slide show

Hamsterhjul

Heeej!
 
Redan maj, det är faktiskt ganska galet. Såhär i maj, en månad innan skolavslutningen brukar vara en nice tid för man vet att man snart har en massa roligt att se fram emot. Studentfest att gå på, balen med åk 9, hela avslutningsveckan, skolavslutningen, en massa resor under sommaren och livet leker. Inte i år. Allting är inställt och helt ärligt suger livet ganska hårt just nu. Jag kan inte glädja mig åt att det snart är sommarlov och ledighet när jag inte vet om jag kommer kunna komma iväg i sommar eller om jag blir fast i Sverige. Det är en hemsk känsla och det gör mig ledsen. Jag vill bara kunna se fram emot sommarens resor. Jag skulle åka till Grekland, Polen och Spanien. Just nu är allt så ovisst och jag får panik av den känslan. Årets bal med 9orna är inställd, det är verkligen årets höjdpunkt för det är alltid så roligt. Förra året hade vi helt galet skoj, verkligen en av årets finaste och roligaste dagar. Min årskurs 9 i år är helt fantastiska så jag är så ledsen över att denna kväll tas bort från oss alla i år. Jag är ledsen över att inte veta när jag får träffa min morfar igen. Jag är ledsen över allt. 
 
Jobbet känns tungt nu, vid den här tiden på året börjar man bli jäkligt sliten som lärare. Jag har 110 betyg att sätta, varav 29 är slutbetyg. Jag hatar betygsättningstider, det ger mig verkligen alltid prestationsångest och jag hatar känslan av att känna mig otillräcklig. Tankar som, har mina elever verkligen fått med sig det de behöver inför gymnasiet kommer upp och det är ju perfektionisten inom mig som spökar. Jag vet ju innerst inne att jag har lärt mina elever riktigt mycket, jag vet att jag är en väldigt krävande (men stöttande) lärare och att mina elever har utvecklats så mycket. Men det är helt enkelt känslan av att aldrig nöja sig med mina egna prestationer som är jobbigt. 
 
Sedan känns ju alltig som ett hamsterhjul just nu. Vaknar på morgonen, trött som bara den, åker till jobbet och jobbar hela dagen, åker hem och jobbar lite till, äter, tittar lite på tv och sedan är det dags att sova. Dag in och dag ut, samma sak. Helgerna är jag så trött på att jag spenderar hela helgen på soffan i princip. Nu när jag inte får gå ut pga corona blir det bara ännu mer enformigt och jag känner bara neeeej, det är inte min favorittid nu helt enkelt. 
 
Dagens outfit. Kjol och skjorta, orkade inte komplicera det mer än så. 
 
Men alltså snälla HJÄLP. Såhär ser en del av mitt skrivbord på jobbet ut. Jag har det mest stökiga skrivbordet i hela arbetsrummet och troligtvis på hela skolan. Det går liksom inte att hålla städat, jag har försökt i tre år men det har gått åt helvete hela tiden. Jag ska visa er lite fler bilder sen men helt ärligt är det kaos och jag tycker synd om min kollega som sitter mittemot mig. 
 
Är någon av er sådär superduperorganiserad och kan ge mig TIPS på hur jag ska göra för att ordna upp detta kaos och lyckas ha ordning i mer än tre dagar? Jag har så mycket papper, så många olika klasser och så mycket prov/uppgifter vilket gör mig helt snurrig. Det räcker att jag har bråttom mellan två lektioner och så hinner jag inte fixa iordning saker och ting och allt blir kaaaaos :( Help a girl out, please :-)Kommentarer

Jag ÄLSKAR att organisera, får lite panik av ditt skrivbord XD men minns att mitt såg ut så just innan jag kastade in handduken som lärare, men det berodde på att jag hade gett upp och liksom FÖRLORAT förmågan att sortera. Har inga tips då alla fungerar olika och alla har olika många klasser och ämnen. Men jag försöker ha så mycket som möjligt på nätet och googledrive och sedan i färgsorterade mappar med tydliga index. Aaa, lite så och lite färgkodat där orange var årskurs 9 svenska, gul årskurs 8 och röd årskurs 7. Sedan bild hade jag istället Blå, grön och lila. Ja... bara man börjar med ett system som är hållbart för en själv så är det lättare att hålla.

Jag hoppas att du mår bättre snart. Att åka utomlands är förstås något du längtar efter, men sök efter plan B så du inte får depression om det inte går.

Svar: Jag får också panik av mitt egna skrivbord haha! Vill bara ha tid att rensa och städa men tiden räcker ju knappt till att rätta och planera så det blir liksom ingen tid över till att ens börja ta tag i rensningen. Jag har under tre år försökt hitta ett system för mig men det har inte gått jättebra haha... Kanske går bättre nästa låsår, eller kanske inte. Vi får se haha :P
Har börjat fundera på plan B, något roligt måste det i alla fall bli i sommar men vi får se vad.
Carro

» Tess

Tolka mig rätt nu med min kommentar; Du skriver verkligen bra med tanke på din ålder! Var inte såhär bra på att skriva när jag var lika gammal som dig! :)

Svar: Jag är 27 år gammal haha, så jag är inte särskilt ung :P Sen är jag svensklärare så att skriva är liksom en naturlig del av mitt liv hehe :)
Carro


Kom ihåg


Trackback