slide show

New York, 9/11 memorial

Under vår New York resa var det 9/11 memorial som gjorde absolut starkast intryck på både mig och mamma. Att vara i New York utan att besöka 9/11 memorial borde vara olagligt. Det går inte riktigt att beskriva med ord utan det är en sådan sak man själv måste uppleva för att förstå hur stort intryck det gör på en. 
Detta är enormt i verkligheten, mycket större än vad jag trodde. Så fort jag kom fram och såg alla namnen på personer som miste sitt liv i attacken fick jag rysningar i hela kroppen, verkligen gåshud. Det blev så verkligt, så sorgligt. Det finns två sådana här likadana "bassänger", det är på exakt de ställena som tvillingtornen stod, ni ser hålet i mitten. 
John Frederick Rhodes, ett av alla namn som finns inristade. Detta är en sådan tragedi, så många oskyldiga människor som miste sitt liv för terrorismen. 
Jag och mamma gick runt här i drygt en timme, utan stress och bara tog in allting. Som ni ser på bilderna så regnade det vilket bara förstärkte känslan av sorg ännu mer. Det var som om himlen grät, tillsammans med alla oss inombords. 
 
Nej, ett besök vid 9/11 memorial är ett måste! Missa absolut inte om ni är i New York, det är helt gratis att besöka. Jag och mamma gick tillbaka hit på kvällen också för att jag så gärna ville se bassängerna upplysta men det visade sig att det inte går att komma fram efter kl 22 för de stänger av delar av gatorna runt memorialen, det var ganska snopet faktiskt. 
 Kommentarer
» Frida

Tack så mkt fna du :)
ååh jag har varit i NY 2 gånger men inte besökt platsen. Får ta det under mitt nästa besök i staden. Kan tänka mig att det är en upplevelse, en tung sådan.

Svar: Jaa, det måste du verkligen besöka! Tungt men fint.
Carro

Wow så fina bilder!!

Svar: Tack fina!
Carro

» Lena

Detta måste ha lämnat så stora känslomässiga intryck. Wow tack för fina bilder så vi andra fick ta en liten del av detta.

Svar: Det gjorde det verkligen...! Vad kul att inlägget uppskattades.
Carro

» Malin

Skönt att ni tog den tiden ni kände att ni behövde <3

Svar: Ja, det kändes som om det behövdes <3
Carro

Verkligen ett måste att gå dit </3

Svar: Håller med <3
Carro

Kan verkligen tänka mig att det gör starkt intryck på en när man står där och det ska jag absolut besöka om jag reser till NY någon gång! <3

sv: Precis, jag är också 93a :)

Svar: Ja det måste du verkligen göra! Åh, 93 är ett bra år haha :D
Carro

» petra

Ja herregud detta kommer man aldrig glömma:( och den 11 september är idag ,helt galet och kan tänka mig att det känns ännu mer påtagligt att just var där och se alla namn och allt,kram

Svar: Innan jag läste din kommentar hade jag ingen koll på att det faktiskt var 11 september igår, så hemskt... Kram!
Carro


Kom ihåg


Trackback