slide show

5 minutes journal

Min fina kompis Alexandra tipsade mig om något som heter 5 minutes journal, det är precis som det låter en 5 minuters dagbok skulle man kunna säga. Appen finns på appstore och kostar 59 kr, jag köpte den igår och den känns absolut värd pengarna. 
 
Man ska alltså lägga 5 minuter om dagen på denna app, tre minuter på morgonen och två minuter på kvällen. Frågorna som man ska svara på är följande på morgonen.
 
Jag är tacksam för...
Vad ska jag göra för att göra dagen bra? 
1)
2)
3)
 
På kvällen svarar man på följande. 
 
3 toppensaker som hände idag...
 
Hur hade jag kunnat göra dagen ännu bättre? 
 
Små, små saker och mål som jag tror är riktigt viktigt att reflektera över. Ofta har man en vision att man ska reflektera så himla mycket för vi alla vet att det är hälsosamt men så rinner det bara ut i sanden, så är det för min del i alla fall. Nu ska jag verkligen lägga 5 minuter om dagen på denna app, 5 minuter är ingenting men jag tror att det absolut kan vara bra för mig. Här kan man vara hur personlig som helst vissa dagar och andra dagar mer ytlig, precis vad man själv känner för. 
 
Igår såg mina svar ut såhär. 
 
Jag är tacksam för min mamma, att jag har ett jobb jag trivs på och mina härliga elever. 
 
Vad ska jag göra för att göra dagen bra? Ge en komplimang till någon på jobbet, läsa i min tidning när jag kommer hem och hinna rätta ett par skrivuppgifter på jobbet. 
 
3 toppensaker som hände idag... Jag hade två väldigt bra lektioner, jag lände mig relativt glad och jag åt ute med mamma.
 
Hur hade jag kunnat göra dagen ännu bättre? Jag hade kunnat sluta lägga energi på saker som ändå inte ligger i min makt att förändra. Jag är expert på att oroa mig över saker som egentligen inte ens är mitt ansvar att fixa. 
 
Man lägger även in en bild per dag. 
  (null)
 
Bra app!! Rekommenderas :-)Kommentarer

Låter som en riktigt bra app! Själv kör jag bokform. Men tacksamhetsdagbok finns det ju en del belägg för att det faktiskt är bra för den psykiska hälsan :) kramis<3

Svar: Ja, det är nog verkligen så! :)<3
Carro


Kom ihåg


Trackback