slide show

Bästa jag läst och sett

Med risk för upprepning måste jag bara påminna er om mina två tips som bara inte går att missa. 
 
Boken Tatueraren i Auschwitz. Jag lyckades övertala mamma att läsa den, hon köpte den i Polen i somras och har dragit sig lite för att läsa den just pga att det är ett så tungt ämne men hon började läsa den för ett par dagar sedan och tycker den är helt makalös. Det är så tungt att läsa om allt som hände i Auschwitz, det är helt ofattbart att det ens kunde hända. Jag blev riktigt illamående ett flertal gånger under boken och det blev mina elever också. Jag läste ju den för ett år sedan men läste om den nu innan jag skulle jobba med den med min åk 9 och jag kan säga att jag sov riktigt dåligt framför allt en natt, efter att ha läst innan jag skulle sova. Jag sov så oroligt, hade mardrömmar, vaknade ett flertal gånger och varje gång drogs tankarna till Auschwitz. Jag visste att boken påverkade mig men jag visste nog inte exakt hur mycket den påverkade mig. 
 
Jag har ju jobbat som högstadielärare i 3,5 år och jag har aldrig någonsin under dessa åren haft så bra lektioner som under de veckorna vi jobbade med denna bok. Som vi har diskuterat och det har varit så djupa och känslofyllda diskussioner att jag nästan blir tårögd. Mina elever har haft så kloka tankar att det är helt galet. Jag har gått ifrån lektionerna med en känsla av upprymdhet i hela kroppen, vad jag kommer sakna min fina klass 9b. Jag blir så glad när jag tänker tillbaka på deras utveckling, från dag ett i 7an till idag - det är magiskt och jag får faktiskt ge mig själv en klapp på axeln för vad jag har stöttat, tjatat och stöttat lite till men snart är de i mål och redo för nästa steg i livet, gymnasiet. 
 
Eleverna hade läsloggar som de skulle svara på under bokens gång, ett gäng frågor till varje vecka. När jag läste igenom svaren och bedömde för ett par veckor sedan blev jag verkligen helt amazed. Många av svaren är det bästa jag läst, någonsin. Det är så fint, det är så djupt, det är så intelligent, det är bara så fantastiskt. 
Om någon lärare läser min blogg, jobba då med denna boken!! Om ni har tur får ni ett par lika magiska lektioner som jag fick, det kommer jag att leva på länge. 
 
Om du inte har läst denna bok så lova mig att du gör det. Den borde vara obligatorisk för varje individ att läsa, den är obeskrivlig. Jag blir helt varm i hjärtat och tårögd av Lale och Gitas kärlek. Wow...♥
Jag fixade en powerpoint till mina elever idag, med bilder på olika personer från boken. Här är en bild på Lale och Gita efter att de kommit ut från Auschwitz. Om detta inte är lycka och äkta kärlek så vet jag inte vad. 
 
LÄS den!! Och efter att ni gjort det, skriv en kommentar till mig om vad ni tyckte. Det hade varit jättekul. 
 
Nu till påminnelse nummer två. Serien A million little things som finns att se på Cmore. Jag tittade klart på sista avsnittet igår och har alltså sett både säsongerna. Det måste ju komma en säsong tre för sista avsnittet slutade med största cliffhangern att den bara inte går att avsluta så. Som vanligt ska ju dock alla serieskapare vara så hemlighetsfulla så det är inte bekräftat att det blir en tredje säsong men efter de höga tittarsiffrorna och de höga betygen på Imbd så tror jag absolut att vi kan vänta oss en säsong tre. 
 
Serien är helt galet bra!! Seriöst det bästa jag någonsin sett (delad plats med Gossip Girl dååå, men detta är en helt annan slags serie). Det är verkligen som taget ur verkliga livet och allting känns så äkta och genuint. Vanliga problem och serien visar att livet ibland är helt underbart och andra gånger ett rent helvete men att det på något sätt går att ta sig igenom alla motgångar. Den är SÅ SÅ bra!
Skådespelarna är galet duktiga och hur snygg är inte killen längst ner till höger? Muuums haha! Jag känner en sådan tomhet nu när jag sett alla avsnitt, alltså åhhh inte kul... 
 
Okej, nu har jag tjatat klart om mina två tips. Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna. Gud, det känns som om jag fått betalt av författaren och serieskaparen att hylla boken och serien men så är inte fallet. Det är bara helt enkelt en jäkligt grym bok och en jäkligt grym serie som förtjänar all uppmärksamhet. Kommentarer

Jag var i polen förra påsken och då for vi dit en dag på guidad tur. Var en otroligt gripande upplevelse och jag håller med, man kan inte fatta att det har hänt. Och så nyligt också!

Svar: Hade verkligen velat besöka Auschwitz!! Kan tänka mig att det är otroligt gripande.
Carro

Tack så mycket för tipsen - älskar bok och serietips! Kram 💖

Svar: Hoppas den faller sig i smaken! Kram <3
Carro

» petra

så kul med boktips, något jag måste börja med är att läsa nu.KRAM och fin måndag.

Svar: Hehe, då passar verkligen denna boken som en start! :)
Carro

Åh så himla bra tips ♥️ Kram

Svar: Kul att det uppskattades. Kram <3
Carro

Har funderat på att köpa den, men ej blivit av men då vet jag :) tack för tips

Evas blogg

Svar: Jag tycker verkligen att du ska köpa den! :D
Carro

» Ajli

Jag ser fram emot att läsa boken! Jag fattar att jag skulle gilla serien med, men har aldrig hittills lyckats se en serie från början till slut sedan How I met your mother, hehe. Men läsa älskar jag!

Svar: Du måste verkligen läsa boken!! Tror du hade älskat den!
Carro

Hihi, tyvärr är det inte min egna sötnos men hade gärna kidnappat henne 😍🐶

Svar: Hihi, så himla söt!!
Carro

» Lisa

Jag har faktiskt funderat ett tag på att läsa den där boken men har varit lite osäker på om jag klarar det utan att må dåligt. men kanske ska testa ändå :)

Kram

Svar: Jag tycker verkligen du ska testa! Den är helt magisk:)
Carro

Tack för tipsen <3

Svar: <3
Carro


Kom ihåg


Trackback