slide show

En jobb-tisdag i juni

Tisdag avklarad och nu är det bara tre dagar kvar av sommarjobbet, innan det är semester!!! Lönen ska tydligen redan betalas ut i juli så det är nice 🤩 Jag ska spara största delen till min drömresa - Aruba, men ska unna mig shopping i Polen. Inte köpa onödiga grejer men köpa allting som jag faktiskt vill ha. Det är jag värd hehe. 
(null)
Tröttheten är fortfarande brutal. Idag var det riktigt tufft att gå upp på morgonen, jag är verkligen allt annat än en morgonmänniska. Tycker ni om morgnar? 
(null)
Idag var det molnigt, vilket jag bara tackar för!! Imorgon till fredag ska det dock bli svinvarmt och soligt, vilket såklart ger mig lite ångest för då skulle jag vilja vara vid havet... Förresten, måste bara slå ett slag för mobilväskor! Hur bra? Hur snyggt? Jag har nästan aldrig fickor men är expert på att tappa min mobil. En mobilväska är då så praktiskt. Jag har två från Calvin Klein, en från Kenzo och en från Karl Lagerfelt. 
(null)
Igår satt jag uppe till kl 01 och läste ut denna bok. Dels för att den var så bra att jag verkligen ville veta hur den slutade och dels för att jag skulle ge boken vidare till en av mina före detta elever. Jag jobbade ju med boken Tatueraren i Auschwitz med min åk 9 och vi alla blev väldigt berörda av den. Eleverna levde sig in i karaktärernas livsöden så mycket, att många blev sugna på att läsa Cilkas resa som är en fristående uppföljare. En av eleverna skrev till mig och ville veta vad jag tyckte. Idag mötte jag upp honom och så fick han boken av mig, han blev verkligen så glad och då tog mitt svensklärarhjärta ett rejält skutt. När elever frivilligt vill läsa en bok, något som man rekommenderat, ja då är det riktigt skoj! Tyvärr läser inte många ungdomar frivilligt idag så jag blir alltid lika glad när jag ser en ungdom med en bok i händerna. När eleven läst ut Cilkas resa ska vi diskutera den lite, kul att prata böcker med någon! Det var dagens goda gärning det. ♥ Förutom att han fick boken var det superkul att träffa honom igen, snart två veckor sedan jag släppte mina 9or, jag saknar dem redan. Kommentarer

Skönt med semester! Jag får nästa vecka :)

Svar: Vad skönt! Min semester började på värsta tänkbara sätt :(
Carro

Jag älskar att läsa. Har fått det efter min mamma.
Nu blev jag nyfiken på denna bok.

Svar: Underbart! Finns ju inget härligare än att läsa en riktigt bra bok :) Denna bok rekommenderas starkt!
Carro


Kom ihåg


Trackback