mitt liv. Jag fixar inte att vara med en person som tio minuter innan vi ska träffas skriver om vi kan ses 1,5 timme senare istället för att han plötsligt behöver göra något. Sådana lekar är inget för mig. 
 
I början tänkte jag att jag aldrig någonsin kommer att hitta någon som får mig att känna som han gjorde. Att jag aldrig mer kommer kunna tycka om någon. Nu har jag insett att jag är värd så himla mycket bättre. Alla mina vänner sa det, min familj sa det i takt med att de röda flaggorna började komma fram allt mer men jag lyssnade inte på någon. Det visade sig att alla runt omkring mig hade rätt och jag hade fel. Snart en månad senare kan jag se allt han gjorde med helt andra ögon än jag kunde då. Jag vet nu allt jag inte vill ha när jag träffar en kille och jag har insett att det inte är värt att lägga ner tid och energi på någon som inte ger mig samma tillbaka. Jag förtjänar en kille som gör allt för att kunna träffa mig och som uppskattar mig, det gjorde inte han. När jag tycker om något hade jag kunnat göra allt för den personen, jag förtjänar någon som kommer att göra allt för mig med. 
 
Jag har nu pratat med en kille i drygt en vecka. Av att döma hittills verkar det vara en vettig kille men det trodde jag i och för sig om honom också i början så jag kan ju ha helt fel ännu en gång. Jag har snackat med många killar på Tinder sedan detta hände för jag känner att jag verkligen är i det stadiet i livet där jag vill ha någon men jag har inte riktigt fastnat för någon, men det ändrade han här killen på. Det var en kille som lyckades hålla uppe en vettig konversation väldigt länge och som inte direkt frågar om jag vill ligga, jag fixar inte sådana killar. Vi snapar och vi planerar att ses. Jag vill ju verkligen ses för hur kan man annars veta om man vill fortsätta snacka eller inte? Visar det då sig att killen bara säger att han vill ses men inte kommer göra något åt saken så droppar jag, jag orkar inte lägga min tid eller energi på det. Jag hoppas dock verkligen att jag och denna killen kommer att ses för han verkar jättefin. 
(null)
 
Kommentarer

Så mycket du har lärt dig genom åren och det är sådant som formar en till bättre tankar. Jag känner igen mig i mycket som du har slutat att göra och det är viktigt att veta om vad man vill ha. Kramis <3

Svar: Ja men det är ju verkligen så <3
Carro

Exakt det det handlar om, att lära sig vad som är fel o inte ta med det i nästa hurra för dig :)

Svar: Ja, är stolt över mig själv :D
Carro

» Enna

Hoppas det går bättre denna gången istället <3

Svar: Tack snälla, det hoppas jag med <3
Carro

Nej visste inte att de va slut. Så tråkigt men ändå kanske bra att de hände då om jag tolkar texten rätt. Jag är också sjukt osäker när det kommer till att träffa killar jag inte känner. Man känner sig ganska lämnad innan man vet om det blir bra eller dåligt känner jag. Men bra av dig att inse alla dessa grejer och ta med dig i framtiden <3

Svar: Ja, det är verkligen helt slut. Kommer aldrig ha kontakt med honom igen. Ja, det känns ändå hoppfullt <3
Carro

» Hanna

Det är inte lätt att hitta en människa man kan tänka sig spendera sitt liv med men det kommer! <3

Svar: Det känns verkligen som mission impossible...<3
Carro

Så glad att läsa alla dina insikter om vad du vill och inte vill ha! Jag tänker ofta att allt händer av en orsak, för att lära oss något om oss själva (även om det är svinjobbigt när man är mitt uppe i något)!

Hoppas du vågar träffa han nya killen du börjat prata med! Skickar all pepp jag kan 🥰
Kram ❤️

Svar: Ja men jag försöker verkligen tänka så, att detta ändå var en erfarenhet om inte annat. Jag vågade faktiskt träffa honom :D
Carro


Kom ihåg


Trackback