slide show

POLEN

Åh, sov så himla dåligt i natt. Hade myrkryp i benen, det var sjukt varmt i rummet och tänkte på morfar och hur extremt konstigt det är att vara i hans hus utan honom. Inte nog med det har jag fått allergisk reaktion av migränsprutan, är extremt röd och svullen på benet med både blåmärke och inre blödning och det känns som om det kommer brinna upp. Ingen bra natt men vi får hoppas att resterande nätter blir bättre. 
(null)

(null)
Mamma mötte upp sin bror och så valde de ut kista (🥺) och annat inför begravningen. Jag stannade hemma men sedan möttes vi alla upp för en snabb lunch och för att planera begravningsmottagningen... Man måste som sagt ha munskydd på alla offentliga platser i Polen så munskyddet är på hela tiden, det är verkligen så svårt att vänja sig. Det är varmt, svårt att andas och så kasar det upp mot ögonen hela tiden. Jäkla munskydd haha. 
(null)
Detta ska vara bilden som kommer att stå vid morfars kista. Fina, fina, älskade morfar🥺🕊 
(null)

(null)
Sedan åkte jag och mamma till ett litet köpcentrum. Vi åt lunch och gick runt ett par timmar. 
(null)

(null)
Köpte ett par saker till jobbet, fina mappar och liknande då de har jättemycket fina kontorssaker här i Polen. Köpte också denna svarta rosett till håret och den blåa snudden med blommor, även en rosa och vit för de var så fina :-) 
(null)
Daglig fika, obligatoriskt under alla dagar i Polen ;-)
(null)
Masken får åka av när man äter, hallelujah moment för då kan man andas en stund. 
(null)
Gick runt i affärer ett par timmar, jag är väldigt nöjd med dagens inköp! 
(null)
Vid 20 åt vi middag här och nu är vi hemma. Jag är lagom trött, skulle så gärna vilja sova bra i natt... Dock har jag under det senaste året haft rejäla sömnproblem vilket är jättejobbigt. 

Ni som följer bloggen vet att jag har bakterieskräck och går i kbt för att lindra den ångesten och nu i coronatider blev allting så mycket värre. Jag har ju suttit isolerad sedan början av mars och endast gått till jobbet och direkt hem. Nu med resan till Polen är jag allt annat än isolerad, här är såklart folk överallt. Jag har haft ångest idag men jag försöker intala mig själv att det som händer, händer och att jag måste våga bege mig ut. I Polen håller folk avstånd på ett helt annat sätt. På restaurangerna är varannat bord avstängd, de spritar alla bord, det är obligatoriskt med munskydd, all personal har munskydd och ofta handskar och man måste sprita händerna innan man går in i en butik. Jag är SÅ upprörd över hur Sverige hanterar coronakrisen!!! Svenskar är bannlysta i hela världen, ingen vill ha med oss att göra. Idag hörde jag polacker prata om den svenska strategien och det var inte positiva ord måste jag säga. Jag tycker det är helt sjukt att man knappt ser spår av corona och att det inte finns regler och förbud. Jag skäms över att vara svensk och jag skäms över att regeringen ens kan tillåta Tegnell ha all den makt han faktiskt har. IKommentarer

Fy det där med allergisk reaktion på sprutan låter inte bra. Känner igen den där skräcken du talar om, man får verkligen ångest.

Svar: Ja men verkligen!
Carro

» Lina

Fast vänta nu. Du kritiserar den svenska strategin, men ändå är du i Polen nu. Och planerar att åka till både Spanien och Grekland under en PANDEMI för att ”du inte kan vara i Sverige på semestern”. Du skriver emot dig själv. Ta ditt ansvar, var hemma, träffa så lite folk som möjligt som ALLA måste göra. Så är nog det här över snabbare.

Svar: Jag kritiserar den svenska strategin för att Sverige inte har tagit till några åtgärder alls för att MINSKA smittspridningen, allting är ju som vanligt. I andra länder får man höga böter om man inte följer reglerna. Åk till Emporia i Malmö tex, du kommer se alla folk beter sig som om de inte visste vad corona är. Det är kaos i affärer i Sverige till skillnad från andra länder där folk faktiskt bryr sig och där det finns en regering som styr mycket hårdare. Det känns hundra gånger mindre riskfyllt att bli smittad här eller i Grekland jämfört med i Sverige som toppar listorna över antal döda i Europa gång på gång.
Carro

» Lina

Men nu när länder öppnar upp igen och folk börjar resa, vad tror du kommer hända? Det kommer bli värre än någonsin efter sommaren pga att folk vägrar stanna hemma och inte resa. Alla länder gör fel i nuläget. Så länge man inte får noll smittade kommer det alltid att blossa upp igen.

I nuläget har alla EU-länder bytt till samma strategi som Sverige. Dom gjorde det bara några månader senare och deras lockdown var i princip helt i onödan.

Svar: När du skriver att hela EU har bytt till Sveriges strategi, vilken strategi syftar du till då? Det blir jag väldigt nyfiken på. Har du sett badstränder i Sverige? Har du sett turistställen i Skåne? Överfullt med 0 möjlighet till avstånd. Kollektivtrafiken i Sverige, välkommen till fullproppade bussar där corona sprids i löpande fart. Inga åtgärder alls. Om man jämför Sverige med övriga nordiska länder är det extremt tydligt att Finland, Norge och Danmark har lyckats medan Sverige har misslyckats, grovt. Man får tycka vad man vill om Tegnell och comp. strategi, jag ställer mig mycket negativt till den.
Carro

» Lina

Strategin Sverige haft: hålla nere antalet smittade för att inte överbelasta sjukvården, lämna ansvaret på varje enskild. Det är exakt det alla länder gör just nu när de öppnar upp igen.

Har du sett stränderna i Spanien? Tror du att det ser bättre ut där nu än vad det gör på stränder i Sverige? Det är exakt likadant i hela Europa nu. Kollektivtrafik som du nämner är ju också helt upp till var och en. Varför trycka sig in i en full buss frivilligt? Gör det inte bara. Alla får väl ta ett eget ansvar. Precis som jag tycker alla ska göra i sommar och INTE resa utomlands.

Jag säger inte att Sverige gjort rätt. Jag tycker som du, att vi skulle fått tydligare instruktioner och att Sverige skulle handlat snabbare och tydligare. Men nu gjordes inte det. Däremot funkar ju inte t.ex. Spanien eller Italiens strategi heller. Dom körde en lockdown, och det funkar bara så länge man har NOLL konstaterat smittade innan man öppnar upp igen. Annars kan man i teorin inte öppna upp för då erkänner man indirekt att strategin var ohållbar. Hur anser du att det är annorlunda det dom gör nu mot vad Sverige gjort hela tiden? Alla länders strategi just nu är att lämna ansvaret på varje individ att hålla avstånd och inte ta onödiga risker.

Svar: Att nästan 6000 personer dött på kuppen, tack vare Sveriges "fina" strategi tycker jag visar på att strategin suger. Om Spanien och Italien INTE hade stängt ner, hur tror du att dödstalen hade varit då? Troligtvis grymt mycket högre än de redan har. Men aja, vi har uppenbarligen olika åsikter om detta och så får det vara.
Carro

» Ullie

beklagar igen
ja men det är ändå bra de använder munnskyd här är vi ju dåliga på det

Svar: Tack! Ja, det känns tryggare på något sätt
Carro


Kom ihåg


Trackback