At the top sky Burj Khalifa

Om ni är i Dubai är detta ett måste! Burj Khalifa är världens högsta byggnad och antagligen även den mäktigaste. Under våra dagar i Dubai såg jag Burj Khalifa en mängd gånger men jag tyckte det var lika w o w varje gång. 
Hur mäktigt?! Självklart kan man åka upp i Burj Khalifa. Man kan välja mellan att köpa biljetter till våning 125 eller våning 148 som är den högsta våningen man kan komma upp till. Det kostar självklart extra men det var såå värt varje krona. Köp inte till våning 125, det gör så mycket att åka upp de där extra våningarna till 148. Bara känslan av att man är så högt uppe man kan komma i världens högsta byggnad är mäktig. Man kommer 555 meter upp. 
Om man köper till våning 148 så blir det som VIP biljetter med en särskild kö, fortare insläpp och extra bra allt. Man börjar med att åka hiss, topp tre snabbaste hissen i världen. Det tar 1 minut (1!!!) att åka 124 våningar. Så på drygt 60 sekunder var vi uppe på våning 148.
Där fick vi dricka och sedan gick vi runt en stund för att beundra utsikten. 
Alltså???? Detta är så vackert så jag orkar ej.
Det coolaste är att komma upp på observation deck som är helt öppet, utan tak. Såklart är det glasväggar, annars vore det ju väldigt risky men som ni ser på bilderna är dessa väggar öppna så att man kan titta ner och ta kort utan något glas.
Jag hade, med mening, lyckats pricka in så att vi kom dit när det fortfarande var ljust och skulle börja skymma så att vi skulle se utsikten i dagsljus, skymning och kvällsljus. Här har ni Dubai i alla tre skepnader. Magiskt. 
Flera gånger per kväll kör Dubai Fountain igång och detta fick vi bevittna uppifrån Burj Khalifa. 
En fotograf som sprang runt där uppe frågade om jag ville att han skulle ta bilder, why not sa jag. Jag trodde han skulle ta en bild och sen var det bra men nej han började ha värsta photosessionen där uppe och sa åt allt folk att flytta på sig så att de inte skulle synas i bild. Jag ville bara sjunka ner genom marken :-) Räckte inte bara att stå utan nej jag skulle sitta, le, luta mig på räcket, göra tummen upp och allt vad han hade för sig. Ehh det var ganska pinsamt så rekommenderas ej hahah. Jag köpte i alla fall bilderna och fick de digitalt, i efterhand kul att ha - dock var de svindyra. 
 
Detta är verkligen en upplevelse jag rekommenderar. Nästa gång jag åker till Dubai vill jag väldigt gärna upp i Burj Khalifa igen, dock mitt på dagen då det är mindre folk så man kan vara där utan att trängas. Kommentarer

Jag ångrar verkligen SÅ att jag inte åkte upp när vi var där!! Men vi valde gå runt i mallet och kolla på området istället. Får bli nästa gång ;) Kram <3

Svar: Jaa då har du en anledning att åka tillbaka dit ;)
Carro

Wow vilken grym byggnad och utsikten är helt underbar! :-D Kramis

Svar: Byggnaden är amazing!!:D
Carro

» My

Åh vad häftigt!!

Svar: Jaa!:)
Carro

Häftigt :D. Hade aldrig vågat själv dock är så höjdrädd :p

Svar: Haha, jag tänkte inte ens på att jag var så högt :D
Carro

Utsikten är verkligen grym därifrån! :)

Svar: Håller med!!:)
Carro

Wow, så häftigt det ser ut!

Svar: Jaa så häftigt!!
Carro

Jag skulle aldrig klara av att åka den hissen då jag redan mår illa av vanliga hissar xD

Men oj, wow, oj! Så läckert och fina bilder=)

Svar: Tack snälla :)
Carro

» Maria

Wow!! Vilka läckra bilder! Den utsikten var det inget fel på :)

Svar: Tack snälla :)
Carro

Alltså gud vad underbart<3

Svar: Jaa verkligen! <3
Carro

men åååh, jag tycker det är jättekul att hamna i spontana fotosessioner, haha, tycker det inte är pinsamt och hade lätt gjort som du och bara hakat på ;D I LOVE IT!

Svar: Hahah, jag tyckte det var pinsamt men såhär i efterhand var det nog ganska skoj ändå :D
Carro

Ångrar lite att vi inte åkte upp i Burj Kalifa när vi var där, vi såg det bara nerifrån..

Svar: Åh :( det är verkligen en grym upplevelse :)
Carro


Kom ihåg


Trackback