Läs min debattartikel på Nyheter24!

I måndags gjorde jag något roligt! Jag skrev nämligen en debattartiel för Nyheter24 som publicerade på deras hemsida igår och även på deras Facebooksida. Jag har fått oerhört mycket positiv respons för den, väldigt kul! Jag visade även upp den för mina elever igår och responsen var otrolig. Jag har fått så fina meddelanden på Snapchat, Instagram och Facebook där folk peppar och stöttar ♥
 
 
 
Idag ser jag att min artikel trendar på Nyheter24s hemsida och den ligger topp 3, så kul!
 
 
 
Ni hittar artikeln här
https://nyheter24.se/debatt/904534-katrin-zytomierskas-vidriga-uttalande-drabbar-alla-diabetiker
 
Ni kan också klicka HÄR så kommer ni till den direkt. 
 
Jag är väldigt nöjd, framför allt med slutet! Jag skrev den igår på drygt 20 min, det gick så enkelt för jag ville bara få ner alla mina känslor i skrift. Jag älskar att skriva och har alltid gjort så det var inga problem. 
Nyheter 24har även delat artiklen på sin Facebook! 
 
Bakgrundsstoryn är att kära Katrin har uttalat sig vidrig om diabetes i en podcast. Att hon blev oerhört äcklad och nästan tappade matlusten när hon såg en kvinna på hmburgarkedjan MAX dra upp sin tröja och visa sin stora äckliga mage och sticka sig med en enorm jättespruta. Kvinnan beställde också en Fanta, OMG hur vågar hon?! Som diabetiker? Jordens undergång! Katrin har visst inte förstått att man inte är allergisk mot socker när man har diabetes.. Katrin uttalade sig då att kvinnan verkligen borde ha tagit sin spruta på toaletten och inte inne på restaurangen, det fick ju faktiskt Katrin till att tappa matlusten..:( Jag blev oerhört upprörd av hennes uttalande vilket resulterade i denna artikel. 
 
I slutet av artikeln kan man rösta om man håller med eller inte. Såhär ser ställningen ut just nu. 642 personer som håller med mig, hade varit väldigt kul att komma upp över 1000! 21 personer håller inte med och då undrar jag, vilka är dessa människor? Min kära mamma är en av dem, haha! Det var så komiskt. Jag visade artikeln på smartboarden för en av mina 8or under svenskan och då hade artikeln precis publicerats så det var typ 12 som höll med och en som inte höll med. De funderade vi på vem den ena personen egentligen är? Efter lektionen pratade jag med min mamma och då berättade hon att hon var inne på artiklen på sin iPad på jobbet och så hade hon inga glasögon på sig. Hon trodde att det röda var kommenteraknappen så hon tryckte på den för att kommentera, då kom det upp att hon röstat nej och lilla mamma fick panik hahah. Hon försökte trycka på den gröna knappen istället men det var kört, det går bara att rösta en gång. Mamma, personen som peppat mig mest till att skriva denna artikel och "Håller du med Caroline" NEJ!! Det var verkligen komiskt, när jag berättade detta för mina elever och kollegor skrattade vi tills tårarna rann. Mamma, mamma, mamma.. Haha! 
 
Den har även delats på Facebook 632 gånger, wow!
 
Vad tycker ni om min artikel? Gå gärna in och rösta så blir jag glad!
 
Det var väldigt kul att få skriva en artikel som nådde ut till så många personer, det är något jag mer än gärna gör om. Jag skulle lätt kunna ha det som ett extrajobb vid sidan om mitt jobb, att skriva texter för olika webbsidor. Det hade jag älskat :-) Kommentarer

Bra Carro du når ut till den stora publiken. Diabetes behöver så mycket mer hjälp. Forskning kostar pengar. Fantastiskt initiativ med Diabetesgalan i höstas i Tv 3 och de program Peter Jidhe hade mer sånt och bloggare som dig och Diabetsia PLAN 2 och flera andra som informerar propagerar för den dolda sjukdomen Diabetes
Gott du snäpper den nippertippan på näsan. Heja dig Carro

Svar: Håller med! Det är oerhört viktigt att nå ut till människor kring denna sjukdom. Blir så glad att du engagerar dig i diabetes, kollar på galan och liknande :)
Carro

Väldigt bra skriver Carro! Har länge haft svårt för Katrin,och det här var ju bara ännu en anledning till varför jag har det. Hon har massvis med gånger uttalat sig rätt vidrigt om överviktiga människor,bland annat. I det där uttalandet så lyckades hon ju tala illa om både överviktiga och de som har diabetes. Hon får såklart ha de åsikter hon vill,men jag tycker hon är för snabb med att skrika ut det i media. Hon vet mycket väl hur många som läser hennes blogg och kollar hennes insta,det känns lite som att ibland vill hon skapa storm. Nej,jag tycker hon är väldigt osympatisk i många fall.
Kom på precis nu att hon jämförde väl händelsen på MAX med att byta tampong inför folk?! Alltså snälla Katrin,det var bland det mest idiotiska du har sagt. Usch.

Svar: Håller med helt! Hon har verkligen uttalat sig idiotiskt så många gånger, jag förstår inte hur hon kan ha så många följare. Hon bryr sig verkligen alldeles för mycket om hur andra väljer att leva sitt liv, jag tål inte sådana människor!
Carro

Men alltså WOW vad grym du är!! Och så himla kul att den blev publicerad!!! Alla kramar finaste <33

Svar: Tack snälla! Det var verkligen så kul <3
Carro

ja korkat sagt men det är ju knappast första gången hon vräker ur sig dumma saker, vem är hon liksom?? oerhört korkad när man kan säga så ...kul att du va med :)

Svar: Håller med, väldigt korkade saker har hon sagt! Ja det var roligt att få den publicerad :)
Carro

Men va roligt för dig att få publicera och nå ut till så många :D

Svar: Ja det var verkligen skoj! :D
Carro

Hon lever på att provocera. Även om vi bortser från allvaret i sjukdomen (vilket vi inte ska) är uttalande löjligt. Det är ju "inte ens sprutor" längre, en penna med en kort nål, det tar ca 20 sek... hur orkar hon reagera??? Förlåt men jag blir lite full i skratt så töntigt...

Svar: Jo jag håller verkligen med! Idiotiskt..
Carro

Mycket bra, Katrin har ofta mist förståndet i sådana frågor, hon verkar ha en ganska egocentrisk världsbild...

Svar: Tack! Jo jag håller verkligen med..
Carro

Vilken grym artikel du skrev och jag håller verkligen med dig! Kramis

Svar: Tack snälla!
Carro


Kom ihåg


Trackback