slide show

Reseguide Cala Millor hotell Playa Cala Millor

I sommar ska vi tillbaka! Detta var verkligen en av de absolut bästa resorna jag varit på, jag älskade Cala Millor, hotellet och stranden så här ska vi spendera en vecka i sommar. Längtar så mycket! Jag önskar att jag hade läst denna guide innan jag åkte dit första gången så här kommer min guide till Cala Millor. 
 
Det är en ö på Mallorca och Cala... heter ju både den ena och andra ön. Jag hade dock aldrig hört om Cala Millor innan jag åkte dit. Det är ett 4-stjärnigt vuxenhotell som Tui erbjuder, inga barn med andra ord vilket är otroligt skönt. 
 
Hotellet
Såhär ser ett dubbelrum med havsutsikt ut. Modernt och fräscht, me like!
Inget fel med att vakna till denna utsikt, right? Man går bara ut från hotellet, går typ 100 m fram och så är man på stranden. 
På kvällarna fanns det underhållning, duktiga musiker som sjöng och spelade och härliga killar som jobbade i baren.
Maten på hotellet är väldigt bra, så himla mycket att välja mellan till både frukost och middag. Jag tycker dock middagen serverades för kort tid, bara till 21.30 vilket blev lite stressigt för oss som älskar att vara på stranden länge. Vi väljer aldrig all inclusive för vi tycker om att gå ut och äta på olika ställen men nu i sommar har vi faktiskt tagit med middag för det är så värt.
Man kan välja om man vill sitta inne eller ute. En kväll var det bbq night och då stod kockarna ute och grillade, suveränt!
Tycker man mer om pool än hav finns det såklart stora, fina pooler. Vi åt lunch på hotellets restaurang en gång men det tog alldeles för lång tid att få in maten och den var inte värd det höga priset. 
På hotellet bor både äldre och yngre par men även t.ex. mamma och dotter som vi. Många britter men de är jättetrevliga :-)
 
Omgivningarna 
Vad bjuder Cala Millor på då? Det är en liten men mysig by. Som ni ser på bilden i mitten ligger hotellet precis vid "centrums" början. I närheten finns både supermarket, andra små butiker och restauranger. Det finns även en litet tåg som går runt staden, typ ett turistlok. Vi hann aldrig åka med det sist men det är ett måste i år. 
 
Maten
Som jag nämnde innan älskar vi att gå ut och äta på nya ställen varje dag men vi blev faktiskt besvikna på restaurangerna i Cala Millor, höga priser men inte god mat. Ni vet sådana ställen som serverar halvtaskig mat till turister men tar saftiga priser? Yepp, så var det här också. Därför är det mer värt att äta på hotellet just här. 
Däremot tog vi taxi in till Cala Bona två gånger, en liten by i närheten. Den är större än Cala Millor, finns ett större utbud och mer folk. Faktiskt ett väldigt mysigt ställe! Hamnen var superfin och harmonisk att strosa runt kring. 
Nästan precis när man kommer in till Cala Bona ligger det en brittisk restaurang, den verkade mycket populär för där satt en massa människor så vi tänkte att vi testar. Jag tog köttet ni ser här ovan och oh my vad gott! Perfekt köttbit, verkligen. Mamma åt fish & chips, blir ju inte mer brittiskt än det. 
Det var även väldigt mysigt att sitta där och kolla på allt folk som gick förbi och njöt av livet. Men hallå, hur fräsch var man inte här?? Ser ut som en helt annan människa jämfört med idag fast de vita sträcken på halsen, ehh hur solar jag...?
Efter middagen gick vi till en bar för att kolla på lite uppträdanden, det var jättebra och så himla go stämning. 
 
Stranden
 Här står jag precis utanför hotellentrén och ni ser ju stranden bakom mig så det är väldigt nära. 
Finns absolut inget att klaga på när det gäller stranden. Bred, lång, turkost, varmt och klart hav. Helt perfekt! 
Där jag trivs allra bäst! Hur brun var jag inte? Och fransarna, w
Vid stranden finns det en massa palmer och lite beachrestauranger, med utsikt över stranden. 
Denna bilden är tagen från balkongen morgonen vi skulle åka hem, bland det vackraste jag någonsin sett. En helt magisk soluppgång, det är inte ofta jag ser en sån.
En tjej som ger Cala Millor tummen upp! Vi ses i sommar igen :-)
 
Hoppas ni blev sugna på att åka dit, kolla gärna in hotellet på Tuis hemsida, gillar det starkt. 



Kommentarer

Men alltså WOW!! HUR resesugen blev man inte nu?? VÄLDIGT är svaret, hihi! Kram finaste <3

Svar: Hihi, kramis <3
Carro

Men ÅH!! Får man bli med eller? Haha, nej men det låter hur underbart som helst och jag förstår att du längtar!! KRAM

Svar: Hihi, det ska bli underbart!
Carro

Åh så himla fina bilder!!

Svar: Tack fina!
Carro

Så härligt <3

Svar: Jaa <3
Carro

Ohoj så trevligt, när åker ni?

Svar: 6 juli :)
Carro


Kom ihåg






Trackback