slide show

Läsarfråga: hur redigerar jag mina bilder?

Jag fick en fråga kring hur jag redigerar mina bilder och tänkte visa det nu. För tre år sedan köpte jag Photoshop, det var under fotoresan till USA som jag kände att jag behöver ett redigeringsprogram. Jag tycker det är tråkigt att lära mig hur jag ska göra så jag har faktiskt aldrig lagt ner energi på att lära mig Photoshop ordentligt, tycker det är såå tråkigt att titta på tutorials av olika slag. Det var fotografen Frida som lärde mig de mest basic inställningarna på Photoshop och det är dessa jag kört med sedan dess. Det är verkligen såå enkelt att lära sig! Följ bara dessa stegen :-) 
 
Vi tar en bild från VACKRA (!!) Horseshoe Bend som exempel. Såhär ser bilden ut helt oredigerad, fin? Absolut! Men den kan bli ännu finare. 
Photoshop kostar 120 kr i månaden vilket inte är mycket alls. Så fort man laddar upp en bild i Photoshop kommer detta upp på den högra sidan. Det är endast dessa inställningar jag använder mig av. 
Jag börjar med att klicka på Kurvor och sedan klickar jag bara på "Automatisk" så ändras kurvan av sig själv. Om man inte blir nöjd så kan man själv dra i kurvan, då fick jag tipset att det helst skulle se ut som ett s. Alltså att man drar ner på ena sidan och upp på andra. Oftast brukar jag vara nöjd med så som kurvan blir genom att endast trycka på automatisk. 
Därefter klickar jag på Nivåer och på automatisk igen. 
Sista redigeringssteget är att klicka på Intensitet/kontrast, jag kör först det automatiska för att se hur det blir men sedan drar jag ofast själv på intensitet och kontrast tills jag blir nöjd. Jag gillar ljusa bilder så vill ofta dra upp intensiteten rätt mycket. 
Sista steget är att jag bara klickar på Gör till ett lager, jag vet inte riktigt vad det blir för skillad för jag ser ingen skillnad men hörde bara att det är bra att göra så :-)
 
Det är alla stegen! Enkelt va? Jag lovar att ALLA klarar detta, oavsett hur lite duktig man känner sig på redigering, det är verkligen så enkelt. Jag vet att det finns jättemycket mer man kan göra i Photoshop men jag tycker att bilderna blir snyggt redigerade utan att se sönderredigerade ut, det är ju i princip bara kontrast och intensitet jag redigerar så jag nöjer mig så. 
 
Nu tittar vi på den oredigerade bilden igen. 
Och här är den efter REDIGERINGEN
Visst blir det skillnad? 
 
Lycka till med redigeringen! Verkligen en värd investering att lägga, 120 kr i månaden. Kommentarer

Roligt att du delar med dig av dina redigeringstips! Kram 💖

Svar: Kul att du tycker det, kram! <3
Carro

» Lisa

Vilket bra inlägg. Verkligen användbart. Har funderat på att köpa photoshop men varit orolig att jag inte skulle fatta hur man skulle göra :)
Tack för tipset! :)
Kram

Svar: Det tycker jag verkligen att du ska göra! Dessa stegen är hur enkla som helst att följa :) Kram
Carro

Vad kul att du visar hur du redigerar dina bilder och vilken skillnad det blev! :-D Kramis

Svar: Ja men eller hur :D
Carro

Tack för detta tips.

Svar: Kul att det uppskattades :)
Carro

så roligt att få se :)

Svar: Kul att du tycker det :)
Carro

Åh Photoshop önskar jag verkligen att jag kunde med, har pillat lite med det innan men tycker det är så svårt! Men du redigerar verkligen hur bra som helst vännen <3 KRAM

Svar: Alla andra funktioner är säkert supersvåra haha men jag nöjer mig med dessa basic men det blir ändå en stor skillnad på bilderna. Tack vännen! <3 KRAM
Carro

» enna

Kul inlägg :)

Svar: Kul att du tycker det!:)
Carro


Kom ihåg


Trackback