slide show

SÖNDAG

Har ni haft en bra helg? Min har varit väldigt lugn, då jag inte går ut någonstans utan bara är hemma pga corona. Jag har bara redigerat bilder, tittat på tv, umgåtts med mamma och ätit gott. Igår var det Eurovision song contest som jag så hade sett fram emot, eller i alla fall en version av det då det också är inställt i år. Dock var känslan bara ehh, vad är detta?! Fail deluxe från SVTs sida, det var ju ett rent skämt. Jag stängde av efter 10 minuter och satte igång Netflix istället. Ska tipsa er senare om filmen jag såg igår, den var helt sjukt bra!
 
Det känns som om hela år 2020 är inställt pga corona och det suger. Skulle egentligen till Liseberg i år också men det blir ju såklart inte heller av. 
 
Jag väntar bara tills UD kommer med nya riktlinjer, antingen förlänger de sin avrådan eller så häver de den. Resan till Grekland den 2 juli hänger på UDs beslut. Jag och mamma pratade i helgen om att vi bara måste åka någonstans i sommar, att vara i Sverige hela sommaren är en mardröm för oss båda. Vi får se vad vi hittar på, om Ving ställer in alla resor men Grekland öppnar sina gränser så får vi åka dit på egen hand, utan paketresa. Annars får det väl bli semester till något land som har öppna gränser, jag vet att jag bara måste bort från Sverige. Har ni bokat av eventuella resor i sommar, eller väntar ni och ser? 
 
En sak som gjorde mig riktigt förbannad idag var att jag läste att det var en bilträff i Hässleholm på City Gross parkering igår och cirka 300 personer var där. Rent ut sagt, jävla egoistiska idioter!! Jag blir så arg så jag knappt vet hur jag ska uttrycka mig. Det är ett rent hån mot alla som jobbar inom sjukvården och går på knäna för att orka ännu en dag. Det var tydligen en polis där och polisen ensam hade inte en chans mot de 300 personerna som var där, det är så sorligt så jag inte ens vet vad jag ska säga. Idioter hela högen, borde vara straffbart att ha så lågt IQ och trotsa alla restriktioner sådär.Kommentarer
» Malin

Ja, hoppas de kommer med nya direktiv snart så man har något att förhålla sig till! Men det är ju som det är :)

Svar: Ja, det hoppas vi verkligen på!
Carro

Att resa skulle jag aldrig utsätta mig för i dessa coronatider. Bilträff skulle jag hellre göra XD För det är väl utomhus, flygplats och flygplan måste väl vara mycket farligare..

Oavsett så hoppas ag attni får komma iväg, att det ska vara SÄKERT att komma iväg <3 Till slut måste väl kurvan gå ner :)

Svar: Ja någongång måste det ju ske... Under 200 dödsfall senaste dygnet i både Spanien, Italien och Storbritannien!
Carro

» Lina

Du sitter och skriver att du ska till Grekland om inte UD avråder längre. Och i samma inlägg kritiserar du en bilträff där 300 personer träffades. Du ser hur ologiskt det är va? Båda två är fullständigt oansvarigt.

Bara för att UD inte förlänger avrådan betyder ju inte det att det fortfarande inte finns en risk att smittas/sprida smittan. Du vågar knappt iväg till jobbet, men tänker åka utomlands. Hur tänkte du hålla dig ifrån människor på flygplatsen, på flyget, på hotellet?

Det är en sommar du måste vara i Sverige. EN. Det är inte hela världen som du får det att låta som. Ju snabbare ALLA tar sitt ansvar, ju snabbare kommer vi ha minskat smittspridningen.

Svar: Jag ska iväg om nästa två månader, det är en väldigt lång tid. Viruset lär vara kvar lääänge, ingen är säker innan dess att ett vaccin uppkommer. Just nu är samlingar över 50 personer förbjudet så då är en bilträff otroligt oansvarigt. Om UD inte förlänger sin avrådan så är det inget förbjud utan då är det upp till varje person att bestämma. Det är lika stor risk att bli smittad om du är vid hamnen, havet, restauranger osv här i Sverige som utomlands. Du kan inte undvika personer varken här eller utomlands, i så fall får du endast stanna hemma och inte gå utanför dörren.
För mig är det en mardröm att stanna i Sverige, då jag mår så mycket bättre med min migrän när jag är utomlands. För många är en sommar i Sverige det bästa som finns, inte för mig utan det är motsatsen. Jag får se hur läget ser ut i sommar, kanske är det fortfarande så pass illa att jag inte kommer våga ta risken. Vi får helt enkelt vänta och se.
Carro


Kom ihåg


Trackback