slide show

TVÅ boktips

(null)
Här kommer ännu två boktips från mig. Bröderna tjej och Som hund som katt är båda skrivna av Per Nilsson. Han gjorde ett författarbesök hos oss när jag gick på högstadiet och då läste vi ett par böcker skriva av honom, sedan dess har jag varit fast i hans sätt att skriva. För ett par månader sedan gjorde han författarbesök på skolan där jag jobbar, men då var det ombytta roller för då var jag lärare och inte elev. Så himla kul att få introducera Pers böcker för mina elever! 

Bröderna tjej är en självupplevt historia. När Per gick och blev gangster på Rosengård i Malmö. När han träffade oss sa han att han lovar att allting är hundra procent sant. Sjukt om det stämmer haha! Boken var bra och huvudpersonen är Per han själv. 

Som hund som katt var faktiskt med i årets nationella prov i svenska, ett utdrag ur boken. Jag tycker texten var så bra att jag lånade hela boken. Duet och jaget är halvsyskon men det är ingen enkel grej att vara. En riktigt fin, poetisk och känslofylld bok med ett djup. Det som är intressant är att man under hela boken inte får reda på könet på de båda personerna, inte förrän i slutet får man reda på den ena huvudpersonens kön men den andra är fortfarande ett mysterium.

Böckerna är inte tjocka, cirka 120 sidor vardera. Tog mig drygt två timmar att läsa ut båda. Recommend, recommend! Kommentarer

Tack för tipsen :)

Svar: :)
Carro


Kom ihåg


Trackback