slide show

22.25

Hola! 
 
Vilken hektisk dag. Det har varit nationella prov förberedelser största delen av dagen. Imorgon är det nämligen dags för svenska nationella läsförståelse och på torsdag är det uppsatsen. NP är största händelsen på året för det är så stort och så viktigt. Sjukt mycket förberedelser för lärarna dock. Känner mig helt slut och det är bara måndag 😬
(null)
Allting inför imorgon är i alla fall förberett. Jag ska vara i aulan tillsammans med en kollega och 32 elever. Är nyfiken på vilka texter som är med i år och framför allt vilka tre texttyper eleverna får välja mellan på torsdag, spännande! Bara lärare fattar grejen haha. Ni andra bara ehh wtf OK :-) 
(null)
I och med att det är NP måste jag ha vikarie till mina lektioner. Att ha vikarie som perfektionist är H E M S K T. Alltså det går inte förklara med ord hahah. Mitt kontrollbehov är så pass starkt att jag vill ha koll på allting, hela tiden. Att lämna över fyra lektioner under morgondagen och sex lektioner på torsdag känns inte alls bra. Det är inte det att jag inte tror att vikarien kommer göra ett bra jobb utan det är bara grejen att det inte är jag som har kontroll och jag inte vet exakt vad som händer. Jag satt med vikarieplaneringen i nästan 1,5 timme idag. Ni ser ju på högarna, perfektion haha. Hade jag fått en sådan här vikarieplanering när jag jobbade som vikarie för ett par år sedan hade jag typ börjat gråta av lycka. Så många gånger det inte ens fanns någon planering utan jag fick själv komma på vad jag skulle göra med en hel klass. Det var helt fruktansvärt. Hoppas vikarien blir nöjd med min planering hehe, eller så kommer han tycka det är för mycket text och instruktioner...:P Allting jag gör måste vara perfekt, hela tiden. Det är en god egenskap ibland för folk kan vara säkra på att jag kommer göra ett bra jobb men för min egen skull är det inte bra för det är joooobbigt att aldrig vara nöjd. 
 
Nu ska jag titta klart på Masterchef och sedan sova. Behöver energi inför morgondagen. 
 Kommentarer

Alltid spännande med NP :) Jag kommer ihåg att jag faktiskt gillade proven, i alla fall svenska proven, uppsatsen var faktisk rolig att skriva haha, jag var nog den enda som tyckte det!

Svar: Hahah! Jag älskar svenska så jag tycker proven är rätt skoj :D
Carro

Bästa du, jag hoppas, hoppas verkligen att det gått himla bra idag!! Håller tummarna för dig vännen <3 KRAM

Svar: Det gick jättebra! Årets 9or är verkligen GRYMMA :D Nu återstår bara det jobbigaste, rättningen...<3
Carro

Kan tänka mig att det är mycket!!

Svar: JA! Nu är äntligen årets NP över, nu är det bara rättningen kvar...
Carro

Hoppas du återfår din energi snabbt :)

Svar: Hoppas jag med! <3
Carro

Men det är ju jobbigt att ha vikarie också då det påverkar eleverna. Det blir inte samma sak. Sen är det ju jobbigt att behöva skriva en så detaljerad planering och förbereda allt trots att man inte är där och genomför. Det krävs mer förarbete.

Svar: Ja men det är verkligen så! Mycket mer förarbete, annars skriver man ju liksom inte ner allt det där för sig själv. Tar en evighet att fixa en bra vikarieplanering...
Carro


Kom ihåg


Trackback