slide show

Let´s talk

Okej, let´s get serious. Nej men det är en sak jag tänkte ta upp som stör mig som tusan. Är det något jag starkt ogillar med den svenska mentaliteten så är det just den svenska avundsjukan och falskheten. Det gäller såklart långt ifrån alla men det jag har märkt är att många kan le mot dig och spela hur snälla som helst och sen snackar skit bakom ryggen. Jag spyr på sådant, det är ett äckligt beteende. 
 
Jag har från andra fått höra att en del stör sig på att jag reser så mycket. Kommentarer som "Det är väl inte konstigt att hon behöver jobba mycket så som hon reser" eller att jag lägger så mycket pengar på resor och hela tiden åker någonstans. Alltså ursäkta? Det handlar ju absolut inte om någonting annat än ren och skär avundsjuka. Om att man inte kan glädjas för andra utan istället ska snacka skit bakom ryggen? Vad stör det andra att JAG reser för MINA egna pengar som JAG tjänar ihop för att JAG jobbar? I just don´t get it. Bryr jag mig vad andra gör med SINA pengar? Nej. Jag har ingen familj jag behöver försörja, jag jobbar heltid och drar in en fast månadsinkomst och jag bor hemma för att spara pengar. Jag varken röker eller festar. Ska jag börja räkna ur hur mycket någon kanske lägger på cigaretter eller alkohol? Eller på något annat intresse? Nej för I don´t give a fuck about that. Låt alla göra vad de vill med sina pengar? 
 
Jag blir dels full i skratt varje gång jag får höra något sådant men samtidigt blir jag också förbannad. Jag älskar att resa, alltså verkligen älskar. Det är en av de största passionerna i livet. Jag kommer aldrig sluta resa. Jag kommer fortsätta lägga ner så mycket pengar jag bara kan på resor. Mina pengar. Och ingen borde bry sig det minsta av vad jag gör med mina pengar. Reser jag för någon annan persons pengar? Nej. Sedan har jag turen att ha ett jobb som jag älskar, där månaderna går så fort och där jag inte ens tänker på att "nu är det bara en vecka kvar tills lönen kommer". Men för att komma dit har jag jobbar så jäkla hårt. Jag gick ut med toppbetyg från gymnasiet, jag la ner så mycket tid på det. Jag kom in på min drömutbildning, jag klarade den trots att själva utbildningen var ett rent helevete. Jag fick högsta betyg på mitt examensarbete, jag fick fast jobb direkt - jag var liksom fast anställd redan innan jag gick ut skolan. Jag tog mitt körkort och pluggade halvt ihjäl mig och jag köpte en egen bil som jag hämtade ut redan innan jag hade mitt körkort. Det verkar sticka folk i ögonen? Att det går bra för någon annan? Allt detta samtidigt som jag kämpar med två sjukdomar varje dag. Jag hade lätt kunnat bli sjukskriven idag om jag hade velat, för jag har så pass ont dag ut och dag in. Jag hade liksom kunnat få en 100% sjukskrivning utan problem men jag vill inte. Jag vill kämpa, jag vill jobba för jag älskar det. Så ingenting här i livet kommer gratis. När jag sedan hör folk klaga på att jag reser så mycket så blir jag förbannad. Skaffa er en rejäl utbildning, fast jobb, bo hemma och vänta med barn så kan ni också resa. Jag reser inte överdrivet mycket, jag sparar bara så mycket jag kan och reser därefter utifrån det. 
 
Jag har ett tips till er som klagar: läs inte min blogg? Kolla inte mina bilder från mina resor? Stör det någon så slipp? Tvingar jag någon till att läsa min blogg? Ännu en gång; nej. Varje enskild individ har ett val. Gör så valet att inte läsa min blogg och kolla mina sociala medier om det stör er att jag reser? Problemet löst. 
Den äkta glädjen jag känner när jag är utomlands kommer ingen kunna ta ifrån mig. Jag förtjänar att njuta varje sekund. Finns ingenting som gör mig lika lyckling som att vara på en strand och känna solen värma hela kroppen. Det är njutning. 
 
Jag kommer att fortsätta resa. Jag kommer åka till Dubai, Maldiverna, Los Angeles, New York, Hawaii, Rom, Amsterdam.. Listan kommer göras lång. Jag har som mål att åka till Maldiverna redan nästa sommar och förhoppningsvis Dubai redan nu i vinter. Vill ni följa med mig på mina äventyr är ni varmt välkomna! Vill ni inte det så kan ni lämna här och nu. Kommentarer

Lite klassisk Svensk avundsjuka, ganska vidrigt;) Skit i dom och njut av livet=)

Svar: Ja haha, så himla typiskt! Tack, ska jag göra :)
Carro

Ja du,det handlar ju definitivt om ren avundsjuka. Men det verkar i många fall också handla om att folk VILL prata skit om någon annan,och då har de valt just ditt resande eftersom det är en stor del av ditt liv. Det handlar nog inte om resandet i sig,utan folk bara väljer något ur någon annans liv och smutskastar det. En del VILL prata skit om andra,för att på något konstigt sätt få sig själva att må bra. Det är ju faktiskt lite sorgligt.

Jag kan också bli avundsjuk på andra,av många olika anledningar. Men jag känner ju ingen illvilja,hat eller ilska mot den personen bara för det. Jag menar,vem skulle inte vilja leva som t.ex systrarna Kardashian? Den livsstilen blir man ju avis på,men jag känner ju inget hat mot dem för det! Alla känner väl avundsjuka ibland,men vissa känner tydligen bitterhet då....och det är ju tråkigt. Det ligger helt hos dem själva att försöka ändra på det.

Du gör helt rätt i att göra det som gör dig lycklig,och jag är iaf en som älskar dina reseinlägg och bilder på shopping osv. Jag blir glad av det.
Tänk om fler gjorde saker som gör dem glada,istället för att hitta fel hos andra! Hur bra vore inte det:-)

Svar: Jo det har du rätt i.. Ja det är klart man bli avis på kändisars livsstil, samma med alla influensers som postar bilder från resor 24/7, det ger mig lite ångest faktiskt. Vad roligt att du uppskattar inläggen :)
Carro

Carro njut av dina härliga resor. Det är väl upp till dig vad du använder dina pengar till. Det har väl inte andra med att göratyp. Nää res njut och skit i vad andra avundsjuka typer säger eller tänker. Jag delar ditt intresse och gläds av dina delningar från världens alla hörn
Kram Carro

Svar: Tack för din kommentar, härlig inställning! Önskar att fler tänkte så :)
Carro

» Sarah

Så irriterande me folk som som e avis o snackar skit..
Att folk inte kan skaffa egna liv ist för o snacka om andras..
Du gör helt rätt i o resa :) De e ju så himla kul :)

Svar: Jag håller med! Sådana personer gör mig så trött, suck.. Ja visst är det :D älskar resa!
Carro

Bra skrivet! Var och en gör vad dom vill med sina egna pengar! Spännande med Dubai i vinter, rekommenderas starkt! :)

Svar: Håller verkligen med! Var i Dubai 2016, fantastiskt!! :)
Carro


Kom ihåg


Trackback