Achievements in life

Jag älskar att göra upp bucketlists och liknande. Det är viktigt att ha mål i livet och jag tycker det är roligt att även se tillbaka på vad man uppnått. Jag har uppnått en del på min bucketlist som jag tänkte dela med mig av.
 
Driver´s license 
I somras, närmare bestämt i augusti tog jag körkort. Äntligen säger jag bara! Vilken frihet, jag älskar verkligen att ha körkort och det är riktigt kul att köra. Sätta på en playlist och veta att jag kan ta mig vart jag vill utan att behöva be någon om skjuts. För mig var det kämpigaste med körkortet min migrän. Jag fick avbryta flera gånger just för att jag fick galen migrän efter varje körlektion i och med att jag spände mig. Det slutade med att jag låg på soffan och grät av smärta. Sedan kom min prestationsångest också, jag var tvungen att kunna allt innan jag vågade mig på teoriprovet. Jag klarade både teorin och körningen på första gången och jag har aldrig varit så glad i hela mitt liv.
 
Buy a car
Redan innan jag tog körkortet köpte jag bil. Dyraste köpet i mitt liv och ojoj vad vuxen man kände sig! Min allra första bil, den kommer jag minnas för alltid. Jag älskar verkligen min bil, den är så snygg och helt perfekt i nuläget. Ser ut som ny trots att den haft en ägare innan mig. Jag är verkligen helnöjd med mitt köp, min alldeles egna bil, bara min. Det känns bra! 
 
Graduete university
Det är en av mina absolut största bedrifter i mitt liv. Jag klarade 4,5 år på universitetet, blev klar med hela min utbildning och tog examen!! Jag är så galet stolt över mig själv. Utbildningen var ett rent helvete och ojoj vad kämpigt det var med migränen. Jag vet inte hur många gånger jag grät under dessa åren, allt kändes åt skogen. Jag trivdes inte, universitetetslivet var verkligen inte min grej. Jag saknade gymnasiet och tryggheten där, jag kände mig inte hemma på universitetet. Jag var varken intresserad av allt party party och jag bodde inte heller i närheten av campus. Jag gjorde i alla fall det jag var bäst på, 100% fokus på studierna. Jag fick VG, högsta betyg på mitt examensarbete och jag har aldrig varit så stolt över mig själv i hela mitt liv. I did it! Examinerad vid 23 års ålder. En ung högstadielärare, precis det som var mitt mål. Det går inte att komma ut färdigexaminerad som yngre, så himla kul att vara en ung lärare. Jag älskar det.
 
Ride a camel 
Lite udda kanske men jag red på kamel i Dubai, på stranden i solnedgången. Det kanske låter jättekonstigt men jag har aldrig känt mig så fri i hela mitt liv. Det var en magisk stund, jag vill verkligen uppleva det igen!
 
Las Vegas trip
Finns det någon som inte vill besöka Vegas? I somras var jag i Las Vegas med fotoresor och det var en grym upplevelse. Las Vegas är galet och ett måste att checka av på bucketlistan. Dock var Vegas lite föör crazy, i alla fall nattetid. Det är väl inget ställe jag tvunget måste besöka en gång till i mitt liv men är hur glad som helst över att jag varit där. Minne för livet, verkligen. 
 
See the Grand Canyon 
Behövs väl inte någon vidare lång text till denna dröm. Grand Canyon är mäktigt, riktigt mäktigt. Att stå här vid klippkanten och blicka ut över detta mäktiga landskap är wow. Ännu en av höjdpunkterna med fotoresan i somras. Något jag aldrig trodde jag skulle uppleva, jag är så glad att jag åkte. 
 
Get a job
20 december 2016 skrev jag på mitt livs första anställningsavtal för ett tillsvidare heltidsjobb. Den känslan! Jag började jobba i januari 2017, jag fick alltså redan ett fast jobb innan jag var klar med mina studier. Kände bara yes, yes, yes! Jag trivs oerhört bra på min arbetsplats och är så glad att jag tackade ja till detta erbjudande. Att få komma till en skola jag aldrig varit på innan och bara känna att jag kommit rätt. Jag var livrädd för att hamna på en skola jag inte trivs på, den rädslan kunde jag snabbt lägga åt sidan. Jag känner mig omtyckt och framför allt, uppskattad. Det är en väldigt bra känsla. 
 
Be a teacher & love me job
Jag har under en lång tid vetat att det är lärare jag ville bli. Jag var dock helt övertygad om att jag ville bli låg-eller mellanstadielärare men när jag gick på gymnasiet fick jag sommarjobb på sommarskolan under 2 veckors tid. Då hjälpte jag läraren som höll i svenskan. Det var mitt allra första jobb och jag älskade varje minut av det. När sommarjobbet var slut kände jag direkt att det är högstadielärare jag ska bli och ingenting annat! Det var en så härlig känsla att veta vad jag vill göra. Sagt och gjort, sökte in till högstadielärare på universitetet - tog examen och blev lärare. Trots att det är oerhört stressigt så älskar jag mitt jobb, ett av de viktigaste yrkena i samhället :-)
 
See Ed Sheeran live 
Finns verkligen ingen bättre än Ed! Hans musik är så fin och hans röst är en Gudagåva. Jag tycker verkligen Ed Sheeran är magisk, det kvittar vad han sjunger; allt låter så magiskt. 2017 såg jag honom live i Globen för första gången i mitt liv, det var en magisk upplevelse. I augusti är det dags igen, ahh!! 
 
Travel the world
 Resa är enligt mig livet, det är typ det jag lever för och jag är så tacksam över att jag haft möjligheten att besöka så många underbara plaster runt om i världen och jag är långt ifrån klar. Jag vill se se mycket mer av världen, jag vill resa och upptäcka nya platser och kulturer. Jag kommer att fortsätta lägga ner en stor del av min lön på just resor, see you world.
 Kommentarer

Åh, vad mycket du betat av redan :D

Svar: Ja det känns härligt! :D
Carro

Så många fina check du gjort i din bucketlist! Vad står närmast för avprickning??

Svar: Det känns väldigt härligt! :) Hmm bra fråga! Resa till något ställe där jag aldrig varit :)
Carro

Härligt! :) Resa är bäst!

Svar: Håller med helt!
Carro

Men alltså WOW vad grym du är!!! Så himla mycket kul du har fått uppleva <33

Svar: Tack finis!! <3
Carro

Jättebra jobbat :)

Svar: Tack! :)
Carro

» -

I vilken stad studerade du på universitet? :-)

Svar: I Helsingborg!
Carro

» -

Okej! Tror jag ska läsa i Kristianstad. Åkte du tåg dit då? Var inte det drygt? 😕 är ”rädd” för att det ska bli drygt att åka till Kristianstad

Svar: Ja jag pendlade, det var skitdrygt och jag hatade verkligen allt som hade med universitetet att göra. Det var inte alls min grej men det var bara att bita ihop, fixa de 4,5 åren och ta examen. Vad vill du plugga?
Carro

» -

Ekonomi! 3-4 år 😩😓

Svar: Usch.. Är inte avundsjuk att du har universitetet framför dig men det är en väldigt härlig känsla när man klarat det!
Carro

Åh underbart att läsa detta inlägg.
Så mycket du har upplevde trots din unga ålder. Jättekul för dig och jag hoppas det forsätter så för dig,kram.

Svar: Tack snälla, kul! <3
Carro


Kom ihåg


Trackback